Pálím pravidelně lahodnou vonavou, sladkou broskvovici, bohužel je jí málo...
Měké broskve Redhaven se rukou mírné rozmáčknou, i s peckami se vhodí do sudů!!
Až před pálením se hotový velmi řídký vodový kvas přecedí přes "králičí" pletivo.Dle dopručení ze staré chytré knihy, je vhodné ponechat v broskvovém kvasu cca 20-33% pecek.Rozumné množství pecek dá broskvovici jemnou příchut do hořkomadlova tzv. napatře.Pokud se ponechají všechny pecky, brosvovice může býti až příliš hořká.A rozumbradové co louskají i merunky před dáním do kvasu, at to klidně dělají dále)))) Chut pecek totiž do pálenky přechází až při pálení v kotli...
Opravdu kvalitní merunkovici a broskvovici poznáte snadno nejen podle chuti, ale i podle toho, že po vypití pálenky z kalíšku, je tento kalíšek po odpaření kapek líhu, cíti ještě po dvou dnech vonavými esencemi merunky nebo broskve.Mnam...