Kocovina je ze dvou důvodů.
1. alkohol dehydruje, takže stačí pít hodně vody nebo po chlastačce do sebe lít vodu, minimálně litr až dva
2. alkohol má v sobě nežádoucí přiboudliny, například se kvas připálí. Tuhle kocovinu ale nejde přelít vodou, lepčí je, nepít kdejakou sračku.
Blbnout s rajským protlakem je celkem zbytečné. Stačí si koupit speciální kvasinky Black Label nebo Alcotec Vodka Star. Neřídit se návodem a namísto 6kg kristalového cukru použijte pouze 5kg na jeden sáček kvasinek. Dělám to do 50L sudu, takže používám 10kg cukru a 2 sáčky kvasinek. Víc cukru nemá smysl, protože ho kvasinky nezpracují a zůstane ve rmutu, jako nedokvařený. Zbytečná škoda, ne? Nechat kvasit tak dlouho, dokud to nepřestane bublat a ještě to pak nechat, až se rmut vyčistí a mrtvé kvasunky klesnou na dno. Vznikne tam cca 5mm silná vrstva růžovošedých mrtvých kvasinek. Pak jen stočím čistý rmut do kotle a pálím. Vznikne něco, jako vodka. Čistý alkohol naředím na 50% a je z toho 11L.