|
Hruškový kvas, konec kvašení
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.157 (?), 6.10.2017 13:07, zobrazeno: 33985x
Dobrý den pánové,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Založil jsem hruškový kvas, na začátku jsem naměřil 21Bx, přidal ušlechtilé kvasnice a po začátku kvašení (cca za druhý den) jsem hermeticky uzavřel a nechal hadičku na ucházení CO2. Takto to kvasilo cca 6 dní a přestalo. Otevřel jsem a naměřil 9Bx, kvas krásný, deka bez náznaků nějaké vady. Domníval jsem se, že kvas pořád pracuje, ale třeba nádoba není úplně hermeticky uzavřená a tak může CO2 unikat někde jinde. Zase jsem zavřel a po 4 dnech a kvas beze změny, 9Bx. Otázka co s tím teď? Promíchat, přidat živnou sůl, zase kvasinky nebo už vypálit? Jinak uskladněno v místnosti se stálou teplotou 17-19st.C.
Děkuji za radu.
Jiří
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.157 (?), 7.10.2017 10:38
Děkuji za reakci, cukry jsem vskutku přidával, a to 3kg/100kg. Minulý rok se mně kvas pokazil, neprokvasil vůbec, tak jsem tento rok cukr přidal a taky kvasinky ušlechtilé. Nepřidával jsem ale živnou sůl a ani jsem neupravoval Ph.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.180 (?), 10.10.2017 13:53
Ptáte se, co s tím.
Kdyby to byl můj kvas a kdybych měl teplotu v místnosti, kterou uvádíte, přilil bych kýbl velmi vlažné vody (abych trochu snížil lihovitost v kvasu) a nechal to tak ještě týden - snad by se to trochu rozbublalo. Pak bych znovu změřil - a asi šel s kvasem ke kotli.
Ale co čtenář, to jiný názor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 10.10.2017 16:06
Pokud hrusky obsahuji malo cukru nepomuze zadna vlazna voda hned na zacatku jste mel pridat cukr hrusky jsou potvora kdyz si nepohlidate kvaseni ktere trva max 4 tydny kvas z octovati a muzete ho v palenici vylit do kanalu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 10.10.2017 18:58
Kdyz to nekvasi je to mala cukernatost jakasi Brix me nic nerika ani neznam palim 40 roku po starem zpusobu nikdy jsem nemel problemys kvasem mozna na Vysocine tomu rozimi vic nez ve stredni morave a otazka koilik jste napalil palenky za svuj zivot
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 10.10.2017 22:13
Možná je to důsledek 40 let pálení, ale zcela zjevně nechápete psaný text. Pisatel hruškový kvas přisladil, kvasilo to do doby, dokud nezačal být obsah alkoholu toxický pro kvasinky. Protože na začátku byl obsah cukru příliš vysoký, zůstává v kvasu ještě hodně zbytkového cukru. Přilitím vody by se snížila koncentrace alkoholu v kvasu a teoreticky by mohl ještě nějaký cukr prokvasit...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.38 (?), 10.10.2017 22:57
otazka koilik jste napalil palenky za svuj zivot...
V tom jste lepší. Poprvé jsem pálil až roku 1983. Jinak souhlasím s názorem, že veškerý cukr neprokvasil a lepší než přislazovat by bylo kvas naředit anebo zbytkový cukr obětovat a jít pálit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
|
|
|
|