ad 1. Momentálně si med přidáváme do hruškovice, když si s manželkou dáme štamprlku, tak to nekopem najednou, ale ulizujem. Lihovitost 50% vůbec nevadí, za chvilku máme prázdno a manželka se dožaduje další dávky Čisté slivovice nevypije nikdy víc než jednu štamprlu, ale tohoto likéru klidně i 4 za večer.
ad 2. Dávám do skleněné uzavíratelné karafy do dveří v lednici, max do týdne je to čisté, ale většinou to dřív vypijem.
ad 3. Neříkám, že to nezmění chuť, ale že by neměl být účel tím chuť měnit k lepšímu. Narážím na to, že strýc takto jednu dobu experimentoval s žitnou. Použil nové sudy a zkoušel chuť po měsíci. Nejprve byla změna barvy slabá, ale chuť přijatelná. Jakmile byl spokojen s barvou, byla už v chuti svírající tříslovina.
A na závěr jedna moudrost od strýce - dobrá pálenka je jen z ovoce, její rozumné pití nemá devastující vliv na játra a ledviny. Pálenka s obilovin, brambor a kukuřice tělu neprospívá. To zjistil sám na sobě. Já teda ještě toleruju destiláty z třinového cukru - originální rumy, ale jejich cena nedovoluje nadužívání.