Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > destilační přístroj

destilační přístroj


host - xxx.xxx.146.46 (?)
24.5.2007 18:43
Děkuji za oba příspěvky. V podstatě jsem udělal vše¨, co se tam uvádí a zatím to vypadá dobře, ale čas ukáže. Bylo to opravdu jen v minimálním rozsahu (asi 5 až 8 ostrůvků o průměru max. 6 až 8 mm). Na netu jsem našel  podobné rady plus lehce vysířit.

                                                        Děkuji a zdraví Pavel
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | <...26, 27, 28, 29, 30...>   
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.1.251 (?)
24.5.2007 10:47, počet návštěv: 1428784
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zřejmě se jedná o loňský kvas, který se bude pálit letos na podzim.  Plíseň by se měla odebrat. Doporučil bych dát přes léto do co nejvíc do chladu, sklepa a podobně, slít více nádob do co největší, téměř plné nádoby, doplnit tak kilo cukru, aby se to znovu rozkvasilo a na povrchu se objevil oxid uhličitý, který konzervuje, dále povrch přikrýt igelitem a nádobu co nejpečlivěji uzavřít. A modlit se, aby ten líh v tom přežil do pálení.  Na podzim bude třeba kvas posoudit, špatnou vrchní vrstvu třeba vyhodit a zbytek možná bude co k čemu.
Připojit reakci   
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
24.5.2007 16:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na to není jednoduchá odpověď. Jednak je třeba zjistit, zda se jedná skutečně o plíseň nebo o křís - může být známkou octového kvašení. Přicukrování a znovu rozjetí kvasu jej může zachránit - zvýší se % alkoholu a tím se do jisté míry může zakonzervovat, kvalita výsledného produktu ale poněkud utrpí.
   Pokud by se skutečně jednalo o plíseň - i to může být známkou klesajícího množství lihu v kvasu (ať už vyprcháním nebo oxydací), odstranil bych ji i s trochou hmoty a rychle kvas vypálil, pokud neutrpěla jeho vůně a chuť. V opačném případě radím vylít.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.146.46 (?)
24.5.2007 18:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Děkuji za oba příspěvky. V podstatě jsem udělal vše¨, co se tam uvádí a zatím to vypadá dobře, ale čas ukáže. Bylo to opravdu jen v minimálním rozsahu (asi 5 až 8 ostrůvků o průměru max. 6 až 8 mm). Na netu jsem našel  podobné rady plus lehce vysířit.

                                                        Děkuji a zdraví Pavel
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.20.202 (?)
27.5.2007 12:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

všechny vás zdravím

Mám dotázek ohledně naložení a vypálení medu. Mám ho staršně moc a do výkupu za 25 kč ho přece nedám, tak bych ho chtěl zkusi naložit a přeložit do tekutého stavu. Hledal jsem v něktarých pubikacích, ale je  tam málo o přeložení medu. Prosím o poskytnutí receptu

Díky moc Mates

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.1.251 (?)
27.5.2007 14:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V medu je něco mezi 15 - 18 % vody a nějaké procento nekvasicích látek. Takže se musí počítat 1 kilo medu jako 0,8 kilo cukru.  A u cukru jsou takové počty, že při optimálním kvašení bez ztrát vznikne z jednoho kila cukru asi polovina, půl kila lihu. Takže takhle se musí počítat dávkování do kvasu. Na vypálení je nejlepší dávkování takové, aby po ukončení kvašení bylo v kvasu něco mezi 8 - 12 % lihu. Pod 8 % lihu se kvas poměrně rychle po ukončení kvašení kazí, octovatí, křísovatí atd, při 12 a výše procentech lihu se kvasinky přestávají rozmnožovat a kvasí pomaleji, taková výchozí a vyšší koncentrace medu je vhodná pro výrobu spíš sladké medoviny na pití . Při 16 - 18 % kvasinky odumírají.  Při přípravě kvasu bude asi nejlepší vyjít z výroby medoviny, kdy se med rozředěný vodou vaří a vzniklá pěna z bílkovinných složek medu se z kvasu odstraňuje. Případně  i do kvasu na vypálení dát k medu nějaké levné koření, výsledný destilát bude o to lahodnější. Platí, že pokud je kvas před destilací celkem k pití, o to bude lepší destilát.

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.146.46 (?)
28.5.2007 21:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Doporučuji recepty na přípravu  ovocných rmutů z knihy Domácí výroba lihovin na straně 96 (celkem složitější návod).

Hodně úspěchů
Pavel
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
28.5.2007 21:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ačkoli přidávám do kvasu z ovoce med pravidelně místo cukru, myslím si, že na čistou pálenku je medu přeci jen škoda. Je-li med alespoň průměrné kvality, vyrobte raději medovinu. Je stejně trvanlivá, výroba je nepoměrně levnější a zhodnocení medu je podstatně finančně výhodnější.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.9.152 (?)
6.6.2007 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ja sem tyhle pokusi dela take a misto prislazovani, (jo,neni to asi in ,ale na
to...)jsem dal med .muj nazor je ten,ze to lepe kvasi a nakvasi vic nez pri normalnim slazeni.co se tyka chuti destilatu,tak je plnejsi a vonavjejsi.obcas si vyrobim par litru svestek jen pro sebe.myslim ze jsou lepsi,samotne mi vzdycky pripadali trosku brutalni a proc nemit doma neco jineho.ve velkem bych to asi nedelal,je to skoda, jen pro trochu vune likvidovat kvalitni med.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
7.6.2007 14:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím, že med nekvasí lépe než cukr (kdo vyráběl víno nebo medovinu z nepřevařené suroviny potvrdí) Jinak souhlasím, kvalita výsledného produktu je oproti rafinovanému cukru nesrovnatelná. Chuť, vůně, neškrábe v krku a nebolí z ní hlava (teda v přiměřeném množství).
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


Lojza (7)
15.6.2007 14:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Stejne nej na doma je sklenena kolona je snadna na udrzbu a nikde nic nepropousti, vse tesne a jednoduche a s automatickym prepoustenim usetrite i na vode. cas ktery by jste stravili u jineho pristroje, muzete vyuzit jinak. Vysledek kvality se neda vubec srovnat a na prvni prepal ma okolo 60%. Netece zadna medenka, tak jatra nemaji takovou praci s odbouravanim jedu.
Obrázky:
domaci klasika
domaci klasika
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...26, 27, 28, 29, 30...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vzdálenost trubky od kotla123.9.201949
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191263
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192972
Koupě Palírny 1120.9.20191237
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921907
Novy kvas nekvasi712.9.20191110
Výtěžnost a cena1012.9.20191278
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019782
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019137055
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199947
Destilační přístroj193.9.20192879
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934415
Míchat lutr při 2D?329.8.2019575
Pečetní vosk1027.8.20191040
Da se to este?927.8.2019920
borovička827.8.201921093
Kvas broskve226.8.2019808
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191520
Olej v destilatu222.8.2019449
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191454
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917770
Aroma meruňkovica813.8.20191454
Pálení ovocných vín1912.8.201911411
Melounovice610.8.2019856
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930469
destilační přístroj10529.8.20191447179
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911895
Trubka ke chladiči21.8.2019598
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193325
Cudny proces palenia430.7.2019866
Meruňkový kvas 4627.7.201945997
Ražná - ražovica1526.7.201943902
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191345
Ananasový kvas318.7.20191508
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917158
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191782
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191538
Pach po acetonu35.7.20191216
Domácí ořechovice1131.7.2019206870
Kvas z mandarinek1923.6.20192925
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna22.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů