Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Sbírejte, dávejte do sudu, když tam na dně bude ca 20 cm tak to trochu pomačkejte, ale nutné to není, zralé švestky se začnou rozkládat samy. Následující další přidané vrstvy se už postarají o to co leží pod nimi. Když k první vrstvě přidáte trochu ušlechtilých kvasinek, jenom tomu pomůžete. Já taky takto postupně dosbírávám, používám vysoké 50 litrové plastové bečky. Víko nezavírám, jenom volně položím. Až je bečka plná, přidám trochu enzymu na ztekucení a malinko cukrem "popráším" povrch a už s tím nehýbu. To mi někdo poradil proti plísni - zdá se že to funguje, alespoň tedy neuškodí. Odpůrcům přislazování jenom dodávám že na 50 litrů mače takto přijde ca 20 dkg cukru takže žádná hrůza.

Jakmile skončí bouřlivá fáze kvašení, víko "přirazím" těsněji - ono stejně netěsní dokonale, ty plyny co vznikají si už nějakou tu cestu ven najdou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika