Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.248.117 (?)
29.12.2017 17:23

Zdravím, pro hosta 195.11

měl jsem stejný problém, viz názor výše, vyřezal jsem odkalovač, je to o hodně lepší, ale možná vaše úprava bude ještě lepší.Prosím nemohl byste mi pro inspiraci poslat fotku nynějšího přístroje. Díky a at se daří Roman, romic@tiscali.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.86.171 (?)
30.3.2017 12:07, počet návštěv: 17117
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, psal jsem již na deslik, bylo mi doporučeno hodit i sem. V závalu nadšení a amatérství jsem si koupil koloni viz níže. Takže prosím nekomentujte mou začátečnickou chybu, nicméně bych z ní rád dostal nějaký rozumný výsledek. Možná je vše v pořádku, a jen hledám problém kde není, ale nezdá se mi to. Nejvíce bych ocenil někoho, kdo má s podobnou kolonou osobní zkušenosti a může mi dát nějaké rady a tipy. Děkuji :

Mám tuto kolonu, akorát se 4mi odkalovači, jinak je totožná
Zatím jsem na ni zkoušel pálit 2x resp 2 druhy mače (jablka a zavařeninový mix :)).
Mám problém s tím, že z kolony během pálení do sběrné nádobky jde dost nevonící zápach (prostě jak když se pálí na UA, nebyl jsem u žádné jiné kolony, nemůžu soudit, jestli je to normální), ovšem i třeba den po vypálení má pálenka stále ten stejný CHEMICKÝ nespecifikovaný zápach. Pálím (dle teploměru v prvním odkalovači) ze začátku na 78-79'C, a to vyloženě slabě kape hodnoty výstupu u prvního pálení jsou cca 90% alkoholu a zápach je dost silný. Když zvednu teplotu na 81-83 tak je proud výstupu podstatně silnější, zápach se trochu zmírní (ale stále je dost silný), síla padne na cca 83-85%. Nicméně i co do chuti, těžko bych rozeznal z čeho bylo vypáleno. Neměl jsem bohužel zatím možnost s nikým znalým probrat výrobní postup přímo u kolony, jestli je problém v ní, či ve mě? Zkoušel jsem i po prvních proteklých pár kapek i vylít všechny odkalovače, výsledek stejný.
Ještě poznámka, když vyliji odkalovače chvíli po chodu kolony, tak tekutina v nich je samozřejmě horká, ale je čirá s kousky minerály a s výborným aroma (takové bych si představoval u výsledku), voltáží je někde kolem 60-65% a je čirá. Ke konci procesu kdy jsou teploty vyšší, je už zakalená a zapáchá obdobně jak výsledný produkt.
Děkuji za jakékoliv poznatky, rady a připomínky.

Připojit reakci   
   

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
2.4.2017 15:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, doporučuji přečíst vlákno "Odkalovač na koloně?" PŠ

Připojit reakci
      

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.86.171 (?)
3.4.2017 7:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky, moc tam toho není, nicméně i já se přikláním k řešení odkalovače fiknout :) teď už jen najít někoho, kdo mi to udělá. TIG nemám abych to spojil zpět. 

Připojit reakci
         

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
3.4.2017 21:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ještě k těm odkalovačům... já bych si změřil průměr trubek co k nim vedou, pak bych si v kovomatu (nebo někde obchodě s instalatérskými potřebami) zakoupil rychlospojku na cu či ocelové trubky (je jich dost k sehnání, různého typu, dají se kombinovat i "téčkem" kam lze umístit teploměr...). Poté bych to v obloučku kuchnul, začistil pilníkem na čisto a kolonu s chladičem touto rychlosojkou stáhnul. Na shánění TIGu bych se vykašlal. Mělo by to být dostatečně tuhé na to, aby to ten chladič uneslo... popřípadě lze dodělat úchyt chladiče.

Tak ať se daří...

Připojit reakci
            

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.86.171 (?)
4.4.2017 7:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud neseženu TIGa tak budu asi takto řešit. Když jsme u toho teploměru, kde jej ideálně umístit. A vůbec jaký teploměr zvolit?

Připojit reakci
               

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


pata (108) - xxx.xxx.54.251 (?)
26.4.2017 21:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obávám se, že s touto sestavou nic kvalitního z ovoce nevypálíte. Kolona je konstruována na pálení čistého cukrového kvasu. Poláci, jak jsem četl na jejich fórech, cukrový kvas před pálením ještě čistí a filtruji aby výsledný produkt byl použitelný. Ale na aroma zapomeňte.
Na takové koloně jde poměrně dobře zpracovat již jednou přepálený, tedy čistý lutr.  Pokud chcete experimentovat s touto kolonou, doporučuji prvé pálené provést jen pomoci chladiče na konci kolony (nevím jestli jde odpojit a zapojit přímo na vařák). Předek a úkap ven a tento čistý lutr přehnat přes kolonu. Pokud budete hlídat správně teplotu (bod varu alkoholu musí kolísat jen v desetinách stupně na vrcholu kolony) výsledek bude mít kolem 95%. Takto silný produkt nebude mít žádný buket, protože alkohol vám otupí chuťové buňky. Musíte ho naředit a nechat alespoň rok ležet. Časem buket bude intenzívnět a budete mile překvapen kvalitou.
Neznám funkci odkalovačů, ale dle mého názoru jsou k ničemu. Osobně bych předělal tuto kolonu na Aabratek.

Připojit reakci
                  

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.37.199 (?)
30.4.2018 10:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Mám kolonu aabratek, ale neměl jsem nějaký návod na obsluhu. Postupují při práci podle návodu na podobných kolonách konkrétně na fóru Deslik, aparát, MAX. Nemůžete mi popsat postup obsluhy na této koloně? Díky. R. 

Připojit reakci
   

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.248.117 (?)
19.12.2017 16:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

doporučuji odtranit /vyřezat/ údajný odkalovač, vyřadit z provozu "chladící prsty" /jestli je tam máte/ a zapojit chladící vodu přímo na chladič.Prostě z toho polského "zázraku",který nefunguje udělat KLASIKU přístroj a je pokoj.Já jsem si tím prošel a trvalo mi dva roky než jsem to vychytal.Nyní vše funguje ke spokojenosti jak má.

Připojit reakci
      

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.195.11 (?)
19.12.2017 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já jsem zakoupil 50 l kolonu KEG s chladícími prsty a odkalovačem. Po několikaletých pokusech, kdy jsem stále nedosahoval kvality pálenky kterou jsem chtěl, jsem udělal stejnou úpravu a to: uřezal jsem část kolony s odkalovačem a studenými prsty a chladičem. Chladič jsem následně přivařil na trubku kolony a spojil kolonu s chladičem. Tím se s původní kolony stal klasický přístroj na dvojitou destilaci.  Dále jsem kolonu vybavil regulátorem výkonu. Po prvních dvou páleních je kvalita už mnohem lepší.

Připojit reakci
         

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.59.43 (?)
26.12.2017 9:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ten samy problem mam taky. Poridil jsem tu z toho 100l kegu na tech nožkách. Teče z toho smrádek. Coz asi reakcni clen co je tam tech 5dratenek tak nestiha nebo jsou ridke oka a pary to jednoduše proletí bez toho aniž by to zaucinkovalo. Napravi to pripravek na sirku DESULFIN par kapek do destilatu vysledneho. Cca na 5l 0,5ml více udela chut medenky. Z tou chutí vodky po par zkouseni jsem dosel na to ze to chce vice topit a přiměřene chladit.cca 2l za min. Ustalit na 85 a pak nechat tak. Pod 83tece jen lih cisty. Nad 85je chut. Teplota se pomalu zveda. 93st vypnu.teplomer na hore na kolone. A chuti je tam najednu dost.ten 1odkalovač co tam je. Tak z toho potom vyleju 2dl za cely proces. 80l kvasu. Tak to neni tak hrozne. A chutí je to kyselka, tak odkalovač tam necham. Zatim jsem to zkousel parkrat. Komin se chystam vyplnit cely medenyma smotanyma dratama co jsem rozplet svareci kabel. A pokud to ani nepomuze.tak jsem tez zvazoval to predelat na system 2D.
Připojit reakci
            

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.37.117 (?)
29.12.2017 20:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

"...Napravi to pripravek na sirku DESULFIN par kapek do destilatu vysledneho..."

Já v žádném případě nejsem žádným extrémním odpůrcem chemie, spíš naopak.

Je v každých potravinách a veškeré jejích složky když se chce tak se můžou označit za velmi nebezpečné nebo alespoň potencionálně karcinogenní.
*
A jako starý domácí vinař, ovocný, stále se nestačím divit co vše mají ti révoví-komerční k dispozici. Co vše se jim dnes "vnucuje"...
Ale zpět k tématu, k té citaci v úvodu:

Proč se jimi inspirujete, proč cpete modrou skalici do destilátu???
Víte jistě, že jste ten přípravek použil tak aby skutečně zreagoval jak má?
Nebylo by lepší použit takové přípravky už při destilaci protože kdyby nezreagovaly správně tak zůstanou ve vařáku?
*
(To, že má měď velmi dobré katalytické vlastnosti se ví už hodně dlouho. A taky to, že to vůbec není vhodný potravinářský materiál a proto se k takovým účelům nikdy nepoužíval a ani nepoužívá. Už jsem to mnohokrát na více místech psal. S výjimkou destiláterství. Jenže tam všechny nežádoucí sloučeniny zůstanou nebo ztečou zpět do vařáku a už nemůžou finální výrobek nijak zkontaminovat!)

Rafael.

Připojit reakci
               

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.33.3 (?)
29.12.2017 20:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

moc tomu nerozumim me bylo doporuceno at pridam do kvasu kyselinu sirovou 30 roku palim normalne       dela se to v severnich cechach v palenicich        na morave snad budou palit po staru

Připojit reakci
            

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.17.250 (?)
29.12.2017 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zajímalo by mě o jaké kolony problémové se jedná. Odkazy jsou již nefunkční a já mám na bazošu taky na jednu spadeno.Tak abych se nespálil.

Připojit reakci
               

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.247.21 (?)
19.6.2018 11:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám polskou kolonu se 2 odkalovači a udělal jsem jenom jednu úpravu. Vytahal jsem drátěným háčkem ty nerezové špony, které byly ve sloupu od kotle a nacpal tam měděnou uzemňovací pásku, kterou používají elektrikáři. Žádné zápachy a ani pachutě jsem nezaznamenal. Dělal jsem jabkovici z moštu, režnou z vylisovaného režného kvasu, čistý alkohol z cukru a anglických kvasinek a také jsem přepaloval víno. Vše bylo v pořádku, vonělo to a chutnalo tak, jak má. Obsah odkalovačů si vždy nechám pro příští destilaci, podle toho o co jde, tak to přidám ke rmutu.

Připojit reakci
                  

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.25.40 (?)
16.9.2018 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kamarád má polskou kolonu 100l. Funguje naprosto bez problémů. Jen je potřeba dodržet a to zejména u hustého rmutu volný prostor. Tzn. u hustého kvasu nechat více volného prostoru, nejlépe polovinu. Ideální přidat do rmutu enzym a kvasinky, aby nebyl příliš hustý, bude mít i lepší aroma, chuť a hlavně kompletně zřídne. Pravidelně čistit filtry jak měděné tak nerezové a hlídat teplotu vody. Výsledná pálenka má naopak mnohem lepší chut a vůni jako z vícekrat přepalovaných rmutu. Cukr nikdy nedělá odporný ocas.

 (Předem nastavené hodnoty na počítači si hlídá a celý proces ukončuje při teplotě 97,2 stupňů.)

Obrázky:
100l
100l
Připojit reakci
         

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.248.117 (?)
29.12.2017 17:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, pro hosta 195.11

měl jsem stejný problém, viz názor výše, vyřezal jsem odkalovač, je to o hodně lepší, ale možná vaše úprava bude ještě lepší.Prosím nemohl byste mi pro inspiraci poslat fotku nynějšího přístroje. Díky a at se daří Roman, romic@tiscali.cz

Připojit reakci
            

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.17.250 (?)
27.4.2018 18:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sice již je příspěvek hodně starý, rozhodl jsem se ještě zareagovat i pro případné další uživatelé, kteří si pořídí něco podobného co je zde zminované.Odkazy jsou, již sice nefunkční, ale pokusím se sem vložit foto cca. podobné o jaké přístroje se jednalo.Doufám že se nepletu a pamatuji si o jaké přístroje se jednalo, když jsem tento příspěvek četl cca. před půl rokem, kdy byli odkazy ještě funkční. Jedná se o Kolonu s 2 odkalovači, chladič 3m spirála. Chladící prsty na koloně 6 ks, vnitřní reflux, rektifikace. Stačí destilovat jednou diky samoprepalovani. Kolona vyplněna měděnou vlnou, stejná fukce jako pryzmatická tělíska.

Nyní bych chtěl reagovat na problémy s kterými se pravděpodobně uživatel potýkal.

Cituji z prvního přízpěvku.,, Mám problém s tím, že z kolony během pálení do sběrné nádobky jde dost nevonící zápach (prostě jak když se pálí na UA,, Zápach z kolony, jde z důvodů, že již na začátku vám to huklo do měděné vlny.Převážně se jedná o hustou usazeninu, což je i potvrzení dalšího vašeho vyjádření. Citace,,Ještě poznámka, když vyliji odkalovače chvíli po chodu kolony, tak tekutina v nich je samozřejmě horká, ale je čirá s kousky minerály,,

Na takové koloně jsou převážně, pokud je řízená automatem dvě čidla + jeden kontrolní teploměr. Pálí se při teplotě v koloně 84 stupnů přičemž teplota kotle se pohybuje na začátku někde kolem 93 stupnů a na konci kolem 97 stupních. Tato palírna není stavěná na přepalování hustých směsí, ale na mošty a vše tekuté.Pokud se do kotle dostanou husté sedliny které nebyli přefiltrované před pálením spravidla se přichytí na spirálu a znehodnotí výsledný produkt. Při dodržování postupu se s těmito přístroji dá vypalít docela chutná kořalka.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.1.25 (?)
12.6.2018 17:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Takže ak si do tejto kolóny dám čistý tekutý kvas z jecmenneho sladu samozrejme bez toho hustého tak výsledný produkt bude bez neziaduceho zapachu. Alebo treba odstrániť tie odkalovace. Ale tie prsty by som tam nechal na reflux. Myslím si to dobre?
Připojit reakci
                  

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.59.43 (?)
11.7.2018 6:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Předelano.
Obrázky:

Připojit reakci
                     

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.238.190 (?)
24.7.2018 18:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Předpokládám, za dodržením určitých pravidel se dá i na této kolině vypálit docela chutná pálenka.

Základ řádně vyčištěná kolona před pálením.

Před pálením řádně vylisovat kvas a do kotle jen holá štáva, žádné husté, které se bez mýchání přichytí na spirálu a znehodnotí celou várku.Tak zvaná přibublanina.

Při plnění kolony ponechat místo.Příklad 50 litrů kotel plnit max 44 až 45 litrů to už je opravdu strop.

Co se týče toho ječmene.

Řádně odfiltrovat mouku pokud ten ječmen byl pošrotovaný.

Nejlépe den předem přečerpat z jedné bečky do druhé hustou sedlinu nechat na dně a nechat do druhého dne odstát.Druhý den s bečkou vůbec nehýbat, aby se nerozvýřil sedlí kal a přečerpávat přímo do kotle nejlépe přes plenku.  

Připojit reakci
                     

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.12.63 (?)
30.7.2018 15:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, tak toto se mě líbí moc, v jednoduchosti je síla. Co stála rekonstrukce? Jaké jsou zkušenosti? 

Připojit reakci
                        

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.52.123 (?)
30.7.2018 22:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Uprava byla nakladna. Chladic talirovy+trubka+epruveta+viko 14tis Skušenosti jsou také, že z toho teče uplný zázrak. Tak chutna, jemna, ovocitá, plná chuť. Uplna lahoda. Osobne muzu rict ze ani v ofic palenici to neumi tak dobre. Nikdy jsem lepčí produkty neochutnal. Udržba luxus. Chladič je za par minut čisty. Jen me vrta hlavou jestli medene viko a trubka staci jako reakcni clen. U maleho mnozsví co jsem skusil asi jo. Ale co udela 2D u vecího mnozstvi.
Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
31.7.2018 11:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

... kdybyste si tu "mašinu 2D" stavěl sám od začátku, ušetřil byste si fůru starostí... ne vždy tzv. "lepší technika", (zvláště když má původ v Polsku a není-li k tomu podrobný manuál, ani vlastní zkušenosti jak se chová), je to pravé ořechové!! To pak je snad lepší pořídit si něco podobného. viz přiložený obr.(údajně z Laosu...). Pálenkám zdar

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


mirek36 (2) - xxx.xxx.69.225 (?)
3.8.2018 22:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kluci máte zkušenosti s kolonou s dvojitým pláštěm? Poradí někdo jestli do toho investovat nebo shánět něco jiné?

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.59.43 (?)
8.8.2018 18:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kolonu 2plášt jsem pravě upravoval i ja. Zalezi na co to bude. Třeba palit zoxidované vino a dostat jen líh z toho a pak si z toho delat kokteily. Tak jdete do toho. Ale davat do toho ovoce a udelat z toho jen konzumní vodku, je trochu škoda.
Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.44.165 (?)
11.11.2018 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je úplna kravina takéto zariadenia. Už z princípu to nemôže fungovať.

Uplne zbytocne vyhodené peniaze.

Radšej investovať a kúpiť poriadne.

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.44.165 (?)
11.11.2018 8:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takéto zariadenia už z princípu nemôžu fungovať. Ak niekto tvrdí že hej tak ais nepil poriadnu pálenku.

Veď to ako je to poskladané odporuje veškerým dostupným znalostiam o pálení a následnom skvapalnovaní alkoholu.

VŽDY VŽDY VŽDY treba páliť 2x!!!

Dávať pozor na úkap a dokap.

Radšej zainvestovať a kúpiť toto

https://www.despotstills.eu/brandy-pot-stills/tilted/model-tilted-60l-with-mixer/

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
12.11.2018 19:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro: xxx.xxx.44.165 (?) 11.11.2018 8:42 - VŽDY VŽDY VŽDY treba páliť 2x!!!
V tomto s vámi nesouhlasím, toto platí jen pro KLASIKU - dvoukotlový systém; u jednokolové pálenice tohle neplatí; můžete se o tom přesvědčit v kterékoliv pěstitelské pálenici, která používá jednokotlový způsob destilace, s rektifikační kolonou!! samozřejmě tam nemá ty opičárny mezi rektifikačním sloupem a chladičem, ty tam nemají co dělat!!

Tolik asi k vašemu příspěvku. přeji hezký den

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.34.44 (?)
16.9.2018 12:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je skvělé že jste s produktem z upravené kolony spokojen.

Prosil bych uvezt zkušenosti a to do jaké teploty a lihovitosti jedete pri první a druhé destilací, kolik odebirate ukapu a kdy koncite při kolika procentech a teplotě. Díky. 

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
16.9.2018 12:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano,

a také prosím uvést zpátečníadresu, nebo alespoň rč. ať z toho mají též něco celníci... musejí být z toho celí "ztumpachovatělí",... furt někde uvádějí, jak je to pálení nebezpačně škodlivé...

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.195.10 (?)
16.9.2018 21:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi to trochu přeháníte...

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.32.156 (?)
16.10.2018 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím,

právě jsem si koupil tento výrobek. Nikde nebylo napsáno, že je z Polska... jinak...co z PL kdy fungovalo a funguje???:-)   Bohužel, ten zmetek nefunguje, po druhém pálení 90% svárů popraskalo a všechno mi uniklo pryč a ten prodejce mi na desítky telefonátů a emailů ani neodpověděl... asi ví proč.

po rozboru - v odkalovačích metyl... a vypálený 90%  etyl.  celkem síla...

moje doporučení... udělat zátěžový test... spustit z metru... ze dvou... nebo dodo dodělat pracně na funkční přístroj. 

A už nikdy nekupovat nic z PL

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.191.180 (?)
20.10.2018 11:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže všetko uniklo alebo predsa len nie, keď bol v odkalovači metyl a z výstupu vytiekol 90% etyl... To by znamenalo aj to, že tento druh prístroja je perfektný, len spracovanie spojov a zvarov je bieda. To by stačilo kúpiť a pustiť aspoň 2x len s vodou. Čo popraská opraviť a fičí sa na ostro...

Dajte foto tých zvarov, nech sa záujemci o tento typ prístroja poučia...

Ď.

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
20.10.2018 21:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To by znamenalo aj to, že tento druh prístroja je perfektný, len spracovanie spojov a zvarov je bieda.

No chtěl bych mít vaše nadšení... já bych ho nechtěl ani zadarmo!! Nikdy nevíte, kolik toho metylu v tom etylu nakonec máte!! No zbytečně se o tom bavit, když "provozovatelé soustavně nechtějí chápat princip a průběh destilací".

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


sawe (35) - xxx.xxx.135.210 (?)
25.10.2018 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a co říkáte na tento aparát? Já si myslím super hned si ho objednávám. yes

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.26.23 (?)
25.10.2018 17:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taková klasika která si na nic nehraje, neslibuje nesplnitelné a vyhnula se všemožným reklamním kecům což velmi oceňuji.
Na druhou stranu ta cena a jazyková úroveň toho webu může být odrazující...
*
Ještě mě v souvislosti s názvem tohoto tématu, napadlo, vzpomněl jsem si na toto:
Čím více všelijakých opičáren, zbytečností - tím lepší aparát a vyrobený destilát. Nebo jinak napsáno:
"S naším aparátem i úplný laik si může vyrobit špičkovou pálenku!"
aneb
"Čím více pruhů, tím víc Adidas!"
*
V tom směru mě mile překvapil Kovoděl Janča, koukněte:
"Produktová řada s názvem AROMA SPECIAL cílí na profesionály a zákazníky s nejvyššími nároky na kvalitu. Kotle z řady AROMA SPECIAL jsou vybaveny především..."
*
Tím nechci vůbec nijak hanit jednokotlové aparáty a jejích technologie, jen mi vadí způsoby jakými jsou mnohdy prezentovány a hlavně úplnými "technologickými" nesmysly s kterými jsou na netu nabízeny...

Rafael.

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.26.215 (?)
25.10.2018 22:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Taky jsem na tento destil pristroj koukal, moc se mi libi za tu cenu, ja bych se ale spis rozhodl pro chalupare 60 litru, 30 je strasne malo. Honza
Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.168.88 (?)
19.11.2018 18:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

používám pouze jejich chladič a to z důvodu, že studené prsty které mají nahrazovat deflegmátor se nedají řídit škrcením průtoku chladící kapaliny. Jediný problém chladiče je, že průměr chladící trubičky je velmi malý a tudíž musí být válec chladiče v naprosto svislém stavu- důvodem je to aby chladič nekladl vstupujícím parám žádný odpor - (zkondenzovaný destilát odtéká ale pokud není chladič kolmo v závitech chladiče zkondenzuje a přes další závit chladiče jej musí vytlačit páry z kotle) pokud volně odtéká dochází k volné destilaci a na teploměru dokonce poznáte jaké frakce se odpařují - Teplota par jak v kotli tak v horní části kolony se zastaví a začne stoupat až po odpaření té které frakce. Osobně nevím kudy a co Vám mohlo unikat - celé destilační zařízení je beztlakové. Píšete, že v odkalovači máte metanol. Ten Vám ale v žádném případě nevyrábí destilační kolona - ten jste si vyrobil sám když jste si připravoval rmut. Pokud kvasíte ovocné cukry (mošty) budete mít metanolu z 10l několik kapek.Po naředění je tředa nechat nějakou dobu odvětrat - potom to bude mít tu správnou vůni a chuť. Nejdůležitější ale na celém procesu je udělat perfektní kvas a destilovat pouze tekuté složky kvasu, bez míchadla to připálíte ať děláte co děláte.  Hodně úspěchů v pokusech. VH.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jablkovy kvas5019.11.20186776
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3819.11.201817118
Kvas ze švestek "na pokračování"2618.11.20185001
Paleni slivovice doma1217.11.20183212
Hruškovice2817.11.201822802
Jablkovy kvas meranie cukru4216.11.20184933
Koupě automatické pálenice 9816.11.201819819
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1415.11.20182104
Pálenka z moštu4114.11.201811771
Cukr nebo med?414.11.2018435
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201855593
Škrábavost pálenky4014.11.201847854
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201821305
Jak legálně provozovat domácí pálenici?710.11.20181585
Pliseň na švestkách 210.11.2018417
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201813161
Destilace - základní dotazy415.11.20186556
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018528
První pálení52.11.20181104
Ražná - ražovica132.11.201835861
Turbo kvasnice301.11.20182947
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20183537
Prevoz kvasu629.10.2018812
Biely povlak na slivkovom kvase 229.10.20181271
Kvas z cca 20kg broskví1728.10.20189089
Poraďte jaké kvasinky2528.10.201812044
Slivovice zapáchá po acetonu2527.10.201839550
Odolnost kvasinek1826.10.20181358
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1126.10.20184672
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru1025.10.20181439
Kvašení jablečného moštu624.10.20181354
Domácí ořechovice11021.10.2018186593
Pálenka z dýně5721.10.201847188
Destilační přístroj - sestrojení5721.10.2018126511
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20189888
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181311
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183956
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018353
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201869723
Vady pálenky716.10.20181651
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Výroba domácího sýra10:46
Uzení Zadní Hovězí17.11.2018
Problémy s plechovou udírnou5.11.2018
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování4.11.2018
Uzení Zadní Hovězí3.11.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů