|
Slivovice - kvas
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
|
j3david - Stříbrný Zahrádkář (188) - 142.29 (?) 22.11.2011 19:27
Neplašte, ono to není tak žhavé. Při nízké teplotě sice kvašení ustane, ale jak se teplota zvýší, kvasinky opět začnou makat. Treba jich i část nepřežije, ale ty zbývající se zase namnoží. Staří Valaši dávali v zimě bečky i na mráz když nebylo kdy pálit. Potom když se termín v pálenici přiblížil, několik týdnů předem kvas dali rozmrazit, něco málo dokvasilo... a výsledek dobrý. To že Vám kvas vychladl na č stupně ještě neznamená že výsledek je odepsaný předem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 106.46 (?), 24.11.2011 18:37
Dobrý den, měl bych dotaz z podobného soudku, teď v sobotu jsem ještě podrtil jabka, které jsem ještě natrhal a asi týden jsem jablečnou drť (mimochodem krásně voní) nechal v sudech na mrazu než jsem je dnes dal do místnosti s teplotou kolem 15 st. Celsia. Nemůže to nějak poznamenat kvas i samotné kvašení? Sice už nějakou dobu pálívám, ale tak pozdě jsem ještě kvas nedělal, tak nevím... Děkuji za reakci
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 24.11.2011 21:39
Ničeho se nebojte a to jste ta jablka fakt musel trhat? Nebyla to Ontária? I kdyby byla, kvašení se jistě při teplotě 15 °C rozjede. Akorát to Ontário není úplně to nejvhodnější jablko na jablkovici. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.193 (?), 25.11.2011 12:32
Asi jsem to špatně napsal, některá jsem musel dotrhat, ale většina při zatřesení stromem spadla sama, takže jsem je jen posbíral. Samotná drť nebyla zmrzlá, ale sudy stály venku v teplotě lehce pod nulou, tak jsem měl obavu, aby se tomu za ten týden něco nestalo, když to nekvasilo, třeba nezačalo hnít apod. Co to je za odrůdu bohužel nevím, ale při ochutnání byla šťavnatá, sladoučká a chuťově dobrá. Jinak děkuji za uklidnění
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.36 (?), 25.10.2011 21:16
Též přemýšlím zkusit něco nového.Mám švestky v 50ti litrových plastových konvích, odspodu je tak 30 l tekutiny a 20l břečky.Jen nevím, jestli by se tato kašovitá hmota dala vylisovat v zahradním košovém lisu.Věřím že to může přidat na jemnosti slivovice, když se bude pálit jen z tekuté složky.Pro někoho je to možná šílenství, ale proč to nezkusit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.15 (?), 5.12.2011 15:49
Jojo, ta velikost destilačního zařízení je fakt zajímavá :D Nicméně začínám být o jeho "mužství" čím dál tím víc převědčený: Helge Schmickl, promovierter Chemiker, gibt seit vielen Jahren sein Wissen in Seminaren für Hobbybrenner weiter. Daneben vertreibt er Geräte und Zubehör zum Schnapsbrennen.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
|
|
|
|