Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Kvas z mirabelek

Kvas z mirabelek


Dakota.F (28) - xxx.xxx.238.190 (?)
9.3.2019 22:40

to:255.79

Myslím si že se jedná o Myrobalány. Ty nedosahují vysoké cuernatosti.

Měl jsem loni jak Myrobalány tak i Mirabelky.

Myrobalaný dosáhli max 16brix

Mirabelky měli cukernatost od 26 do 28brix

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.157.239 (?), 18.7.2017 23:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A když se takové plody nasbírají např. v remízcích mezi poli s řepkou, nebo obilím-budou mít na proces a výsledný produkt-a když, tak jaký vliv postřiky, které zemědělci na porostech použili?

Připojit reakci   
                  

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.238.118 (?), 16.8.2018 21:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To je to iste
Připojit reakci
                     

Kvas z mirabelek


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 16.8.2018 22:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je to iste

Nie je - viz příspěvek pana Rafaela
Mirabelky dávají výborný aromatický destilát podobný špendlíkovému. Přidávat cukr nemá moc smysl, těžko by prokvasil.
Myrobalán je trochu podřadnější surovina, třebaže zkvasit a vypálit se dá, přislazení je asi potřebné. Výsledný destilát dobře udělaný se pít dá, ale zázraky nelze čekat. Bez ohledu na to, že někde se považuje za tradiční (myrošmel z boskovického arboreta či Jelínkův destilát z planých mirabelek).

Připojit reakci
                        

Kvas z mirabelek


hugovotr (552) - xxx.xxx.60.140 (?), 16.8.2018 22:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Je to marné, je to marné, je to marné. Snažím se všem okolo vysvětlit rozdíl mezi mirabelkami, špendlíky, mirobalány a rynglemi, ale je to... Mimochodem Nancyská se blíží 30 Brix! Jen ta velikost plodů moc nepotěší. Taky mě vadí, že zraje o dva/tři týdny později jak špendlíky, s kterými by se hodila do kvasu.
Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.5.26 (?), 16.8.2018 23:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Shodou okolností jsem se vrátil ze stodoly kde jsem zpracovával celodenní sběr těch Nancynských mirabelek.
Mám třináct už starších stromů, byl to druhý sběr, myslel jsem, že už poslední, ale zrají letos nějak nestejnoměrně, tak budu muset asi ještě dva udělat.
Trochu jsem to zanedbal, tak mě zdrželo i přebírání zhnilotin pod stromy, tak plachty nešly použít...
A taky se mi blbě chodí, stojí - páteř, tak u toho sběru musím sedět na stolečku, ležet, nebo chodit po čtyřech jak pes...
Za celý den jsem byl schopen nasbírat jen cca 100l a tři stromy jsem musel nechat na zítra.
Jen jsou moc malé a jejích sběr jde velmi pomalu.
Ale za výsledný destilát to stojí. Z ovocných můj nejoblíbenější. A průměrná cukernatost dnes 26°Bx. Ale trochu jsem i setřepával. Volně padané by byly určitě cukernatější, ale nechtělo se mi to tak detailně měřit...
(Celkem paradox je, že jsem ty mirabelky nikdy nechtěl. Jen kdysi při větším nákupu jak jsem vykoupil ve školce všechny šárceodolné švestky mi je vnutili se slovy, ať je zkusím, že valaši si je na pálenku nemůžou vynachválit. Zlatá slova a rada, dodnes jsem za ně vděčný)!

Rafael.

Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.255.79 (?), 9.3.2019 16:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ja som robil tiez Nancyskovicu, ale zatial som nikdy nemal 26°Bx, ja sa pohybujem na urovni 17°Bx a to ich zbieram ked padaju a su skoro ako blato... Nevyhoda je ze sa vazne zle zbieraju a ani uroda nebyva extra velka, ale slivovica je chutovo zaujimava a pomerne oblubena... Priemerne mam 7,5lt na 100lt kvasu...
Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


Dakota.F (28) - xxx.xxx.238.190 (?), 9.3.2019 22:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to:255.79

Myslím si že se jedná o Myrobalány. Ty nedosahují vysoké cuernatosti.

Měl jsem loni jak Myrobalány tak i Mirabelky.

Myrobalaný dosáhli max 16brix

Mirabelky měli cukernatost od 26 do 28brix

Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.255.79 (?), 10.3.2019 20:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Viem co je mirobalan a co je Mirabelka Nancyska, 26°Bx v auguste je u mna nemozne, mozne iba pre Durandziu koncom oktobra...
Obrázky:

Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


Jiří 1968 (1422) - xxx.xxx.244.121 (?), 10.3.2019 20:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na obrázku určitě není Mirabelka Nancyská ta má menší a podlouhlejší listy.

Obrázky:
Mirabelka Nancyská
Mirabelka Nancyská
Mirabelka Nancyská
Mirabelka Nancyská
Mirabelka Nancyská
Mirabelka Nancyská
Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.255.79 (?), 11.3.2019 9:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Asi mam mutanta Mirabelky Nancyska... Plody su velkostou podobne, ale to je asi tak vsetko... Dolezite je ze nam chutia...
Připojit reakci
1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů