Kvas z mirabelek



Stránky: 1,  2   
host - 107.245 (?) 
18.7.2017 15:44, zobrazeno: 32868x

Zdravím, poprosil bych o radu jak připravit kvas, konkrétně mám dva dotazy.

1. kolik cukru na 120l kvasu

2. jestli se musí všechny plody odstopkovat

děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 18.7.2017 16:40

1. Záleží na cukernatosti ovoce

2. Ano

3. Co myslíte mirabelkami? Mirabelky nebo myrobalány?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 107.245 (?), 18.7.2017 16:59

Mirabelky. Na měření cukernatosti nemám vybavení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 18.7.2017 17:24

Vám už zrají mirabelky?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 107.245 (?), 18.7.2017 19:14

No, doufám, že jsou to mirabelky, kulaté, jeden keř červené plody druhý žluté, velikost 2-2.5cm, Hodonínsko, rostou v přírodě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 18.7.2017 19:19

Ne, to jsou myrobalány.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 107.247 (?), 18.7.2017 19:38
Ok dekuji za upresneni, ale predpokladam, ze priprava kvasu probiha podobne.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 18.7.2017 21:38

Myrobalány mají podstatě méně cukru nerž mirabelky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 107.245 (?), 18.7.2017 21:54

Dobře, tak se vracíme k tématu, kolik cukru?, plody mám už odstopkované.,

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 128.232 (?), 18.7.2017 22:22

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika