Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.

Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek).
Připojit reakci do diskuze Myrobalány? Je možné kvasit je společně?
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ad hugovotr: Rozumím tomu, mám zkušenost podobnou. Lidem, kteří tento destilát připravili, chutná, protože v tom mají obrovský podíl vlastní práce. Otázku, co je lepší, zodpovědět nelze, je to o individuální chuti. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


Cert (2) - xxx.xxx.79.162 (?)
13.8.2019 13:52, počet návštěv: 2139
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, možná hloupý dotaz, ale každá zkušenost se musí nějak získat. Tedy, mám nasbírané tyto dva plody. Oba rostly na stejném místě, leč:

Jiná barva, oba jdou těžko od pecky (z toho soudím, že to jsou myrobalány) žluté chutnají více jako meruňka, červené více jako švestka.

Je možné, že to jsou oba myrobalány?

Pokud ne, jde tyto příbuzné kvasit dohromady nebo to udělá jen zlo a celý sběr pak vyhodit?

Díky za pomoc

Obrázky:

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17493) - xxx.xxx.92.38 (?)
13.8.2019 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Patrně se jedná o myrobalány, kdybyste ty plody nechal celé, šlo by to určit lépe. Kvasit je samozřejmě můžete dohromady. Připomínám, že toto ovoce je o dost méně sladké než většina pěstovaných slivoní a tomu odpovídá i kvalita destilátu.

Připojit reakci
      

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


host - xxx.xxx.255.60 (?)
13.8.2019 20:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
V mem pripade se v palenic rozcilovali - ze ty male pecicky delaji pri paleni problemy.
Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17493) - xxx.xxx.92.38 (?)
13.8.2019 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Copak v té Vaší pálenici nikdy nepálili třešně?

Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
15.8.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

255.60 (?) 13.8.2019 20:19 - V mem pripade se v palenic rozcilovali - ze ty male pecicky delaji pri paleni problemy.

To je tak velký problém, po skončeném kvašení, před odvozem kvasu do pálenice, tento "přecedit" přes plastovou přenosku na ovoce a pecky tím separovat?!

Připojit reakci
      

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


Cert (2) - xxx.xxx.50.130 (?)
14.8.2019 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ještě vcelku 😅 každopádně děkuji moc
Obrázky:

Připojit reakci
         

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17493) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.8.2019 16:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte-li možnost změřit cukernatost, není to na škodu. Při nízkých hodnotách lze zvážit přislazení. Později měřit cukr v kvasícím mači už smysl nemá. I tak si myslím, že zhruba stejný, ne-li lepší výsledek a s menší námahou dá vykvašení zralých posekaných jablek.

Připojit reakci
            

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


hugovotr (549) - xxx.xxx.33.5 (?)
16.8.2019 14:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím, že shánět moštoměr nebo refraktometr, pokud ho nemáte, nemá moc smysl. Bez přidání cukru bude výtěžnost nízká. Chuťově je pálenka z mirobalánů nevalná, ale většině lidí co znám, chutná více než ze sebelepších jablek. Tak to prostě je. Doporučovat tady na fóru množství přidaného cukru je ošidné, většinou si člověk naběhne na útočné komentáře. Ale já bych dal alespoň 3kg na metrák.
Připojit reakci
               

Myrobalány? Je možné kvasit je společně?


vyslouzil (17493) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.8.2019 14:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ad hugovotr: Rozumím tomu, mám zkušenost podobnou. Lidem, kteří tento destilát připravili, chutná, protože v tom mají obrovský podíl vlastní práce. Otázku, co je lepší, zodpovědět nelze, je to o individuální chuti. 

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z vína1022.1.20201566
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116263
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202462
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202039001
Kompotovice714.1.20208593
Vodka514.1.20201189
Destilace - základní dotazy506.1.202022578
Kvas bez lihu44.1.20201163
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191132
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192999
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940698
Slad - pálení2119.12.201924395
Ředění slivovice10916.12.2019252076
Pálenka z kdoulí222.12.201924739
Dřevo do destilátu462.12.201935250
Škrábavost pálenky5125.11.201971597
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019144087
Domácí pálenice1923.11.201913782
Tis cerveny323.11.2019874
destilační přístroj105523.11.20191482924
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912525
Zakalená část pálenky1311.11.20192801
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934134
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925241
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930937
Pečetní vosk114.11.20192516
Palenka z datli?103.11.20197810
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915393
Vaření hroznového vina21.11.2019728
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191094
Pálenka z dýně6030.10.201961299
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920805
Míchat lutr při 2D?528.10.20191885
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922300
Zakalená slivovice17222.10.2019243764
Koupě Palírny 1614.10.20195411
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920392
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191852
Test na metanol832.10.201999960
Kvas trnky630.9.20191631
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů