Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kdy pálit hruškový kvas

Kdy pálit hruškový kvas


klix (5) - xxx.xxx.234.33 (?)
11.9.2018 19:55, počet návštěv: 1944
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, potřeboval poradit se svou situací, všechno jsou to sudy s hruškama (snažím si jednotlivé sudy evidovat, ale jsem hlava sklerotická a dost údajů mi chybý).

1. sud - datum založení a původní cukernatost neznámá, ale určitě už to budou nějaké 4 týdny, bez přidaného cukru, měřím cukernatost poslední 2 týdny a stále je 5%. Mám přidat nějaké kvasinky, nebo co nejdříve pálit?

2. sud založen někdy po 1. sudu (možná někdy 14-20.8), původní cukernatost neznámá, bez přidaného cukru, v posledních 2 týdnech klesla cukernatost z 9 na 5%, kde se drží poslední 3 dny

3. sud naplněn ve 2 dnech (2.-3.9), původní cukernatost neznámá, bez přidaného cukru, odrůda vypadá na Wilson, 9.9. už měl cukernatost 4,5%, kde se stále drží. Je to divné, podle řeči čísel snad už vhodné na pálení, ale pálit už takhle brzy? (dnes je 8. den od naplnění sudu).

Cukr měřím ponorným cukroměrem. Četl jsem tady že optimální cukernatost na pálení je 2-3%. Měl bych teď přidat nějaké kvasinky, počkat nebo pálit?

Děkuji za rady a názory.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kdy pálit hruškový kvas


host - xxx.xxx.219.46 (?)
17.9.2018 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, hrusjy jsou sice nachylne na zoctovateni, tim spis, ze neni pridavek cukru, kvasinek ani korekce ph kvasu. Kazdopadne 4 tydny je tak akorat. Cukernatost mostu rychke klesa, ale kvasinky a enzymy makaji i na tom hustsim, takze bych se řídil tim jestli se tvori co2, tedy čichem, poslechem zda v sudu bubla a popripade test se svickou. Pokud prestanou hrusky kvasit, tak palit. Jestli kvas chyti octovatost poznas podle bileho povlaku na dece. Pak strc prst do kvasu, cichem a chuti rozhodne ocet poznas. Fráňa
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jablkovy kvas5019.11.20186795
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3819.11.201817129
Kvas ze švestek "na pokračování"2618.11.20185003
Paleni slivovice doma1217.11.20183220
Hruškovice2817.11.201822804
Jablkovy kvas meranie cukru4216.11.20184936
Koupě automatické pálenice 9816.11.201819831
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1415.11.20182104
Pálenka z moštu4114.11.201811771
Cukr nebo med?414.11.2018436
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201855593
Škrábavost pálenky4014.11.201847858
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201821307
Jak legálně provozovat domácí pálenici?710.11.20181585
Pliseň na švestkách 210.11.2018417
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201813162
Destilace - základní dotazy415.11.20186557
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018528
První pálení52.11.20181104
Ražná - ražovica132.11.201835862
Turbo kvasnice301.11.20182951
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20183539
Prevoz kvasu629.10.2018812
Biely povlak na slivkovom kvase 229.10.20181271
Kvas z cca 20kg broskví1728.10.20189091
Poraďte jaké kvasinky2528.10.201812048
Slivovice zapáchá po acetonu2527.10.201839552
Odolnost kvasinek1826.10.20181358
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1126.10.20184672
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru1025.10.20181439
Kvašení jablečného moštu624.10.20181354
Domácí ořechovice11021.10.2018186594
Pálenka z dýně5721.10.201847196
Destilační přístroj - sestrojení5721.10.2018126514
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20189890
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181311
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183956
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018354
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201869725
Vady pálenky716.10.20181652
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Výroba domácího sýra10:46
Uzení Zadní Hovězí17.11.2018
Problémy s plechovou udírnou5.11.2018
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování4.11.2018
Uzení Zadní Hovězí3.11.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů