Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

     Jak Vy to pane Vysloužile děláte, že jste schopný na kdejaký nový příspěvek takhle okamžitě reagovat. Odcházíte vůbec od počítače? Buďto máte strašně hodnou manželku anebo jste vdovec.
     Vzpomínal jsem na Vás při sběru třešní ještě než začaly ty deště, jak jste nasbíral těch 130 litrů. Mám jen 1 strom. Ještě před dešti jsem nasbíral třešně do 10 l demižonu. Třešně jsem v ruce rozmačkal, vše dal do demižonu. pecky jsem nedrtil, nepřidal vodu ani cukr. Nasadil jsem bulkátko. Druhý den to vůbec nekvasilo. Přidal jsem proto malou lžičku droždí s lžičkou cukru (droždí začne pěnit pokud je čerstvé). Od toho dne to nádherně bulká a pěkně voní (už 12 dnů).
     V dalších asi pěti dnech jsem ještě nasbíral natřikrát demižon 5 litrů (ještě za sucha), pak začaly deště a třešně začaly praskat a hnít. Dosbíral jsem ještě 4l láhev od okurek a nakonec asi 7 litrů už úplně vzhledově odporných třešní. Začalo toho nabývat, tak jsem všechny tři díly (5+4+7 litrů) bohužel dal do 30 l PH demižonu včetně zbytku droždí (necelých 40g bez té lžičky). Zpočátku to kvasilo, ale teď se to téměř úplně zastavilo. Kvasnic je tam více a stejně to nekvasí.
Zajímalo by mne teď proč ta druhá část nekvasí: Je to proto, že:
- je tam moc kvasnic, což zastavilo kvašení nebo
- způsobila to plíseň šedá (šedý povlak, který se ve vlhku objevuje nejen na třešních, ale i na malinách, jahodách. Maliny jsou teď po těch deštích téměř nejedlé – též nevím, zda se dá kromě spálení rostlin nebo aspoň napadených plodů něco ještě dělat)
- byla bouřka, kvasné bakterie dostaly snad nějakou „mrtvici“ (u vína jsem kdysi pozoroval, že po bouřce se kvašení zhoršilo nebo úplně zastavilo)
- PH demižon je naplněn na necelé 2/3 objemu, vzduch ve volném prostoru zhoršuje kvašení

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika