Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pridanie kvasiniek pod kolac?

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.183.109 (?)
28.7.2017 8:44, počet návštěv: 756
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mam zalozene kvasy marhuli - rucne vykostkovane. Pekne sa mi to chytilo - v kazdom sudku je krasny hnedy kolac na vrchu. Ak je moc bieleho povlaku - odstranujem (nastastie iba v 1 sude).

Kvasy maju od 1 do 2 tyzdnov - pekne vonaju - pri natiahnuti nosom nad kolacom stipe - takze este podla vsetkeho kvasia (CO²).

Mam to v pivnici - uzavrete s moznostou odfuku (netesnost viecok) - teplota tesne pod 20° - podla mna akurat.

A teraz otazka - mozem este pridat slachtene kvasinky - konkretne vinarske + vyzivu? Na zlepsenie vytaznosti?

A ak ano, ako to vmiesavat? Ak to vobec mam robit. Povacsinou sa pise ze kvas nemiesat ak uz ma kolac.

Napadlo ma spravit do kolaca dieru (vykrojit klasou od mineralky aby som to potom mohol ako stuplom zase zavriet tym vykrojom) - a cez tu dieru vliat kvasnice s vyzivou a premiesat to miesadlom na vrtacke na pomalych otackach aby sa mi tam nedostal vzduch a nerozbil kolac.

Alebo mam kolac ten co je najzdravsi cely odlozit a kvasy pozlievat do velkych sudov (lebo mam vela malych kedze sa spracovavali padavky - ziadna oberacka - koli cukru) - pridat do zmiesanych kvasov kvasinky s vyzivou - a potom umelo spravit 2 zdrave kolace na vrchu a nechat to dokvasit? Tu sa ale obavam kysliku... Takze skor som za ziadne kvasinky alebo cez dieru do kazdeho pomerovo...

Co vy na to? Dakujem.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pridanie kvasiniek pod kolac?


Miloš Vysloužil (15656) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2017 10:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nesmysl. Ušlechtilé kvasinky se přidávají hned při zakládání kvasu a ještě k tomu by z nich měl být připravený zákvas - tedy rozmnožené a kvasící. V tuto dobu ovládly Váš kvas divoké kmeny žijící na ovoci a jakékoli přidané kvasinky se neuplatní. Navíc tím kvas provzdušníte, čímž ohrozíte jeho zdravotní stav, odvětráte aroma i lihové páry.
   Přidání živné soli může mít svůj význam.
   Co se týče ušlechtilých kvasinek obecně, soudím, že se jejich vliv na kvalitu destilátu trochu přeceňuje, nejvíc o něm mluví jejich výrobci a prodejci. Kdyby jejich vliv byl prokazatelný, jistě by je používali komerční výrobci destilátů. Ptal jisem se na to přímo ve vizovickém lihovaru R.J. a bylo mi sděleno, že žádné nepřidávají.
   Takže buďte v kllidu, těšte se, že Vám meruňky kvasí. Jakmile dokvasí, neotálejte s vypálením.

Připojit reakci
      

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.4.157 (?)
28.7.2017 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dakujem. Aj som myslel ze to tak bude po tych precitanych clankoch vselijakych o zakladani a priprave kvasu. Este raz vdaka. :-)
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20181531
Zakalení macerátu1322.2.20181240
Mišpule418.2.20185198
Modrý kal 1918.2.20181347
Ražná - ražovica1117.2.201828780
Dosladzovanie domaceho brandy a znizovanie liehovitosti116.2.2018136
Kde sehnat malou pálenici18514.2.2018310898
Obnovení kvasu3813.2.20183358
Marhulový kvas nekvasí2712.2.20185689
Slad - pálení205.2.201817499
Kvas Oskeruše701.2.201861486
Destilace levného vína528.1.2018795
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek127.1.2018283
Vypeckovat svestky?2025.1.20181831
Repák + řepná pálenka2925.1.201853467
Slivovice 20171614.1.20182279
Sejmutí etiket z lahví766.1.2018100605
Kde se stala chyba?113.1.20181504
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1329.12.20173545
Odkôstkovač ovocia3226.12.201744788
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D718.12.20171340
destilační přístroj102816.12.20171309179
Hruškový kvas, konec kvašení2914.12.20174186
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017713
Test na metanol5010.12.201763912
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.20171010
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201719237
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201714623
Manipulácia s kvasom424.11.2017866
Kompotovice714.11.20176335
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201718442
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201715723
Merunkovice - Marhulovica143.11.20173340
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722975
Pálení Matolin530.10.20171076
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728969
Švestkovy kompot616.10.20171059
Archivace slivovice5712.10.201731848
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017109688
Samosběr švestek?11.10.2017680
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Problémy s plechovou udírnou23.2.2018
Jake drevo23.2.2018
Jake drevo23.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů