Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Myrobalány? Je možné kvasit je společně?

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17416) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.8.2019 16:38

Máte-li možnost změřit cukernatost, není to na škodu. Při nízkých hodnotách lze zvážit přislazení. Později měřit cukr v kvasícím mači už smysl nemá. I tak si myslím, že zhruba stejný, ne-li lepší výsledek a s menší námahou dá vykvašení zralých posekaných jablek.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


Cert (2) - xxx.xxx.79.162 (?)
13.8.2019 13:52, počet návštěv: 1943
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, možná hloupý dotaz, ale každá zkušenost se musí nějak získat. Tedy, mám nasbírané tyto dva plody. Oba rostly na stejném místě, leč:

Jiná barva, oba jdou těžko od pecky (z toho soudím, že to jsou myrobalány) žluté chutnají více jako meruňka, červené více jako švestka.

Je možné, že to jsou oba myrobalány?

Pokud ne, jde tyto příbuzné kvasit dohromady nebo to udělá jen zlo a celý sběr pak vyhodit?

Díky za pomoc

Obrázky:

Připojit reakci   
   

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17416) - xxx.xxx.92.38 (?)
13.8.2019 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Patrně se jedná o myrobalány, kdybyste ty plody nechal celé, šlo by to určit lépe. Kvasit je samozřejmě můžete dohromady. Připomínám, že toto ovoce je o dost méně sladké než většina pěstovaných slivoní a tomu odpovídá i kvalita destilátu.

Připojit reakci
      

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


host - xxx.xxx.255.60 (?)
13.8.2019 20:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
V mem pripade se v palenic rozcilovali - ze ty male pecicky delaji pri paleni problemy.
Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17416) - xxx.xxx.92.38 (?)
13.8.2019 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Copak v té Vaší pálenici nikdy nepálili třešně?

Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
15.8.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

255.60 (?) 13.8.2019 20:19 - V mem pripade se v palenic rozcilovali - ze ty male pecicky delaji pri paleni problemy.

To je tak velký problém, po skončeném kvašení, před odvozem kvasu do pálenice, tento "přecedit" přes plastovou přenosku na ovoce a pecky tím separovat?!

Připojit reakci
      

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


Cert (2) - xxx.xxx.50.130 (?)
14.8.2019 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ještě vcelku 😅 každopádně děkuji moc
Obrázky:

Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17416) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.8.2019 16:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte-li možnost změřit cukernatost, není to na škodu. Při nízkých hodnotách lze zvážit přislazení. Později měřit cukr v kvasícím mači už smysl nemá. I tak si myslím, že zhruba stejný, ne-li lepší výsledek a s menší námahou dá vykvašení zralých posekaných jablek.

Připojit reakci
            

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


hugovotr (549) - xxx.xxx.33.5 (?)
16.8.2019 14:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím, že shánět moštoměr nebo refraktometr, pokud ho nemáte, nemá moc smysl. Bez přidání cukru bude výtěžnost nízká. Chuťově je pálenka z mirobalánů nevalná, ale většině lidí co znám, chutná více než ze sebelepších jablek. Tak to prostě je. Doporučovat tady na fóru množství přidaného cukru je ošidné, většinou si člověk naběhne na útočné komentáře. Ale já bych dal alespoň 3kg na metrák.
Připojit reakci
               

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17416) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.8.2019 14:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ad hugovotr: Rozumím tomu, mám zkušenost podobnou. Lidem, kteří tento destilát připravili, chutná, protože v tom mají obrovský podíl vlastní práce. Otázku, co je lepší, zodpovědět nelze, je to o individuální chuti. 

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ředění slivovice1075.12.2019245662
Pálenka z kdoulí222.12.201923712
Dřevo do destilátu462.12.201933026
Škrábavost pálenky5125.11.201968705
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019141543
Domácí pálenice1923.11.201912442
Tis cerveny323.11.2019600
destilační přístroj105523.11.20191469295
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912091
Zakalená část pálenky1311.11.20192057
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932837
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201923247
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929676
Pečetní vosk114.11.20191986
Palenka z datli?103.11.20197354
Refraktometr na měření kvasu243.11.201914167
Vaření hroznového vina21.11.2019462
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019711
Pálenka z dýně6030.10.201959501
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919815
Míchat lutr při 2D?528.10.20191553
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921784
Zakalená slivovice17222.10.2019238846
Koupě Palírny 1614.10.20194431
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919435
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191461
Test na metanol832.10.201997434
Kvas trnky630.9.20191273
Šípkovica ako ma to2326.9.201941811
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191359
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192252
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193798
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923770
Novy kvas nekvasi712.9.20191785
Výtěžnost a cena1012.9.20192283
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191793
Smíchání dvou kvasů?155.9.201911200
Destilační přístroj193.9.20194507
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201938048
Da se to este?927.8.20191748
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?4.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?3.12.2019
Uzeni bucek3.12.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů