Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Myrobalány? Je možné kvasit je společně?
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ad hugovotr: Rozumím tomu, mám zkušenost podobnou. Lidem, kteří tento destilát připravili, chutná, protože v tom mají obrovský podíl vlastní práce. Otázku, co je lepší, zodpovědět nelze, je to o individuální chuti. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


Cert (2) - xxx.xxx.79.162 (?)
13.8.2019 13:52
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, možná hloupý dotaz, ale každá zkušenost se musí nějak získat. Tedy, mám nasbírané tyto dva plody. Oba rostly na stejném místě, leč:

Jiná barva, oba jdou těžko od pecky (z toho soudím, že to jsou myrobalány) žluté chutnají více jako meruňka, červené více jako švestka.

Je možné, že to jsou oba myrobalány?

Pokud ne, jde tyto příbuzné kvasit dohromady nebo to udělá jen zlo a celý sběr pak vyhodit?

Díky za pomoc

Obrázky:

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17610) - xxx.xxx.92.38 (?), 13.8.2019 20:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Patrně se jedná o myrobalány, kdybyste ty plody nechal celé, šlo by to určit lépe. Kvasit je samozřejmě můžete dohromady. Připomínám, že toto ovoce je o dost méně sladké než většina pěstovaných slivoní a tomu odpovídá i kvalita destilátu.

Připojit reakci
      

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


host - xxx.xxx.255.60 (?), 13.8.2019 20:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
V mem pripade se v palenic rozcilovali - ze ty male pecicky delaji pri paleni problemy.
Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17610) - xxx.xxx.92.38 (?), 13.8.2019 22:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Copak v té Vaší pálenici nikdy nepálili třešně?

Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


host - xxx.xxx.19.119 (?), 15.8.2019 13:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

255.60 (?) 13.8.2019 20:19 - V mem pripade se v palenic rozcilovali - ze ty male pecicky delaji pri paleni problemy.

To je tak velký problém, po skončeném kvašení, před odvozem kvasu do pálenice, tento "přecedit" přes plastovou přenosku na ovoce a pecky tím separovat?!

Připojit reakci
      

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


Cert (2) - xxx.xxx.50.130 (?), 14.8.2019 15:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ještě vcelku 😅 každopádně děkuji moc
Obrázky:

Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17610) - xxx.xxx.236.1 (?), 14.8.2019 16:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte-li možnost změřit cukernatost, není to na škodu. Při nízkých hodnotách lze zvážit přislazení. Později měřit cukr v kvasícím mači už smysl nemá. I tak si myslím, že zhruba stejný, ne-li lepší výsledek a s menší námahou dá vykvašení zralých posekaných jablek.

Připojit reakci
            

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


hugovotr (568) - xxx.xxx.33.5 (?), 16.8.2019 14:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím, že shánět moštoměr nebo refraktometr, pokud ho nemáte, nemá moc smysl. Bez přidání cukru bude výtěžnost nízká. Chuťově je pálenka z mirobalánů nevalná, ale většině lidí co znám, chutná více než ze sebelepších jablek. Tak to prostě je. Doporučovat tady na fóru množství přidaného cukru je ošidné, většinou si člověk naběhne na útočné komentáře. Ale já bych dal alespoň 3kg na metrák.
Připojit reakci
               

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17610) - xxx.xxx.236.1 (?), 16.8.2019 14:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ad hugovotr: Rozumím tomu, mám zkušenost podobnou. Lidem, kteří tento destilát připravili, chutná, protože v tom mají obrovský podíl vlastní práce. Otázku, co je lepší, zodpovědět nelze, je to o individuální chuti. 

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně27.9.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení26.9.2020
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020