Kvas s hrusiek a jablk



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 67.66 (?)
7.10.2015 17:48

Souhlasím, nemůže.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 227.64 (?), 7.10.2015 14:29

Bůh ví, co jste naměřil a čím. Pokud by to bylo refraktometrem 4°Bx, tak by bylo vykvašeno. Ale šťáva by rozhodně nebyla sladká, ale kyselá a trpká!!!
A její páry by hořely!
Pokud páry nehoří, aspoň chvíli, nemá smysl o pálení vůbec uvažovat!
(Nevím teď přesně z hlavy od kolika % jsou hořlavé, ale tuším, že kolem 35 - 40%...)

Rafael. 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 67.66 (?), 7.10.2015 16:10

Jaké procenta par máte na mysli?
Ukazuje-li refraktometr či cukroměr jen nějaké to procento zbytkového cukru, běžte pálit. Máte-li pochyby (např nehoří-li páry), pak zvolte legální palírnu. Tam platíte jen za líh.

                     
host - 138.210 (?), 7.10.2015 16:31

Ale když je to sladké?

Já si myslím, že byla chyba v měření cukernatosti.

I hruškový kvas který obsahuje málo kyselin nemůže po dokvašení chutnat sladce!!!

Rafael

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 67.66 (?), 7.10.2015 17:48

Souhlasím, nemůže.

                     
host - 18.134 (?), 21.10.2018 8:05

V záhrade mi ostali nejaké hrušky a chcel by som z nich vyrobiť Obstler, ale chcem sa opýtať zhruba ako dlho by mali kvasiť? Jedná sa iba o malé množstvo, cca 75 litrová nádoba.Je potrebné k jablkám a hruškám pridať aj cukor? Kvasinky? Ako to urobiť čo najlepšie?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika