Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas přes zimu

Kvas přes zimu


pavelmicek (42) - xxx.xxx.221.243 (?)
11.2.2019 14:44

Kde jsem letos pálil mají co dělat do května, 18hod denně. Pak si dají měsíc pauzu a začínají novou sezónu. Rozhodně bych se objednal na nejdřívější termín.

Taková dlouhá macerace bude ždímat aroma z pecek. Pokud půjdou pecky i do vařáku bude z toho peckovice... alespoň pro mne. Jak pomalu sbírám zkušenosti pochopil jsem, že patřím do táboru, kteří upřednostňují čisté ovocné aroma bez příchutě pecky. Už asi nejsem fanatik, který poctivě odpeckovává do bečky, ale do vařáku bych nepustil ani "jednu" pecku.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
6.1.2019 13:42, počet návštěv: 2996
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

nestihl jsem letos nechat vypálit jednu bečku trnek a v současné době ji mám v průjezdu. Chci se zeptat, jakým způsobem jí mám nejlépe skladovat, když bych ji chtěl za rok nechat vypálit. Díky.

Připojit reakci   
   

Kvas přes zimu


vyslouzil (17237) - xxx.xxx.236.1 (?)
6.1.2019 15:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vzduchotěsně uzavřít. Přes zimu se kvasu nic nestane. Jinak nevidím žádný smysl v pálení až za rok. Minimálně Vám bečka bude překážet. 

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.86.167 (?)
6.1.2019 15:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlépe při nejnižší teplotě a řádně uzavřít, aby to nechytlo octové kvašení a neztrácel se líh. Vykvašený kvas může vydržet i 6 měsíců, ale tady se počítá, že nejpozději na jaře se vypálí až na Vás příjde řada v palírně. Čekat rok a pak to míchat, předpokládám, s čerstvým kvasem... nevím, nevím.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
10.2.2019 22:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky za ubezpečení a za pomoc.

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


pavelmicek (42) - xxx.xxx.221.243 (?)
11.2.2019 14:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde jsem letos pálil mají co dělat do května, 18hod denně. Pak si dají měsíc pauzu a začínají novou sezónu. Rozhodně bych se objednal na nejdřívější termín.

Taková dlouhá macerace bude ždímat aroma z pecek. Pokud půjdou pecky i do vařáku bude z toho peckovice... alespoň pro mne. Jak pomalu sbírám zkušenosti pochopil jsem, že patřím do táboru, kteří upřednostňují čisté ovocné aroma bez příchutě pecky. Už asi nejsem fanatik, který poctivě odpeckovává do bečky, ale do vařáku bych nepustil ani "jednu" pecku.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.46.98 (?)
12.2.2019 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak ten kvas těch pecek zbavujete?

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pepa kot (377) - xxx.xxx.53.112 (?)
12.2.2019 9:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
12.2.2019 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty pecky z kvasu jdou, snadno oddělit i přes obyčejnou plastovou přenosku na ovoce, jen si musíte vybrat tu se správnámi otvory.

Hezký den...

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pavelmicek (42) - xxx.xxx.221.243 (?)
12.2.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V Moravských Knínicích tady nad Brnem mají odpeckovačku. Proto již neodděluji pecky ručně před zakládáním kvasu. Bude účinější (myšleno na ztráty tekutého podílu) než cezení přes síto. Pokud to však budete pasírovat přes jakousi formu síta podomácku, dost by tomu měly pomoci enzymy, které se aplikují před kvasinkami mimojiné za účelem lepšího rozložení pevných složek ovoce a lepšího oddělení dužiny od pecky.

Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


vyslouzil (17237) - xxx.xxx.92.238 (?)
12.2.2019 13:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dost by tomu měly pomoci enzymy...

Enzymy do peckového ovoce nedávám. Když jsou švestky řádně vykvašené, je kvas složen z úplně tekutého podílu, jakési kaše a samostatných pecek bez jakkoli ulpívající dužiny - po zamíchání jich většina klesne na dno. Neumím si představit, co víc by se švestkami dokázal udělat pektolytický enzym.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilační přístroj420.8.2019598
Posudzovanie ovocného kvasu719.8.20192193
Kvas broskve119.8.2019131
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.2019953
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916824
Aroma meruňkovica813.8.2019889
Pálení ovocných vín1912.8.201910817
Melounovice610.8.2019537
Pečetní vosk89.8.2019599
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929528
destilační přístroj10529.8.20191438788
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910854
Trubka ke chladiči21.8.2019314
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192811
Cudny proces palenia430.7.2019548
Meruňkový kvas 4627.7.201943985
Ražná - ražovica1526.7.201942728
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019892
Novy kvas nekvasi619.7.2019687
Ananasový kvas318.7.20191253
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201916046
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191486
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191127
Pach po acetonu35.7.2019820
Domácí ořechovice1131.7.2019204473
Kvas z mandarinek1923.6.20192565
Zapach dymu623.6.20191779
borovička717.6.201920529
Slivovice jak poznat archív109.6.201910400
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928594
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191633
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935778
Turbo kvasnice3519.5.20199106
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922189
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932305
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191293
Škrábavost pálenky4727.4.201962803
Archivace slivovice427.4.20191108
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191160
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949692
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů