Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Před řadou let jsem prokvašoval jablečný mošt na jablkovici ve větším (nenapíši jakém) množství. Měl jsem k dispozici refraktometr, čímž jsem měřil vpodstatě "všechno" v kvasícím moštu. Protože bylo, pochopitelně podstatné, kdy jednoznačně skončí kvašení, přičemž v každé kvasné báni byl mošt de facto odlišného složení, vyřešil jsem to tak, že jsem průběžně měřil hodnoty v každé báni, výsledná čísla jsem vynášel do grafu - číslo=f(času) pro každou báň zvlášť. Křivky byly, pochopitelně, klesající. Když přestaly klesat, bylo vykvašeno a šlo se pálit.

Podotýkám z vlastní zkušenosti, že mošt je mnohonásobně lepší než jablečná drť.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika