Cedenie kvasu



host - 131.218 (?) 
21.10.2012 17:36, zobrazeno: 4642x

Dobrý deň, je vhodné cediť kvas tak 4 dni pred pálením? Stane sa mu niečo alebo nie? Nechcem aby sa mi kvas zmenil na ocot.

Vďaka za odpovede

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 67.66 (?), 21.10.2012 21:19

Co myslíte slovem cediť? Jako přecedit přes síto? A proč?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 45.252 (?), 21.10.2012 22:05

Tazatel zřejmě kvas musí cedit z důvodu toho, že pálí-destiluje kvas-kvasovou vodu v tzv. americké(polské) rektifikační koloně z nerezu a kotle z KEG sudu. Toto zařízení je bez míchání a dvojpláště, protože se v něm přepalují sladové vody, zcezené od mláta... A cedit se může klidně týden před pálením, za tak krátkou dobu žádné octovatění apod. nehrozí při teplotě do 20C.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 92.38 (?), 22.10.2012 7:10

Neumím si představit přecedit třeba hruškový kvas. Vždyť se jedná o poměrně homogenní břečku, která by řidším sítem protekla a hustší ucpala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika