Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Kvas bez lihu

Kvas bez lihu


EL Edgar (98) - xxx.xxx.71.31 (?)
31.1.2020 18:09

...mám pocit že Váš príspevok zasype vlna kritiky surprise

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.

Kvas bez lihu


host - xxx.xxx.243.133 (?), 23.12.2019 15:21
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, Založil jsem v září kvas ze 100kg Durancií, přidal 1kg cukru a v prosinci se objednal do pálenice. Chvíli po naplnění kotle a zahájení procesu pálení si mě zavolal páleničář, že to vyleje a nebude to pálit, protože kvas neobsahuje žádný líh. V okolí nikdo neví jak se to mohlo stát, kvašení proběhlo dle mě bouřlivé a v pořádku. Umíte mi někdo poradit čím to, abych v budoucnu neopakoval chybu? Jarda
Připojit reakci   
   

Kvas bez lihu


vyslouzil (17584) - xxx.xxx.247.56 (?), 23.12.2019 15:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli to bouřlivě kvasilo, tak by v kvasu líh být měl. Já bych si tipnul, že páleničář zapomněl zavřít kohout, kterým vypouštěl výpalky z předešlého pálení.

Připojit reakci
      

Kvas bez lihu


host - xxx.xxx.40.41 (?), 30.12.2019 16:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jiny duvod nevidim nez ze zapomel otocit kohout. Pokud kvas by byl spatny tak by to rekl palecinar ihned a ani by to nelil do kotle. Hlavne nevim jak zjistil ze tam neni lih - bud by to musel zmerit jeste pred palenim(opet by nelil do kotle) a nebo to pak zjisti az tehdy, kdy mu zacne neco tect coz muze trvat cca hodinu. Pokud by tam nebyl lih tak si nedokazu predstavit jak by mohli byt durancie dobre i po tak dlouhe dobe.

Připojit reakci
         

Kvas bez lihu


Dakota.F (28) - xxx.xxx.238.190 (?), 4.1.2020 13:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jiná varianta z toho ani nevychází, pokud proběhlo vše jak popisujete, tak něco zapinkal palič a snažil se zakrýt svojí chybu za nějakou příčinu.

Připojit reakci
   

Kvas bez lihu


host - xxx.xxx.123.69 (?), 31.1.2020 16:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano může se to stát. V prvé řadě chybí informace o časovém průběhu kvašení a skladování kvasu. Konec roku byl velmi teplý. Pokud byl kvas uskladněn bez uzavření (s kvasnou zátkou) tak se mohlo stát, že kvašení proběhlo v pořádku ochranný "koláč" který se vytvoří v nádobách bez kvasné zátky, propadl a pak jednoduše líh z neuzavřeného kvasu vyprchal. Je třeba kvas průběžně hlídat, případně změřit cukroměrem proces kvašení.  Páleničář nemá jak zjistit kolik je v kvasu lihu neboť pevné složky kvasu zkreslí měření lihoměrem. Kvas vypadá navenek v pořádku a voní. Začne proces pálení a neteče skoro nic. V případě dvoukotlového systému řeči, že paleničář zapoměl zavřít ventil je zcestný neboť po cestě ze surovinového kotle přes chladič, epruvetu a sběrné nádrže lajtru žádný takový ventil není. Chyba není v palírníkovi ale v kvasu.

Připojit reakci
      

Kvas bez lihu


EL Edgar (98) - xxx.xxx.71.31 (?), 31.1.2020 18:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...mám pocit že Váš príspevok zasype vlna kritiky surprise

Připojit reakci
      

Kvas bez lihu


host - xxx.xxx.168.103 (?), 31.1.2020 18:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když chci dělat kvas a nechat ho vypálit, tak ho přeci nenechám otevřený. To snad dá rozum! Walter

Připojit reakci
      

Kvas bez lihu


vyslouzil (17584) - xxx.xxx.236.1 (?), 1.2.2020 0:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V případě dvoukotlového systému řeči, že paleničář zapoměl zavřít ventil je zcestný neboť po cestě ze surovinového kotle přes chladič, epruvetu a sběrné nádrže lajtru žádný takový ventil není.

Přečtěte si ještě jednou:

...že páleničář zapomněl zavřít kohout, kterým vypouštěl výpalky z předešlého pálení.
Tedy kvas mu z kotle jednoduše vytekl. A svedl to na pěstitele.

Myšlenka, že po propadnutí koláče líh z kvasu vyprchá přes kvasnou zátku, je mimo realitu. Můj nebožtík tchán kvasil švestky v dřevěném škopku přikryté lepenkou. Napálil vyždycky.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Kaiserova elektrická udírna29.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů