Tatratea jak na to?



Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.231 (?)
18.10.2016 17:34
Prečo trocháriť s 52-kou? Máme aj takéto grády (viď foto). Ale pozor - spojenie "Tatry" a českí turisti zaváňa prúserom... :-) (nič v zlom, dúfam že to bude brané s úsmevom. Ale o ten recept by som sa nepokúšal, radšej podporte našu ekonomiku a tú 72-ku si kúpte :-) IH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2   
host - 90.172 (?), 18.10.2016 10:11, zobrazeno: 11824x

Teprve nedávno jsem náhodou narazil na výborné pítí ze Slovenska s názvem TATRATEA 52%. Ta chuť mne tak dostala, že jsem se rozhodl pokusit se jej vyrobit v domácíh poměrech. Jako základ chci použít slivovici. Hrubý nástin receptu se dá sehnat na internetu, ale požádal bych, zda někdo nemáte svou vlastní zkušenost, nebo recet a postup jak na to. Děkuji všem za pomoc.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.71 (?), 18.10.2016 10:45

Obávám se, že již začátek Vašeho snažení (Jako základ chci použít slivovici) je takřka zárukou, že se to nepovede.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 8.138 (?), 18.10.2016 10:47

Přesně tak. Slivovice je pouze na přímé pití. Pokud bych zkoušely nějaké pokusy, tak s nějakým kvalitním jakostním lihem a nebo velmi silnou vodkou. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 187.132 (?), 18.10.2016 11:26

'Anebo taky Zbojnický čaj, Beskydský čaj,  Lašský čaj a spousta podobných specialit. Nic Vám nebrání se pokusit na čajové bázi vyrobit něco podobného a možná i lepšího.
Macerát nebo průtahový destilát je vcelku v tom případě jedno, na ingrediencích vlastně taky moc nezáleží. Jde jen o to trefit se do chuti své a okolní. Taktéž ani nějaký ovocný destilát nebo jejich směs bych v tom případě nezavrhoval.
V likérnictví apod. žádné univerzální a všeobecně použitelné Rp. neexistují.
Každému chutná něco jiného...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.231 (?), 18.10.2016 17:34
Prečo trocháriť s 52-kou? Máme aj takéto grády (viď foto). Ale pozor - spojenie "Tatry" a českí turisti zaváňa prúserom... :-) (nič v zlom, dúfam že to bude brané s úsmevom. Ale o ten recept by som sa nepokúšal, radšej podporte našu ekonomiku a tú 72-ku si kúpte :-) IH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 13.105 (?), 18.10.2016 17:47

Tak každý má svý chutě. Domácí vaječňák nebo bayleis taky málokdo vyrábí kvůli tomu, že to vyjde levnějc :-) Každopádně pochybuju, že to vyjde. Není to ledajaké, výše uvedené, lepidlo...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 18.10.2016 18:45

Domácí vaječňák nebo bayleis taky málokdo vyrábí kvůli tomu, že to vyjde levnějc

Tak domácí vaječnák asi proto, že je lepší než kupovaný, domácí bayleis proto, že vyjde levnějc. Originálu se - při vší úctě k nápadité receptuře - nevyrovná

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 152.226 (?), 18.10.2016 19:50

nebude to tatratea, ale dobry domaci bilinkovy chlast by sa mohol podarit

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 9.135 (?), 18.10.2016 19:47

Chlastávali tam špiritus pašovanej z Polska. Kdysi v mládí jsem to vzal do huby a bylo to jak ve scéně s Burianem z U pokladny stál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 187.132 (?), 18.10.2016 22:50

Čaj odvar, lihový macerát nebo průtahový destilát z něj?
Přip. "jen" silice získané z něj vodní párou?
Na základ čajovin vcelku nepodstatné..
Ale jaké čaje použit? To už je celkem problém když je to základní surovina která zásadním způsobem ovlivňuje chuť.
Darjeeling, Assam, apod., je jich jak psů a i chuťově se velmi líší.
Není čaj jako, ale to platí vlastně u všech surovin...
*
Citrusy, vanilky, med, rumová aromata a vše co k tom nějak patří jako že i nějaké mixy ovocných destilátů je už celkem nepodstatné. To už je fact na chuti výrobce.

Rafael

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika