Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Rychle rostoucí živý plot. Vypěstujete maxirychle s minináklady. Více info>


Pálení > Pridanie kvasiniek pod kolac?

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.183.109 (?)
28.7.2017 8:44, počet návštěv: 884
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mam zalozene kvasy marhuli - rucne vykostkovane. Pekne sa mi to chytilo - v kazdom sudku je krasny hnedy kolac na vrchu. Ak je moc bieleho povlaku - odstranujem (nastastie iba v 1 sude).

Kvasy maju od 1 do 2 tyzdnov - pekne vonaju - pri natiahnuti nosom nad kolacom stipe - takze este podla vsetkeho kvasia (CO²).

Mam to v pivnici - uzavrete s moznostou odfuku (netesnost viecok) - teplota tesne pod 20° - podla mna akurat.

A teraz otazka - mozem este pridat slachtene kvasinky - konkretne vinarske + vyzivu? Na zlepsenie vytaznosti?

A ak ano, ako to vmiesavat? Ak to vobec mam robit. Povacsinou sa pise ze kvas nemiesat ak uz ma kolac.

Napadlo ma spravit do kolaca dieru (vykrojit klasou od mineralky aby som to potom mohol ako stuplom zase zavriet tym vykrojom) - a cez tu dieru vliat kvasnice s vyzivou a premiesat to miesadlom na vrtacke na pomalych otackach aby sa mi tam nedostal vzduch a nerozbil kolac.

Alebo mam kolac ten co je najzdravsi cely odlozit a kvasy pozlievat do velkych sudov (lebo mam vela malych kedze sa spracovavali padavky - ziadna oberacka - koli cukru) - pridat do zmiesanych kvasov kvasinky s vyzivou - a potom umelo spravit 2 zdrave kolace na vrchu a nechat to dokvasit? Tu sa ale obavam kysliku... Takze skor som za ziadne kvasinky alebo cez dieru do kazdeho pomerovo...

Co vy na to? Dakujem.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pridanie kvasiniek pod kolac?


vyslouzil (16174) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2017 10:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nesmysl. Ušlechtilé kvasinky se přidávají hned při zakládání kvasu a ještě k tomu by z nich měl být připravený zákvas - tedy rozmnožené a kvasící. V tuto dobu ovládly Váš kvas divoké kmeny žijící na ovoci a jakékoli přidané kvasinky se neuplatní. Navíc tím kvas provzdušníte, čímž ohrozíte jeho zdravotní stav, odvětráte aroma i lihové páry.
   Přidání živné soli může mít svůj význam.
   Co se týče ušlechtilých kvasinek obecně, soudím, že se jejich vliv na kvalitu destilátu trochu přeceňuje, nejvíc o něm mluví jejich výrobci a prodejci. Kdyby jejich vliv byl prokazatelný, jistě by je používali komerční výrobci destilátů. Ptal jisem se na to přímo ve vizovickém lihovaru R.J. a bylo mi sděleno, že žádné nepřidávají.
   Takže buďte v kllidu, těšte se, že Vám meruňky kvasí. Jakmile dokvasí, neotálejte s vypálením.

Připojit reakci
      

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.4.157 (?)
28.7.2017 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dakujem. Aj som myslel ze to tak bude po tych precitanych clankoch vselijakych o zakladani a priprave kvasu. Este raz vdaka. :-)
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jaký zavařovací hrnec na destilaci816.7.20181523
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?2416.7.201810843
Pěstitelská pálenice v okolí Brna914.7.2018754
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20182177
Domácí ořechovice9612.7.2018173633
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1811.7.20186648
Izolace přestupní trubky310.7.2018307
Palenka z exotickeho ovoce56.7.201815845
Dřevo do destilátu353.7.201818125
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201837814
Malinovica626.6.2018640
Destilát z kukuřice2723.6.201870657
Marpelně kvas1422.6.20181514
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018535
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018694
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201819959
Cukr, cukr a jenom cukr1319.6.201812719
Kvas z moruší88.6.20189149
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku2431.5.201833004
Pálení z řepného cukru930.5.20181787
Praxe v pálení329.5.2018920
Destilační přístroj - sestrojení5514.5.2018116951
destilační přístroj102810.5.20181331052
Refraktometer - poradte vhodny233.5.20189386
Sušené švestky622.4.20181009
Hruškovice1419.4.201815530
Test na metanol534.4.201868310
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám728.3.20187049
Slivovice 20172725.3.20185109
Destilace vína - vínovice5319.3.201883698
Nákup drtiče jablek 1118.3.201819084
Radimov 2018 718.3.20181470
Slivovice - kvas24014.3.2018366549
Měření alkoholu ve vykvašeném kvasu...1113.3.201852319
Modrý kal 208.3.20182666
Malinovice, Banánovice, Melounovice156.3.201820909
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D82.3.20182350
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20182331
Zakalení macerátu1322.2.20181956
Mišpule418.2.20185706
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?17.7.2018
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?15.7.2018
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?14.7.2018
Váš recept na vyprošťovák11.7.2018
Dehtování7.6.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů