Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pridanie kvasiniek pod kolac?

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.183.109 (?)
28.7.2017 8:44, počet návštěv: 1087
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mam zalozene kvasy marhuli - rucne vykostkovane. Pekne sa mi to chytilo - v kazdom sudku je krasny hnedy kolac na vrchu. Ak je moc bieleho povlaku - odstranujem (nastastie iba v 1 sude).

Kvasy maju od 1 do 2 tyzdnov - pekne vonaju - pri natiahnuti nosom nad kolacom stipe - takze este podla vsetkeho kvasia (CO²).

Mam to v pivnici - uzavrete s moznostou odfuku (netesnost viecok) - teplota tesne pod 20° - podla mna akurat.

A teraz otazka - mozem este pridat slachtene kvasinky - konkretne vinarske + vyzivu? Na zlepsenie vytaznosti?

A ak ano, ako to vmiesavat? Ak to vobec mam robit. Povacsinou sa pise ze kvas nemiesat ak uz ma kolac.

Napadlo ma spravit do kolaca dieru (vykrojit klasou od mineralky aby som to potom mohol ako stuplom zase zavriet tym vykrojom) - a cez tu dieru vliat kvasnice s vyzivou a premiesat to miesadlom na vrtacke na pomalych otackach aby sa mi tam nedostal vzduch a nerozbil kolac.

Alebo mam kolac ten co je najzdravsi cely odlozit a kvasy pozlievat do velkych sudov (lebo mam vela malych kedze sa spracovavali padavky - ziadna oberacka - koli cukru) - pridat do zmiesanych kvasov kvasinky s vyzivou - a potom umelo spravit 2 zdrave kolace na vrchu a nechat to dokvasit? Tu sa ale obavam kysliku... Takze skor som za ziadne kvasinky alebo cez dieru do kazdeho pomerovo...

Co vy na to? Dakujem.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pridanie kvasiniek pod kolac?


vyslouzil (16609) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2017 10:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nesmysl. Ušlechtilé kvasinky se přidávají hned při zakládání kvasu a ještě k tomu by z nich měl být připravený zákvas - tedy rozmnožené a kvasící. V tuto dobu ovládly Váš kvas divoké kmeny žijící na ovoci a jakékoli přidané kvasinky se neuplatní. Navíc tím kvas provzdušníte, čímž ohrozíte jeho zdravotní stav, odvětráte aroma i lihové páry.
   Přidání živné soli může mít svůj význam.
   Co se týče ušlechtilých kvasinek obecně, soudím, že se jejich vliv na kvalitu destilátu trochu přeceňuje, nejvíc o něm mluví jejich výrobci a prodejci. Kdyby jejich vliv byl prokazatelný, jistě by je používali komerční výrobci destilátů. Ptal jisem se na to přímo ve vizovickém lihovaru R.J. a bylo mi sděleno, že žádné nepřidávají.
   Takže buďte v kllidu, těšte se, že Vám meruňky kvasí. Jakmile dokvasí, neotálejte s vypálením.

Připojit reakci
      

Pridanie kvasiniek pod kolac?


worm6666 (2) - xxx.xxx.4.157 (?)
28.7.2017 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dakujem. Aj som myslel ze to tak bude po tych precitanych clankoch vselijakych o zakladani a priprave kvasu. Este raz vdaka. :-)
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vady pálenky616.10.2018692
Koupě automatické pálenice 5916.10.20189865
Jak legálně provozovat domácí pálenici?416.10.2018371
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.2018994
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.201891
Kvašení jablečného moštu315.10.2018253
Hruškovice1714.10.201819397
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.2018939
Pálení z řepného cukru1513.10.20183707
Turbo kvasnice1313.10.20181042
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863653
Ražná - ražovica1213.10.201834389
Škrábavost pálenky3312.10.201844667
Pálenka z dýně5612.10.201845403
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018863
Jablkovy kvas2611.10.20183285
Šípkovica ako ma to229.10.201832180
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850602
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018611
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811140
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820392
Průběh kvašení jablek 65.10.2018951
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886872
Destilace - základní dotazy83.10.20181078
Cukornatosť slivky83.10.2018776
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339351
Kvas Oskeruše711.10.201869304
Methanol51.10.2018871
Paleni slivovice doma727.9.20181601
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201810941
Kvas z jablek3623.9.20187980
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018795
Domácí pálenice1622.9.20183257
Teoretický výnos1419.9.20182655
Můj první kvas2119.9.20183764
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181703
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2816.9.201813740
Palírny v Karlovarském kraji116.9.2018167
Dřevo do destilátu4115.9.201821983
Kvas z cca 20kg broskví1510.9.20188382
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Jak uchovat hotový kvas9.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů