Ananasovice, pomerančovice



Stránky: 1,  2   
host - 240.90 (?) 
2.3.2012 18:05, zobrazeno: 19712x

Zdravím, lze z tohoto ovoce udělat dobrou pálenku? Máte někdo zkušenost - poraďte díky Martin.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 220.205 (?), 3.3.2012 19:54

Osobní ne, ale vím, že znalce těchto kvasů a destilátů najdete v pálenici v Jílovém u Prahy. Ostatně je to jedna z nejlepších pálenic v naší zemi, zcela na úrovni těch nejlepších na Moravě a je to také jediná česká pálenice, která od firmy R. Jelínek obdržela v loňském roce pohár pro nejlepší páleničářské město. Nepochybně snadno najdete kontakt na internetu. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 240.90 (?), 3.3.2012 23:06

ok díky za radu jdu to omrknout...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.36 (?), 3.3.2012 23:09

... no vidíte a pod kotli topí dřevem, a mají jen obyčejnou dvoukotlovou destilaci, bez zesilovací kolony...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 220.205 (?), 4.3.2012 15:48

Tak to se mýlíte. Už řadu let používají plynový infrazářič pod oběma kotli, který ušetří asi 30% nákladů na plyn oproti hořákům. A zesilovací kolonu také mají. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 93.77 (?), 12.5.2015 15:40
No s tím plynem máte pravdu (delší dobu jsem tam nebyl), ale tu kolonu (zesilovací) jsem tam opravdu nenašel!! Leda že by ji přede mnou schovali.
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 89.1 (?), 3.3.2012 23:19

V Obřanské pálenici v Brně letos vypálili ananasovici ale asi nic moc, v Lískoveckém koštu skončila v ostatních pálenkách na 14.  místě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 8.18 (?), 4.3.2012 19:33

Známkování jako ve škole.

Banánovice 4,Pomerančovice 3, Mandarinka2-

Problémem tohoto ovoce(ze supermarketů) je, že skoro nemá cukr, takže doslazovat.  Za pokus to určitě stojí. Samozřejmě musíte ovoce oloupat :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 46.90 (?), 14.5.2015 22:06

Zakladny postup.

Olupat od supky, rozdrvit to, docukrit do 20- 21 brix MAX!!

Pridat pektolyticky enzym, napr.distizym fm podla navodu, dalej kvasinky a zivnu sol odla navodu.

Sledovat kvas pri max. Teplote cca.20st do dokvasenia cca.5brix a vypalit.

Garantujem ze dosladenie do 20- 21brix MAX nebudete citit pri pomalom kvalitnom vypaleni.

Ziadna veda len dosledovat zopar velicin a budete spokojny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 71.2 (?), 12.11.2015 9:12

použiť pektolytický enzym je nezmysel.pektín obsahuje jadrové ovocie, ríbezle atd.,nie citrusy

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika