Kvas s hrusiek a jablk



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 227.64 (?) 
7.10.2015 14:29

Bůh ví, co jste naměřil a čím. Pokud by to bylo refraktometrem 4°Bx, tak by bylo vykvašeno. Ale šťáva by rozhodně nebyla sladká, ale kyselá a trpká!!!
A její páry by hořely!
Pokud páry nehoří, aspoň chvíli, nemá smysl o pálení vůbec uvažovat!
(Nevím teď přesně z hlavy od kolika % jsou hořlavé, ale tuším, že kolem 35 - 40%...)

Rafael. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 67.66 (?), 7.10.2015 16:10

Jaké procenta par máte na mysli?
Ukazuje-li refraktometr či cukroměr jen nějaké to procento zbytkového cukru, běžte pálit. Máte-li pochyby (např nehoří-li páry), pak zvolte legální palírnu. Tam platíte jen za líh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 138.210 (?), 7.10.2015 16:31

Ale když je to sladké?

Já si myslím, že byla chyba v měření cukernatosti.

I hruškový kvas který obsahuje málo kyselin nemůže po dokvašení chutnat sladce!!!

Rafael

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 67.66 (?), 7.10.2015 17:48

Souhlasím, nemůže.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 18.134 (?), 21.10.2018 8:05

V záhrade mi ostali nejaké hrušky a chcel by som z nich vyrobiť Obstler, ale chcem sa opýtať zhruba ako dlho by mali kvasiť? Jedná sa iba o malé množstvo, cca 75 litrová nádoba.Je potrebné k jablkám a hruškám pridať aj cukor? Kvasinky? Ako to urobiť čo najlepšie?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika