Sušené švestky



host - 2.233 (?) 
21.4.2018 2:36, zobrazeno: 3788x
Dobrý den Mám možnost sehnat větší množství sušených švestek, poradí někdo jestli se z nich nechá udělat slivovice? Popřípadě i postup a jak je to s chutí... doufám že někdo má nějaké zkušenosti
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 21.4.2018 8:56

Pochybuji, že to někdo cíleně zkoušel, ale nepochybně to jde. Výsledek bude určitě dobrý, otázkou jsou náklady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 21.4.2018 9:38

Tak otázkou je,  jak jsou sušené. Pokud byly zasířené, tak by byl asi problém s kvašením, oplachovat je v horké vodě by se vám asi moc nechtělo a přijdete o část cukru.  Jak udělat kvas ze sušených švestek - teoreticky by se dal spočítat poměr švestky - voda podle obsahu cukru, ale co s těmi švestkami? Nasekat, aby rychleji nasály vodu, povařit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 56.147 (?), 21.4.2018 17:48

Cíleně se to nedělá a ani nikdy nedělalo. Jen havarijních v případech. Lepší ovocný líh než jen surovinu vyhodit...

Rafael.

Vondráček, Výroba lihu a ušlechtilých pálenek z ovoce...., 1945
Vondráček, Výroba lihu a ušlechtilých pálenek z ovoce...., 1945
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
casino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 95.172 (?), 21.4.2018 19:11

Nevím, kolik vagónůsmiley ale před Vítězným jaguárem pro tento účel dovážel otec z Balkánu sušené fíky a švestky...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 22.4.2018 8:39

Zasíření bych se tolik nebál. Švestky, pokud se síří, tak málo, protože kvůli barvě se síří spíš světlé ovoce. Navíc běžně se síří i vína a kvasinkám to spíš prospěje. Amatéři občas vyrábějí víno z rozinek a s kvašením problém nemají. Nicméně vysrážet siřičitan bude asi na místě.
   Osobně bych ovoce nedrtil ani nevařil. Přidal bych zákvas, živnou sůl a vody o něco méně než se ztratilo sušením - to aby se kvas nemusel doslazovat. Věřím, že výsledný destilát by mohl svou kvalitou překvapit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika