|
Pálenka z moštu
|
|
|
|
host - 53.50 (?) 13.11.2018 10:04
Někdy, vlastně vždy, po provzdušnění nebo hlavně zamícháním, protřepáním, obsahu, třeba zaviněné tím přestěhováním, se stane, že to způsobí větší výron CO2 přes bublátko.
Ale to není žádná rada jak povzbudit pozastavené kvašení. Na vině je vždy nízká teplota případně netrpělivost.
Domácí, ovocní vinaři to jistě dobře znají.
Rafael.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
host - 53.50 (?), 13.11.2018 10:04
Někdy, vlastně vždy, po provzdušnění nebo hlavně zamícháním, protřepáním, obsahu, třeba zaviněné tím přestěhováním, se stane, že to způsobí větší výron CO2 přes bublátko.
Ale to není žádná rada jak povzbudit pozastavené kvašení. Na vině je vždy nízká teplota případně netrpělivost.
Domácí, ovocní vinaři to jistě dobře znají.
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.224 (?), 14.11.2018 13:20
Dobrý den. Takže situace s bublatkama po 3 dnech v teple cca 20-21 C. Je taková, že jeden sud začal bublat hned druhý den ráno a druhý sud nebubla vůbec. Sudy jsou utěsněny úplně stejně. Na sud, který nebubla stačí mírně potlačit a hned se voda v bublatkama začne hýbat. Co s tím? Sudy jsou založeny úplně stejně a ve stejný den. Děkuji za každou radu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 238.190 (?), 14.11.2018 22:23
Já mám klasické modré sudy 120 litrů s víkem na který se dává spona. Ve víku mám navrtanou direčku a v ní bublátko.
Letos se mi stalo toto. Vše jako vždy klasika. Sud začal druhý den bouřlivě bublat.Třetí den, jako když utne. U prostřed víka jsou vsazená taková kolečka cca. průměr 4cm.Nevím z jakého důvodu. Vypadá to jako by tam byly dodatečně nalepené z výroby. Prohlédl jsem více sudů (4) a je to na každém mém víku, tak si myslím již z výroby. V tom kolečku to nevydrželo a udělala se tam trhlinka absolutně nevyditelná. Přišel jsem na to haluzově.Zatlačil jsem na víko uprostřed zrovna na tom kolečku a náhle bečka začala bublat.Tak jsem bádal a všiml si té trhlinky.Tu jsem zalepil a bečka vesele bublá dál.
Na google jsem našel víka a když se na něj podíváte, tak na středu víka je krásně vidět o čem jsem psal.
Foto
Foto
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.200 (?), 13.11.2018 18:13
Dobrý podvečer 😀 právě jsem dolisoval jablečný mošt 120 litrů dám ho do dvou sudů po 60 litrech a navrtam víčka na skleněné bublinky má cukernatost podle meraku sacharidů 14 mám ještě přidat 1 kg cukru nebo nemusím
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|