|
Slivovice - kvas
|
|
|
|
host - 40.193 (?) 25.11.2011 12:32
Asi jsem to špatně napsal, některá jsem musel dotrhat, ale většina při zatřesení stromem spadla sama, takže jsem je jen posbíral. Samotná drť nebyla zmrzlá, ale sudy stály venku v teplotě lehce pod nulou, tak jsem měl obavu, aby se tomu za ten týden něco nestalo, když to nekvasilo, třeba nezačalo hnít apod. Co to je za odrůdu bohužel nevím, ale při ochutnání byla šťavnatá, sladoučká a chuťově dobrá. Jinak děkuji za uklidnění
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
|
|
|
host - 106.46 (?), 24.11.2011 18:37
Dobrý den, měl bych dotaz z podobného soudku, teď v sobotu jsem ještě podrtil jabka, které jsem ještě natrhal a asi týden jsem jablečnou drť (mimochodem krásně voní) nechal v sudech na mrazu než jsem je dnes dal do místnosti s teplotou kolem 15 st. Celsia. Nemůže to nějak poznamenat kvas i samotné kvašení? Sice už nějakou dobu pálívám, ale tak pozdě jsem ještě kvas nedělal, tak nevím... Děkuji za reakci
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 24.11.2011 21:39
Ničeho se nebojte a to jste ta jablka fakt musel trhat? Nebyla to Ontária? I kdyby byla, kvašení se jistě při teplotě 15 °C rozjede. Akorát to Ontário není úplně to nejvhodnější jablko na jablkovici. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.193 (?), 25.11.2011 12:32
Asi jsem to špatně napsal, některá jsem musel dotrhat, ale většina při zatřesení stromem spadla sama, takže jsem je jen posbíral. Samotná drť nebyla zmrzlá, ale sudy stály venku v teplotě lehce pod nulou, tak jsem měl obavu, aby se tomu za ten týden něco nestalo, když to nekvasilo, třeba nezačalo hnít apod. Co to je za odrůdu bohužel nevím, ale při ochutnání byla šťavnatá, sladoučká a chuťově dobrá. Jinak děkuji za uklidnění
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.36 (?), 25.10.2011 21:16
Též přemýšlím zkusit něco nového.Mám švestky v 50ti litrových plastových konvích, odspodu je tak 30 l tekutiny a 20l břečky.Jen nevím, jestli by se tato kašovitá hmota dala vylisovat v zahradním košovém lisu.Věřím že to může přidat na jemnosti slivovice, když se bude pálit jen z tekuté složky.Pro někoho je to možná šílenství, ale proč to nezkusit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.15 (?), 5.12.2011 15:49
Jojo, ta velikost destilačního zařízení je fakt zajímavá :D Nicméně začínám být o jeho "mužství" čím dál tím víc převědčený: Helge Schmickl, promovierter Chemiker, gibt seit vielen Jahren sein Wissen in Seminaren für Hobbybrenner weiter. Daneben vertreibt er Geräte und Zubehör zum Schnapsbrennen.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|