Dvouletý kvas
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 44.120 (?), 14.7.2008 7:29
Zdravím.My jsme vloni přidali taky dvouletý kvas, který nám zbyl k " čerstvému" a slivovice byla moc dobrá-jemná a krásné vonéla.Kdo ochutnal tak ji chválil.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.194 (?), 18.7.2008 16:43
Tohle jsem slyšela s meruňkovým kvasem. Maminka dodnes vzpomíná na dědečkovu meruňkovici, kterou vypálil též z minimálně dvouletého kvasu. Jinak pálenky nemusí, ale tahle byla prý nezapomenutelná...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 18.7.2008 17:30
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.20 (?), 22.7.2008 23:13
I já se připojím, měl jsem 2 roky naložený mišmaš z kompotů džemů a povidel. Byla to nejlepší pálenka kterou jsem kdy uděll. VašekB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.124 (?), 2.12.2008 16:25
Vážený pane, nevím proč tu stále strašíte s pálenkou z rafinovaného cukru. Kvasinky "sežerou" jak glukozu, tak fruktozu a stejne si pochutnají i na sacharoze. A do pálenky ani jeden z těchto cukrů nepřechází. Tak vo co de??
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 242.41 (?), 6.1.2009 21:48
s cukrem bych byl velmi opatrný, ale kvas více jak roční není problém ani u jablek. Jezdíme pálit léta, vlastně od vzniku prvních pěstitelských pálenic. Kvas vedeme na studeno, nejsou prostory byť mírně temperované. Kvašení se rozběhne naplno třeba až v dubnu. A do palírny jezdíme vlastně až o rok později než ostatní. Je to jen náročnější na kv. nádoby a kořalka tím rozhodně netrpí.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |