Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pridanie kvasiniek pod kolac?

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.183.109 (?)
28.7.2017 8:44, počet návštěv: 658
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mam zalozene kvasy marhuli - rucne vykostkovane. Pekne sa mi to chytilo - v kazdom sudku je krasny hnedy kolac na vrchu. Ak je moc bieleho povlaku - odstranujem (nastastie iba v 1 sude).

Kvasy maju od 1 do 2 tyzdnov - pekne vonaju - pri natiahnuti nosom nad kolacom stipe - takze este podla vsetkeho kvasia (CO²).

Mam to v pivnici - uzavrete s moznostou odfuku (netesnost viecok) - teplota tesne pod 20° - podla mna akurat.

A teraz otazka - mozem este pridat slachtene kvasinky - konkretne vinarske + vyzivu? Na zlepsenie vytaznosti?

A ak ano, ako to vmiesavat? Ak to vobec mam robit. Povacsinou sa pise ze kvas nemiesat ak uz ma kolac.

Napadlo ma spravit do kolaca dieru (vykrojit klasou od mineralky aby som to potom mohol ako stuplom zase zavriet tym vykrojom) - a cez tu dieru vliat kvasnice s vyzivou a premiesat to miesadlom na vrtacke na pomalych otackach aby sa mi tam nedostal vzduch a nerozbil kolac.

Alebo mam kolac ten co je najzdravsi cely odlozit a kvasy pozlievat do velkych sudov (lebo mam vela malych kedze sa spracovavali padavky - ziadna oberacka - koli cukru) - pridat do zmiesanych kvasov kvasinky s vyzivou - a potom umelo spravit 2 zdrave kolace na vrchu a nechat to dokvasit? Tu sa ale obavam kysliku... Takze skor som za ziadne kvasinky alebo cez dieru do kazdeho pomerovo...

Co vy na to? Dakujem.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pridanie kvasiniek pod kolac?


Miloš Vysloužil (15441) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2017 10:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nesmysl. Ušlechtilé kvasinky se přidávají hned při zakládání kvasu a ještě k tomu by z nich měl být připravený zákvas - tedy rozmnožené a kvasící. V tuto dobu ovládly Váš kvas divoké kmeny žijící na ovoci a jakékoli přidané kvasinky se neuplatní. Navíc tím kvas provzdušníte, čímž ohrozíte jeho zdravotní stav, odvětráte aroma i lihové páry.
   Přidání živné soli může mít svůj význam.
   Co se týče ušlechtilých kvasinek obecně, soudím, že se jejich vliv na kvalitu destilátu trochu přeceňuje, nejvíc o něm mluví jejich výrobci a prodejci. Kdyby jejich vliv byl prokazatelný, jistě by je používali komerční výrobci destilátů. Ptal jisem se na to přímo ve vizovickém lihovaru R.J. a bylo mi sděleno, že žádné nepřidávají.
   Takže buďte v kllidu, těšte se, že Vám meruňky kvasí. Jakmile dokvasí, neotálejte s vypálením.

Připojit reakci
      

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.4.157 (?)
28.7.2017 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dakujem. Aj som myslel ze to tak bude po tych precitanych clankoch vselijakych o zakladani a priprave kvasu. Este raz vdaka. :-)
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017143
Test na metanol5110.12.201761443
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017529
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201718086
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201713768
Manipulácia s kvasom424.11.2017482
Kompotovice714.11.20175856
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172929
destilační přístroj102910.11.20171286260
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717398
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.20171006
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714904
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172671
Repák + řepná pálenka253.11.201749997
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722047
Pálení Matolin530.10.2017701
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728113
Švestkovy kompot616.10.2017802
Archivace slivovice5712.10.201729816
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017104916
Samosběr švestek?11.10.2017439
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017302716
Kvas Oskoruse6228.9.201757934
Pálenka z dýně5528.9.201737802
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171252
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775949
Voda do kvasu?1918.9.20172090
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743888
Ražná - ražovica1018.9.201726924
Destilace vína - vínovice5216.9.201777122
Kvas z jahod411.9.2017629
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171436
Zakalená slivovice1685.9.2017186303
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20177021
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742542
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017111298
Destilát z kukuřice2611.8.201764258
Kompotová jamovice2031.7.20171961
Domácí ořechovice9330.7.2017155636
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017659
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení5.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Dmácí uzený sýr1.12.2017
Jak naložit maso na uzení28.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů