Sušené švestky



ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?)
21.4.2018 9:38

Tak otázkou je,  jak jsou sušené. Pokud byly zasířené, tak by byl asi problém s kvašením, oplachovat je v horké vodě by se vám asi moc nechtělo a přijdete o část cukru.  Jak udělat kvas ze sušených švestek - teoreticky by se dal spočítat poměr švestky - voda podle obsahu cukru, ale co s těmi švestkami? Nasekat, aby rychleji nasály vodu, povařit?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 2.233 (?), 21.4.2018 2:36, zobrazeno: 3762x
Dobrý den Mám možnost sehnat větší množství sušených švestek, poradí někdo jestli se z nich nechá udělat slivovice? Popřípadě i postup a jak je to s chutí... doufám že někdo má nějaké zkušenosti
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 21.4.2018 8:56

Pochybuji, že to někdo cíleně zkoušel, ale nepochybně to jde. Výsledek bude určitě dobrý, otázkou jsou náklady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 21.4.2018 9:38

Tak otázkou je,  jak jsou sušené. Pokud byly zasířené, tak by byl asi problém s kvašením, oplachovat je v horké vodě by se vám asi moc nechtělo a přijdete o část cukru.  Jak udělat kvas ze sušených švestek - teoreticky by se dal spočítat poměr švestky - voda podle obsahu cukru, ale co s těmi švestkami? Nasekat, aby rychleji nasály vodu, povařit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 56.147 (?), 21.4.2018 17:48

Cíleně se to nedělá a ani nikdy nedělalo. Jen havarijních v případech. Lepší ovocný líh než jen surovinu vyhodit...

Rafael.

Vondráček, Výroba lihu a ušlechtilých pálenek z ovoce...., 1945
Vondráček, Výroba lihu a ušlechtilých pálenek z ovoce...., 1945
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
casino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 95.172 (?), 21.4.2018 19:11

Nevím, kolik vagónůsmiley ale před Vítězným jaguárem pro tento účel dovážel otec z Balkánu sušené fíky a švestky...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 22.4.2018 8:39

Zasíření bych se tolik nebál. Švestky, pokud se síří, tak málo, protože kvůli barvě se síří spíš světlé ovoce. Navíc běžně se síří i vína a kvasinkám to spíš prospěje. Amatéři občas vyrábějí víno z rozinek a s kvašením problém nemají. Nicméně vysrážet siřičitan bude asi na místě.
   Osobně bych ovoce nedrtil ani nevařil. Přidal bych zákvas, živnou sůl a vody o něco méně než se ztratilo sušením - to aby se kvas nemusel doslazovat. Věřím, že výsledný destilát by mohl svou kvalitou překvapit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika