Pálenka z medu



host - 128.84 (?) 
17.2.2014 21:05, zobrazeno: 15713x

Dobrý den,

nejsem včelař, ale soused mi dal asi 100l rozpuštěného medu ve vodě. Je to prý med, který nešel vytočit, tak byl rozpuštěn ve vodě. Potřebuji, abych z tohoto materiálu udělal pálenku, ne medovinu. Chtěl bych aby to po vykvašení nebylo sladké. Dal jsem Vínka kvasinky, živné soli, ale kvasí to stále málo a dlouho a je to pořád sladké. Co s tím? Děkuji za radu.
S pozdravem Ladislav

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 236.138 (?), 17.2.2014 21:38

Bohužel jste nenapsal, kolik medu bylo v 100 litrech roztoku rozpuštěno. Rozhodně bych doporučil napřed stanovit refraktometricky °brixi, nedoporučuji více než-li 20 °, méně nevadí. Nicméně musíte snížit hodnotu pH, přibližně na pH 3 - 3,5. Na toto množství doporučuji přídavek asi 200 ml 20% kyseliny sírové. Nezapomeňte na to, že při zřeďování kyselin se vždy lije kyselina do vody, nikdy ne naopak. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika