Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Cukr, cukr a jenom cukr

Cukr, cukr a jenom cukr


Optus (238) - xxx.xxx.63.130 (?)
13.8.2019 23:44

Nezlobte se na mě, že navazuji na starou diskusi, doposud jsem o ní nevěděl. Od Jeremyny jsem pil kořalku poprvé v roce 2006, když z klokánie přiletěl do Česka. Pitná byla, to jo. A následky? Jak píše, po ránu (spíše k polednímu) hlava i tělo OK.

Od té doby, když mě zbydou rajčata, nevyhazuji je do kompostu, ale přidávám do směsky na pálení. Není to proto, aby měly kvasinky co baštit, ale abych kořalce dal nějakou zvláštnost.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
      

Cukr, cukr a jenom cukr


Jeremyna (7) - xxx.xxx.182.79 (?)
18.5.2014 3:38, počet návštěv: 19417
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano to je spávně, tak se to psalo v několika knihách, přidávat cukr postupně, také jsem to tak dělal, kdysi... Ale mně to funguje tak jak jsem to nadatloval...

Ano máš pravdu s tou věží, stačí jedno přepálení, proto jak jsem psal, prostředek si nechám, přepaluji znovu jenom první litr a potom ten ocas. Proč? Protože je to lepší. A mám čas. Už nechodím do práce, tak se bavím.

Připojit reakci   
         

Cukr, cukr a jenom cukr


host - xxx.xxx.103.6 (?)
13.4.2018 8:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, 

vyzkoušel jsem recept přesně podle prvního příspěvků a super. Jenom mi to kvasilo skoro měsíc, ale mám čas. 1.D vyteklo 11l lutru. Včera jsem udělal 2.D a mám 3,5l 80% a 3l 70% krásného lihu. Bude to pitné samotné i vhodné na maceraci. Určitě to pro velký úspěch budu opakovat

Bláža

Připojit reakci
   

Cukr, cukr a jenom cukr


host - xxx.xxx.247.21 (?)
19.6.2018 11:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kocovina je ze dvou důvodů.

1. alkohol dehydruje, takže stačí pít hodně vody nebo po chlastačce do sebe lít vodu, minimálně litr až dva

2. alkohol má v sobě nežádoucí přiboudliny, například se kvas připálí. Tuhle kocovinu ale nejde přelít vodou, lepčí je, nepít kdejakou sračku.

Blbnout s rajským protlakem je celkem zbytečné. Stačí si koupit speciální kvasinky Black Label nebo Alcotec Vodka Star. Neřídit se návodem a namísto 6kg kristalového cukru použijte pouze 5kg na jeden sáček kvasinek. Dělám to do 50L sudu, takže používám 10kg cukru a 2 sáčky kvasinek. Víc cukru nemá smysl, protože ho kvasinky nezpracují a zůstane ve rmutu, jako nedokvařený. Zbytečná škoda, ne? Nechat kvasit tak dlouho, dokud to nepřestane bublat a ještě to pak nechat, až se rmut vyčistí a mrtvé kvasunky klesnou na dno. Vznikne tam cca 5mm silná vrstva růžovošedých mrtvých kvasinek. Pak jen stočím čistý rmut do kotle a pálím. Vznikne něco, jako vodka. Čistý alkohol naředím na 50% a je z toho 11L.

Připojit reakci
      

Cukr, cukr a jenom cukr


Optus (238) - xxx.xxx.63.130 (?)
13.8.2019 23:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezlobte se na mě, že navazuji na starou diskusi, doposud jsem o ní nevěděl. Od Jeremyny jsem pil kořalku poprvé v roce 2006, když z klokánie přiletěl do Česka. Pitná byla, to jo. A následky? Jak píše, po ránu (spíše k polednímu) hlava i tělo OK.

Od té doby, když mě zbydou rajčata, nevyhazuji je do kompostu, ale přidávám do směsky na pálení. Není to proto, aby měly kvasinky co baštit, ale abych kořalce dal nějakou zvláštnost.

Připojit reakci
         

Cukr, cukr a jenom cukr


host - xxx.xxx.103.33 (?)
28.10.2019 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dělal jsem naklíčené žito asi 30 kilo a 7 kilo cukru se dá kvasit s 60 litry vody čtyři nakrájené citrony kvasinky, po vykvašení přecedíme do bečky a do žita znovu dáme 50-60 litrů vody s 6-8 kilo cukrem vykvasit a slit a znovu přidat vodu citron cukr kvasinky a vykvasit, tak celkem 3 x. Pálenka je jemná čistá neškrabe v krku.
Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ředění slivovice1095.12.2019244931
Pálenka z kdoulí222.12.201923572
Dřevo do destilátu462.12.201932850
Škrábavost pálenky5125.11.201968487
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019141318
Domácí pálenice1923.11.201912337
Tis cerveny323.11.2019575
destilační přístroj105523.11.20191467521
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912044
Zakalená část pálenky1311.11.20191961
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932738
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201923073
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929570
Pečetní vosk114.11.20191926
Palenka z datli?103.11.20197301
Refraktometr na měření kvasu243.11.201914050
Vaření hroznového vina21.11.2019435
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019670
Pálenka z dýně6030.10.201959334
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919718
Míchat lutr při 2D?528.10.20191523
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921736
Zakalená slivovice17222.10.2019238517
Koupě Palírny 1614.10.20194349
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919335
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191427
Test na metanol832.10.201997257
Kvas trnky630.9.20191228
Šípkovica ako ma to2326.9.201941670
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191316
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192186
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193748
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923665
Novy kvas nekvasi712.9.20191739
Výtěžnost a cena1012.9.20192221
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191743
Smíchání dvou kvasů?155.9.201911109
Destilační přístroj193.9.20194419
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201937842
Da se to este?927.8.20191690
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield15:15
Elektrická udírna z Mountfield12:52
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?4.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?3.12.2019
Uzeni bucek3.12.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů