Hruškový kvas, konec kvašení



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 113.88 (?) 
24.8.2022 19:30

No, toď otázka.

A změknou? Případně kdy změknou. Pokud zůstávají tvrdé, tak je nutné rozmělnění, aby to vůbec prokvasilo. Jinak ta velikost by mě dost odradila - i švestka bývá větší. U hrušek je fajn, že to docela odsýpá, ale toto...

Kolik toho asi bude? Jak je koncentrovaný zdroj - obíhat půl katastru... Jak to jde od stopky - ty určitě pryč - nebude to drbačka? Ideálně i jadřinec, ale u této velikosti si to nedokážu představit (jak je veliký - nejsou to jen semínka obalená tenkou dužninou?).

A co takhle každých pár dnů obejít stromy, setřepat co spadne po přiměřeném zatřesení? Co bude zralé, nebo těsně před dozráním, spadne, zbytek zůstane na příště. Doma to pak můžete nechat ještě trochu dojít, nebo přebrat a nechat dojít jen méně zralé - tvrdé. Nebo ideálně do jedné nádoby zralé a do druhé méně zralé už při sběru. Se zvěří podle mě jinak nevyhrajete. 

Pokud najednou, tak uskladnit v přiměřené vrsvě a postupně vybírat co dojde.

Ideálně pokud by toho vždycky bylo alespoň tak dva až tři kýble a do dvou týdnů můžete mít cca 100 l ve 120 l bečce. Nebo zvolit menší nádoby 30 - 50 l a plnit vždy celou nádobu. Tady bych doporučil vždy následující nádobu naočkovat z již rozjetého. A v případě plnění jednorázového nechávat dost volného, když se rozjede celý objem, tak je to někdy hrnečku vař., zejména u zpočátku hustějších kvasů, kdy to udělá "šlehačku" a hoódně nabyde, A hrušky hustější být můžou. Tam nemusí pomoci ani promíchání několikrát denně (jsem zastáncem míchání dokud trvá bouřlivé kvašení, hlavně u menších nádob cca do 50 l mi přijde lepší průběh, větší množství cca 100 l ve 120 l bečkách už si poradí samo). 

Možností je více a kdo si hraje nezlobí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika