Teoretický výnos



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 234.11 (?) 
23.11.2018 15:04

A k čomu je dobrý ten výpočet?? No Vám asi k ničomu, ale pán na začiatku vlákna položil serióznu otázku, a ja som mu, narozdiel od Vás, na ňu seriózne odpovedal.

Ja by som sa rozhodne s predpoveďou, že budem mať asi tak možno okolo 8-9l zo sto neuspokojil. Okrem toho že ma zaujíma výsledok ešte pred vypálením, potrebujem vedieť pred odchodom do pálenice, koľko skla si mám pripraviť. Povedal by som že pri 500l kvasu je celkom rozdiel medzi kvalitnými superzrelými slivkami a napríklad biednymi jabĺčkami z temnej severnej stráne. Nehovoriac o vysokoalkoholovom víne atď. Pri takom množstve to môže byť kľudne aj +/-30l. 

Alebo si pri zakladaní kvasu spočítam, či mi vôbec robota okolo dezinfekcie sudov, náradia, zberu, spracovania, kvasenia, odvozu do pálenice a podobne stojí za námahu.

Jozef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 23.11.2018 15:32

A pokud začne téct nějaký smrad, tak ho pustíte do destilátu, protože podle vypočítaného množství tam patří?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 234.11 (?), 23.11.2018 16:35

Takúto otázku by som teda nečakal ani len od senilného dedka v starobinci, a pôvodne som ani nechcel na takú hlúposť reagovať. Ale snáď Vás pán Vysloužil trochu osvieti: vypočítané množstvo je vypočítané už bez toho smradu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika