Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, potřeboval poradit se svou situací, všechno jsou to sudy s hruškama (snažím si jednotlivé sudy evidovat, ale jsem hlava sklerotická a dost údajů mi chybý).

1. sud - datum založení a původní cukernatost neznámá, ale určitě už to budou nějaké 4 týdny, bez přidaného cukru, měřím cukernatost poslední 2 týdny a stále je 5%. Mám přidat nějaké kvasinky, nebo co nejdříve pálit?

2. sud založen někdy po 1. sudu (možná někdy 14-20.8), původní cukernatost neznámá, bez přidaného cukru, v posledních 2 týdnech klesla cukernatost z 9 na 5%, kde se drží poslední 3 dny

3. sud naplněn ve 2 dnech (2.-3.9), původní cukernatost neznámá, bez přidaného cukru, odrůda vypadá na Wilson, 9.9. už měl cukernatost 4,5%, kde se stále drží. Je to divné, podle řeči čísel snad už vhodné na pálení, ale pálit už takhle brzy? (dnes je 8. den od naplnění sudu).

Cukr měřím ponorným cukroměrem. Četl jsem tady že optimální cukernatost na pálení je 2-3%. Měl bych teď přidat nějaké kvasinky, počkat nebo pálit?

Děkuji za rady a názory.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika