Kvalita domacej palenky



host - 157.7 (?)
2.12.2016 9:26
Do 5% se to netáhne ani při prvním pálení. Jedině mě napadá že snad možná kdyby to byla kolona, topilo se převelice pomalu a předchladič nad kolonou by pracoval ve velice úzkém teplotním rozmezí, tak že by dál do chladiče pouštěl jen chuťově dobrý líh, takže by se kvas dal vyždímat do mrtě. Ale je to jen můj nápad a teoretická úvaha. Nevím jestli je to tak vůbec možné a jestli by i v takových podmínkách nepřešly nakonec do chladiče i pachutě a kyselka. V každém případě by to bylo ekonomicky šílené. Jinak se tady navzájem osočovat z čehokoli nemá smysl. Jsme tu abychom se něco dozvěděli a rozšířili si obzory.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 157.254 (?), 1.12.2016 12:01

Hoste 248.32, co si o Ostravanech myslíte. Myslíte si že nemají jazyk. Myslíte si že jsou to nějací podlidi. U vás neni nikdo, kdo se nalévá kdečím. Možná by vás některý s těmi patoky hodil do Odry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 1.12.2016 12:44

co si o Ostravanech myslíte. Myslíte si že nemají jazyk. Myslíte si že jsou to nějací podlidi. U vás neni nikdo, kdo se nalévá kdečím. Možná by vás některý s těmi patoky hodil do Odry.

Nic špatného si o Ostravanech nemyslím. Moc si váží slivovice, která je odpojená až při 5 %!

Však zadavatel příspěvku tvrdí, že ji má výbornou. "Mastí to někde v kůlně se slepicemi " a tvrdí, že se máme ještě co učit, my kteří pálíme v pěstitelských pálenicích!

Vemte si z něj příklad, na tu Odru je velkým kandidátem, zeptejte se ho jesli umí dobře plavat cool

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.7 (?), 2.12.2016 9:26
Do 5% se to netáhne ani při prvním pálení. Jedině mě napadá že snad možná kdyby to byla kolona, topilo se převelice pomalu a předchladič nad kolonou by pracoval ve velice úzkém teplotním rozmezí, tak že by dál do chladiče pouštěl jen chuťově dobrý líh, takže by se kvas dal vyždímat do mrtě. Ale je to jen můj nápad a teoretická úvaha. Nevím jestli je to tak vůbec možné a jestli by i v takových podmínkách nepřešly nakonec do chladiče i pachutě a kyselka. V každém případě by to bylo ekonomicky šílené. Jinak se tady navzájem osočovat z čehokoli nemá smysl. Jsme tu abychom se něco dozvěděli a rozšířili si obzory.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 2.12.2016 9:46

Několikrát jsem pil skvělou slivovici, kterou její autor - sám organizátor degustace na Slovácku - nevím, kdy při destilaci odstavil. Nicméně tvrdil, že ji vypálil do pitelné koncentrace - něco nad 50% bez následného ředění vodou. Pokud by končil na 40 procentech, nebylo by to možné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 2.12.2016 18:00

To bych jako neměl - když pěstuju švestky - udit maso?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 2.12.2016 19:52

Pane Miloši, tak to nebylo myšleno, spíše se vás chci zeptat jestli máte zkušenosti s těmi mírně uzenými švestkami než se použijí do máče a poté vypálí.

Předem děkuji za vaše zkušenosti

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 2.12.2016 22:14

Já vám ocituji postup :

Švestky v odpovídající zrarosti se udí studeným kouřem na sítu a to bukovým dřevem 4 hodiny.

Do 100 kg švestkového máče se přidá 5 kg takto uzených švestek.

Destilace po vykvašení je stejná jako u klasického švestkového kvasu. 

Slivovice je daleko lepší a bez tříslovin, než když zraje v dubovém soudku.

Výhodou je její nezměněná barva a čirost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 3.12.2016 11:08

K postupu ještě dodávám:

Ověřená odrůda švestek na zauzení studeným kouřem je Valjevka a Presenta v plné zralosti.

Slivovici s přídavkem uzených švestek do máče jsem měl možnost ochutnat poprvé v loni.

Fajšmekři ze Strážnice a z Radějova to takovým způsobem dělají.

Vzorky byly na koštech umístěny hodně vysoko. Samozřejmě nebyl prezentován přídavek uzených švestek, aby degustační komise nebyla ovlivněna při bodování.

Laďa Zderčík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 3.12.2016 17:15

To jste ocitoval z jakého zdroje?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.97 (?), 4.12.2016 1:22

Když už tak by bylo lepší použit výraz sušení nebo nakuřování.

Uzení jednak vzbuzuje ůplně jiné asociace, ale hlavně nemá s výrobou nápojů vůbec nic společného. Podobně jako bukové dřevo. Použit ho k něčemu takovému napadne skutečně jen málokoho. Ani bukové sudy neexistují.

Ale beztak je to mé psaní jen ztráta času, protože ten pan...32 má asi jiné zájmy než s něčím netradičním, nebo zapomenutým postupem naších předků přijít.

Když tak se suší a nakuřují slady. Rašelinou.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika