Destilační kolona Keg



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 131.103 (?) 
26.9.2014 14:32

Jenom doplnění informace, výsledky z laboratoře ukázali 1,5% methanolu v 64% destilátu, tak to si myslím, ze je docela dobře /jednalo se o 3l jádro/. Dale mám 1,5l dokapu, jimaneho do 30%, který je na rozdíl od jádra cítit hruskami, mohu to namíchat dohromady? Dokap je ale mírně zákalem.

Děkuji za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 26.9.2014 15:12

Právě proto se používá dvouplášť, uzavřený prostor,jako npř. v tlakovém hrnci, abychom v meziplášti s obsahem media(voda, olej),dosáhli potřebnou vyšší teplotu npř.u vody 110°C.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 13.189 (?), 26.9.2014 14:29

A to máte ze své hlavy, nebo z cizí? To je řešení jako prase.

Typicky české.

Pak sedí u 50l bečky s kvasem celý den ne? Nebylo by jednodušší udělat do těch nerez Kegáčů míchadlo sakra? Ne, to jsou lidi moc pohodlní, že?

Když čtu KEG, vždy mě jímá hrůza.

Floki

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 26.9.2014 15:06

Zase jeden expert, který si myslí, že jednoduchým míchadlem zabrání u jedno, dvoukotle připalování vrstvy, která je přímo na vnitřním plášti u dna.Míchadlo se pohybuje na stále stejné, neměnící se trajektorii pohybu, na jednom místě, výše nad dnem.Promíchá se tak střední části zápary, nedosahuje na celou ohřívanou plochu dna, boků.Pokud by se mělo zabránit připalování, muselo by se míchačkou pohybovat přímo na celé ohřívané ploše dna.

Připalování zápary lze zabránit/omezit mírnou intenzitou ohřevu, dvoupláštěm,částečně míchadlem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.149 (?), 30.9.2014 9:08

Zdravím,

Pořadí me někdo, při jakém procentu alkoholu u 1D na rektifikační koloně mám přestat jimat destilát? Napadlo me, ze bych mohl např. Při teplotě par cca 80% vypnout reflux, aby se také do destilátu dostalo vice aromatických složek, je to možné?

Dekuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika