Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, pro hosta 195.11

měl jsem stejný problém, viz názor výše, vyřezal jsem odkalovač, je to o hodně lepší, ale možná vaše úprava bude ještě lepší.Prosím nemohl byste mi pro inspiraci poslat fotku nynějšího přístroje. Díky a at se daří Roman, romic@tiscali.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.86.171 (?)
30.3.2017 12:07, počet návštěv: 13877
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, psal jsem již na deslik, bylo mi doporučeno hodit i sem. V závalu nadšení a amatérství jsem si koupil koloni viz níže. Takže prosím nekomentujte mou začátečnickou chybu, nicméně bych z ní rád dostal nějaký rozumný výsledek. Možná je vše v pořádku, a jen hledám problém kde není, ale nezdá se mi to. Nejvíce bych ocenil někoho, kdo má s podobnou kolonou osobní zkušenosti a může mi dát nějaké rady a tipy. Děkuji :

Mám tuto kolonu, akorát se 4mi odkalovači, jinak je totožná
Zatím jsem na ni zkoušel pálit 2x resp 2 druhy mače (jablka a zavařeninový mix :)).
Mám problém s tím, že z kolony během pálení do sběrné nádobky jde dost nevonící zápach (prostě jak když se pálí na UA, nebyl jsem u žádné jiné kolony, nemůžu soudit, jestli je to normální), ovšem i třeba den po vypálení má pálenka stále ten stejný CHEMICKÝ nespecifikovaný zápach. Pálím (dle teploměru v prvním odkalovači) ze začátku na 78-79'C, a to vyloženě slabě kape hodnoty výstupu u prvního pálení jsou cca 90% alkoholu a zápach je dost silný. Když zvednu teplotu na 81-83 tak je proud výstupu podstatně silnější, zápach se trochu zmírní (ale stále je dost silný), síla padne na cca 83-85%. Nicméně i co do chuti, těžko bych rozeznal z čeho bylo vypáleno. Neměl jsem bohužel zatím možnost s nikým znalým probrat výrobní postup přímo u kolony, jestli je problém v ní, či ve mě? Zkoušel jsem i po prvních proteklých pár kapek i vylít všechny odkalovače, výsledek stejný.
Ještě poznámka, když vyliji odkalovače chvíli po chodu kolony, tak tekutina v nich je samozřejmě horká, ale je čirá s kousky minerály a s výborným aroma (takové bych si představoval u výsledku), voltáží je někde kolem 60-65% a je čirá. Ke konci procesu kdy jsou teploty vyšší, je už zakalená a zapáchá obdobně jak výsledný produkt.
Děkuji za jakékoliv poznatky, rady a připomínky.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
2.4.2017 15:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, doporučuji přečíst vlákno "Odkalovač na koloně?" PŠ

Připojit reakci
      

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.86.171 (?)
3.4.2017 7:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky, moc tam toho není, nicméně i já se přikláním k řešení odkalovače fiknout :) teď už jen najít někoho, kdo mi to udělá. TIG nemám abych to spojil zpět. 

Připojit reakci
         

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
3.4.2017 21:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ještě k těm odkalovačům... já bych si změřil průměr trubek co k nim vedou, pak bych si v kovomatu (nebo někde obchodě s instalatérskými potřebami) zakoupil rychlospojku na cu či ocelové trubky (je jich dost k sehnání, různého typu, dají se kombinovat i "téčkem" kam lze umístit teploměr...). Poté bych to v obloučku kuchnul, začistil pilníkem na čisto a kolonu s chladičem touto rychlosojkou stáhnul. Na shánění TIGu bych se vykašlal. Mělo by to být dostatečně tuhé na to, aby to ten chladič uneslo... popřípadě lze dodělat úchyt chladiče.

Tak ať se daří...

Připojit reakci
            

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.86.171 (?)
4.4.2017 7:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud neseženu TIGa tak budu asi takto řešit. Když jsme u toho teploměru, kde jej ideálně umístit. A vůbec jaký teploměr zvolit?

Připojit reakci
               

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


pata (108) - xxx.xxx.54.251 (?)
26.4.2017 21:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obávám se, že s touto sestavou nic kvalitního z ovoce nevypálíte. Kolona je konstruována na pálení čistého cukrového kvasu. Poláci, jak jsem četl na jejich fórech, cukrový kvas před pálením ještě čistí a filtruji aby výsledný produkt byl použitelný. Ale na aroma zapomeňte.
Na takové koloně jde poměrně dobře zpracovat již jednou přepálený, tedy čistý lutr.  Pokud chcete experimentovat s touto kolonou, doporučuji prvé pálené provést jen pomoci chladiče na konci kolony (nevím jestli jde odpojit a zapojit přímo na vařák). Předek a úkap ven a tento čistý lutr přehnat přes kolonu. Pokud budete hlídat správně teplotu (bod varu alkoholu musí kolísat jen v desetinách stupně na vrcholu kolony) výsledek bude mít kolem 95%. Takto silný produkt nebude mít žádný buket, protože alkohol vám otupí chuťové buňky. Musíte ho naředit a nechat alespoň rok ležet. Časem buket bude intenzívnět a budete mile překvapen kvalitou.
Neznám funkci odkalovačů, ale dle mého názoru jsou k ničemu. Osobně bych předělal tuto kolonu na Aabratek.

Připojit reakci
                  

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.37.199 (?)
30.4.2018 10:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Mám kolonu aabratek, ale neměl jsem nějaký návod na obsluhu. Postupují při práci podle návodu na podobných kolonách konkrétně na fóru Deslik, aparát, MAX. Nemůžete mi popsat postup obsluhy na této koloně? Díky. R. 

Připojit reakci
   

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.248.117 (?)
19.12.2017 16:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

doporučuji odtranit /vyřezat/ údajný odkalovač, vyřadit z provozu "chladící prsty" /jestli je tam máte/ a zapojit chladící vodu přímo na chladič.Prostě z toho polského "zázraku",který nefunguje udělat KLASIKU přístroj a je pokoj.Já jsem si tím prošel a trvalo mi dva roky než jsem to vychytal.Nyní vše funguje ke spokojenosti jak má.

Připojit reakci
      

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.195.11 (?)
19.12.2017 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já jsem zakoupil 50 l kolonu KEG s chladícími prsty a odkalovačem. Po několikaletých pokusech, kdy jsem stále nedosahoval kvality pálenky kterou jsem chtěl, jsem udělal stejnou úpravu a to: uřezal jsem část kolony s odkalovačem a studenými prsty a chladičem. Chladič jsem následně přivařil na trubku kolony a spojil kolonu s chladičem. Tím se s původní kolony stal klasický přístroj na dvojitou destilaci.  Dále jsem kolonu vybavil regulátorem výkonu. Po prvních dvou páleních je kvalita už mnohem lepší.

Připojit reakci
         

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.59.43 (?)
26.12.2017 9:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ten samy problem mam taky. Poridil jsem tu z toho 100l kegu na tech nožkách. Teče z toho smrádek. Coz asi reakcni clen co je tam tech 5dratenek tak nestiha nebo jsou ridke oka a pary to jednoduše proletí bez toho aniž by to zaucinkovalo. Napravi to pripravek na sirku DESULFIN par kapek do destilatu vysledneho. Cca na 5l 0,5ml více udela chut medenky. Z tou chutí vodky po par zkouseni jsem dosel na to ze to chce vice topit a přiměřene chladit.cca 2l za min. Ustalit na 85 a pak nechat tak. Pod 83tece jen lih cisty. Nad 85je chut. Teplota se pomalu zveda. 93st vypnu.teplomer na hore na kolone. A chuti je tam najednu dost.ten 1odkalovač co tam je. Tak z toho potom vyleju 2dl za cely proces. 80l kvasu. Tak to neni tak hrozne. A chutí je to kyselka, tak odkalovač tam necham. Zatim jsem to zkousel parkrat. Komin se chystam vyplnit cely medenyma smotanyma dratama co jsem rozplet svareci kabel. A pokud to ani nepomuze.tak jsem tez zvazoval to predelat na system 2D.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018386
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122669
Hruškovice1816.10.201819600
Vady pálenky716.10.2018822
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813878
Koupě automatické pálenice 6316.10.201810439
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018545
Hruškový kvas1716.10.20185225
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181056
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018223
Kvašení jablečného moštu315.10.2018311
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181000
Pálení z řepného cukru1513.10.20183751
Turbo kvasnice1313.10.20181097
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863850
Ražná - ražovica1213.10.201834441
Škrábavost pálenky3312.10.201844751
Pálenka z dýně5612.10.201845468
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018885
Jablkovy kvas2611.10.20183341
Šípkovica ako ma to229.10.201832211
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850667
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018626
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811214
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820442
Průběh kvašení jablek 65.10.2018976
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886958
Destilace - základní dotazy83.10.20181099
Cukornatosť slivky83.10.2018797
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339667
Kvas Oskeruše711.10.201869377
Methanol51.10.2018907
Paleni slivovice doma727.9.20181633
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201810997
Kvas z jablek3623.9.20188072
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018819
Domácí pálenice1622.9.20183315
Teoretický výnos1419.9.20182681
Můj první kvas2119.9.20183794
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181747
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů