destilační přístroj



host - 146.46 (?)
19.5.2007 9:46
Dá se nějak zachránit kvas, na kterém se tu a tam začínají tvořit malinké ostrůvky plísně?
Děkuji Pavel
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  26,  27,  28,  29,  30  >   
                     
host - 146.46 (?), 16.5.2007 20:20
Vyšla nějaká novinka?

Pavel
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.20 (?), 16.5.2007 23:00
Není to novinka, už se tady o ní psalo dost na začátku. Jmenuje se ,,Příprava kvasu na výrobu slivovice"  /a jiných pálenek/   autor  Jan Jílek. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.46 (?), 19.5.2007 9:46
Dá se nějak zachránit kvas, na kterém se tu a tam začínají tvořit malinké ostrůvky plísně?
Děkuji Pavel
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.251 (?), 24.5.2007 10:47
Zřejmě se jedná o loňský kvas, který se bude pálit letos na podzim.  Plíseň by se měla odebrat. Doporučil bych dát přes léto do co nejvíc do chladu, sklepa a podobně, slít více nádob do co největší, téměř plné nádoby, doplnit tak kilo cukru, aby se to znovu rozkvasilo a na povrchu se objevil oxid uhličitý, který konzervuje, dále povrch přikrýt igelitem a nádobu co nejpečlivěji uzavřít. A modlit se, aby ten líh v tom přežil do pálení.  Na podzim bude třeba kvas posoudit, špatnou vrchní vrstvu třeba vyhodit a zbytek možná bude co k čemu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 24.5.2007 16:49
Na to není jednoduchá odpověď. Jednak je třeba zjistit, zda se jedná skutečně o plíseň nebo o křís - může být známkou octového kvašení. Přicukrování a znovu rozjetí kvasu jej může zachránit - zvýší se % alkoholu a tím se do jisté míry může zakonzervovat, kvalita výsledného produktu ale poněkud utrpí.
   Pokud by se skutečně jednalo o plíseň - i to může být známkou klesajícího množství lihu v kvasu (ať už vyprcháním nebo oxydací), odstranil bych ji i s trochou hmoty a rychle kvas vypálil, pokud neutrpěla jeho vůně a chuť. V opačném případě radím vylít.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.46 (?), 24.5.2007 18:43
Děkuji za oba příspěvky. V podstatě jsem udělal vše¨, co se tam uvádí a zatím to vypadá dobře, ale čas ukáže. Bylo to opravdu jen v minimálním rozsahu (asi 5 až 8 ostrůvků o průměru max. 6 až 8 mm). Na netu jsem našel  podobné rady plus lehce vysířit.

                                                        Děkuji a zdraví Pavel
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 20.202 (?), 27.5.2007 12:54

všechny vás zdravím

Mám dotázek ohledně naložení a vypálení medu. Mám ho staršně moc a do výkupu za 25 kč ho přece nedám, tak bych ho chtěl zkusi naložit a přeložit do tekutého stavu. Hledal jsem v něktarých pubikacích, ale je  tam málo o přeložení medu. Prosím o poskytnutí receptu

Díky moc Mates

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.251 (?), 27.5.2007 14:20

V medu je něco mezi 15 - 18 % vody a nějaké procento nekvasicích látek. Takže se musí počítat 1 kilo medu jako 0,8 kilo cukru.  A u cukru jsou takové počty, že při optimálním kvašení bez ztrát vznikne z jednoho kila cukru asi polovina, půl kila lihu. Takže takhle se musí počítat dávkování do kvasu. Na vypálení je nejlepší dávkování takové, aby po ukončení kvašení bylo v kvasu něco mezi 8 - 12 % lihu. Pod 8 % lihu se kvas poměrně rychle po ukončení kvašení kazí, octovatí, křísovatí atd, při 12 a výše procentech lihu se kvasinky přestávají rozmnožovat a kvasí pomaleji, taková výchozí a vyšší koncentrace medu je vhodná pro výrobu spíš sladké medoviny na pití . Při 16 - 18 % kvasinky odumírají.  Při přípravě kvasu bude asi nejlepší vyjít z výroby medoviny, kdy se med rozředěný vodou vaří a vzniklá pěna z bílkovinných složek medu se z kvasu odstraňuje. Případně  i do kvasu na vypálení dát k medu nějaké levné koření, výsledný destilát bude o to lahodnější. Platí, že pokud je kvas před destilací celkem k pití, o to bude lepší destilát.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.46 (?), 28.5.2007 21:25
Doporučuji recepty na přípravu  ovocných rmutů z knihy Domácí výroba lihovin na straně 96 (celkem složitější návod).

Hodně úspěchů
Pavel
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 28.5.2007 21:55
Ačkoli přidávám do kvasu z ovoce med pravidelně místo cukru, myslím si, že na čistou pálenku je medu přeci jen škoda. Je-li med alespoň průměrné kvality, vyrobte raději medovinu. Je stejně trvanlivá, výroba je nepoměrně levnější a zhodnocení medu je podstatně finančně výhodnější.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  26,  27,  28,  29,  30  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu8:34
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika