Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kdy pálit hruškový kvas

Kdy pálit hruškový kvas


klix (5) - xxx.xxx.234.33 (?)
11.9.2018 19:55, počet návštěv: 2133
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, potřeboval poradit se svou situací, všechno jsou to sudy s hruškama (snažím si jednotlivé sudy evidovat, ale jsem hlava sklerotická a dost údajů mi chybý).

1. sud - datum založení a původní cukernatost neznámá, ale určitě už to budou nějaké 4 týdny, bez přidaného cukru, měřím cukernatost poslední 2 týdny a stále je 5%. Mám přidat nějaké kvasinky, nebo co nejdříve pálit?

2. sud založen někdy po 1. sudu (možná někdy 14-20.8), původní cukernatost neznámá, bez přidaného cukru, v posledních 2 týdnech klesla cukernatost z 9 na 5%, kde se drží poslední 3 dny

3. sud naplněn ve 2 dnech (2.-3.9), původní cukernatost neznámá, bez přidaného cukru, odrůda vypadá na Wilson, 9.9. už měl cukernatost 4,5%, kde se stále drží. Je to divné, podle řeči čísel snad už vhodné na pálení, ale pálit už takhle brzy? (dnes je 8. den od naplnění sudu).

Cukr měřím ponorným cukroměrem. Četl jsem tady že optimální cukernatost na pálení je 2-3%. Měl bych teď přidat nějaké kvasinky, počkat nebo pálit?

Děkuji za rady a názory.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kdy pálit hruškový kvas


host - xxx.xxx.219.46 (?)
17.9.2018 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, hrusjy jsou sice nachylne na zoctovateni, tim spis, ze neni pridavek cukru, kvasinek ani korekce ph kvasu. Kazdopadne 4 tydny je tak akorat. Cukernatost mostu rychke klesa, ale kvasinky a enzymy makaji i na tom hustsim, takze bych se řídil tim jestli se tvori co2, tedy čichem, poslechem zda v sudu bubla a popripade test se svickou. Pokud prestanou hrusky kvasit, tak palit. Jestli kvas chyti octovatost poznas podle bileho povlaku na dece. Pak strc prst do kvasu, cichem a chuti rozhodne ocet poznas. Fráňa
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 10919.2.201931619
Jablkovy kvas meranie cukru6519.2.201912937
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191033
Odpeckovač317.2.2019301
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191477
Kvasenie a palenie manga614.2.2019449
Stojanek na cedění kvasu 1513.2.20192989
3D pálení2213.2.20192609
Kvas přes zimu1012.2.20191692
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201917499
Kvasná zátka1611.2.201910812
Parciální fermentace39.2.2019405
Pálenka z melasy207.2.20192157
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019692
Test na metanol786.2.201983139
Škrábavost pálenky464.2.201955960
Aroma slivovice352.2.20197810
Destilát z piva a vína121.2.201912292
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019101246
Ředění slivovice629.1.20195281
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198068
Cukr626.1.20191299
Umístění palírny3918.1.20195155
Chut po siře318.1.2019569
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192080
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191051
Destilace - základní dotazy4811.1.201911858
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019453
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917941
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019899
Síření sudů25.1.2019469
Pálenka z dýně584.1.201950514
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20195630
Slivovice vs. calvados2281.1.2019340701
Cukr nebo med?151.1.20193209
Ukončení destilace + ředění930.12.20183004
Zapach dymu429.12.2018891
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201823932
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20185577
Kotel na pálení destilátu621.12.20184047
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jake drevo13:01
Jak vyrobit višňové víno?16.2.2019
UKS Super robot - mlýnek na maso16.2.2019
Jake drevo16.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů