|
Jak zakopat slivovici
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
host - 15.215 (?), 11.6.2015 12:21
AHOJ.
Měli jsme zakopané lahve mnoho let (13let) a vykopali na 18tiny dcery.
Bylo to u baráku od páté žuly ve zdi dál.Něco zalité voskem, který se stejně rospadl a všude byl z toho bordel, něco jen zazátkováné, na něčem jen kovový uzávěr.Bylo to tak 20-30 čísel pod povrchem.Ale zabalené v igelitech.Úbytků jsem si nevšiml a nějakého vylepšení také ne.Bylo tam také kdeco, tak zapomeňte, že potom vykopete vizoura.
Ale jako oslavný rituál - super věc. Také to nutkání - vykopat dřív nebo vydržet... to je věc. Když to dáte do sklepa, snadno se to poruší a vysaje dřív.
Tak si z toho zas nedělejte takovou hlavu.Sklo v zemi bude navěky, pokud ho dopad meteoritu nepřetaví... nakonec zase na sklo.
Raduza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 24.4.2012 7:59
To záleží na tom, jak budete nádobu uzavírat. Když zátkou, tak to bez té bubliny asi neoůjde (buď tam tu zátku nedostanete, nebo vám praskne "hrdlo"). Když kovovým uzávěrem, můžete i bez té bubliny. Ale většinou se ta bublina v nádobě nechává, při případné změně teploty (a tím změně objemu kapaliny v nádobě), slouží jako "polštář".
Přeji dobré pořízení.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 26.4.2012 18:21
Ano, skvělá připomínka, děkuji a lituji, že se mě to netýká, škoda. Považuji zakopování destilátů za relikt minulosti, není pro to žádný exaktní důvod, proč by se dnes mělo v rodinách vers. blízcí příbuzní tak často krást? V 18. a 19. století to snad jakýsi smysl mělo, kdo uměl a také mohl resp. měl příležitost nějaký ten destilát udělat? Ale dnes, kdy jen v naší zemi máme přes 500 palíren a obchodní řetězce jsou zahlceny "dětskými koutky", jak říká manželka, přehlídkami vín a lihovin, pravda asi bych si destilát nevybral. Takže: Studený sklep, kovovou zátku a často nenavštěvovat, alkoholy se děsně vypařují. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 3.5.2012 17:10
Tak to mě zajímá: Co je pro Vás stabilní teplota? Tedy jaká je ta nejvhodnější telota pro uchovávání slivovice? Chcete-li, jak hluboko je třeba slivovici zakopat, aby tato "vhodná teplota" byla garantována? Samozřejmě, že je třeby zvážit geomorfologii, takže je to v každém místě naší země trochu jinak. Dále, opravdu si myslíte, že je v naší zemi, včetně Slovenska tak málo vhodných sklepů? Takže znova: Co je pro Vás "nejvhodnější teplota pro uchovávní slivovice"? Pro mě 18 °C, ale nechci Vám to vnucovat. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
|
|
|
|