Kvas z čerešní = ako na to



pavelmicek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 25.73 (?)
9.7.2018 11:35

Vlákno na Deslíkovi opravdu všem doporučuji. Velmi vyčerpávající zdroj praktických zkušeností. Pro mě velká inspirace.

A to nejenom třešně, ale celková problematika zákládání kvasu + destilace.

Jediná a stále omílaná sporná věc, jak je to s tím přídavkem cukru ;-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 43.25 (?), 22.6.2018 12:57, zobrazeno: 15513x
Zdravim, tento rok bolo vela čerešní a nazbieral som cca 100l Dal som vody, a rozmackal čerešne. (2 dní dozadu) Lenže keď som si chcel v palenici rezervovať termín. Medzi rečou mi poradili, že by bolo lepšie urobiť z toho najskôr víno a to následne vypáliť. A ký mate na to názor? Ak to urobiť týmto spôsobom, tak ako postupovať,? 😂 Resp. Akým spôsobom postupovať pri ceresnovom kvasenie? Lebo to robím 1x Vopred ďakujem
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 22.6.2018 14:18

Dal som vody..
Proč jste dával vodu?

mi poradili, že by bolo lepšie urobiť z toho najskôr víno a to následne vypáliť.
U jablek to jistou logku má, u třešní vůbec

Akým spôsobom postupovať pri ceresnovom kvasenie?
Třešně rozmačkat - nemusíte všechny, stačí aby kvas "plaval". Za zvážení stojí přislazení a okyselení kvasu ke zvýšení jeho stability. Jakmile kvašení ustane, neotálet s vypálením

      
host - 43.25 (?), 22.6.2018 16:05

Vodu dom pridal, lebo som sa to dočítal niekde na internete a myslím ze som to aj niekde počul. Mne sa to tiež nezdalo robiť z toho víno.. Preto som sa radšej spýtal :) V tej paliarni mi tvrdili že bežným spôsobom (napr ako sa robia slivky) by som mal pri čerešniach zlu výdatnosť.. Ale to sa mi moc nezdá. Takže teraz keď tam pridám cukru, nechám vykvasit a nemal by byt problém vypáliť? Ta voda tomu snáď neuškodila. Mam pridať aj kvasinky a živne soli?

         
host - 37.181 (?), 22.6.2018 17:04

Vyhledavač - "Deslik třešně".

Rafael.

            
pavelmicek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 25.73 (?), 9.7.2018 11:35

Vlákno na Deslíkovi opravdu všem doporučuji. Velmi vyčerpávající zdroj praktických zkušeností. Pro mě velká inspirace.

A to nejenom třešně, ale celková problematika zákládání kvasu + destilace.

Jediná a stále omílaná sporná věc, jak je to s tím přídavkem cukru ;-)

         
host - 220.5 (?), 7.7.2018 14:26

Vždy jen třešně a trochu cukru (dávám 1kg na 150l) Výtěžnost mívám opravdu malou ale záleží zda chceš kvalitní pálenku nebo množství.

            
pavelmicek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 25.73 (?), 9.7.2018 11:29

Můžu se zeptat, co myslíte "výtěžnost mívám opravdu malou" Kolik?

               
host - 61.211 (?), 10.7.2018 12:45
Zdravím. My sme mali po pridaní vínnych kvasiniek CCA 10% výdatnosť ale išli sme na 42% tnu pálenky. Ale po odlezani pálenky cca 3 týždne sa zdá ako by bolo v arome cítiť kvas. Neviete čím to môže byť?
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 10.7.2018 14:35

...sa zdá ako by bolo v arome cítiť kvas. Neviete čím to môže byť?

Kvas by měl vonět po třešních, pálenka taky. Tedy je to v pořádku.

               
host - 220.5 (?), 12.7.2018 18:49

Záleží na počasí a druhu třešní. Mívám z 150l kvasu 7-10l pálenky 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika