Zahradna pilka



víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.16 (?)
19.2.2013 18:03

Tak jsem koukal na ty husquarny. Mají i mou oblíbenou délku 240 v pouzdru na opasek. V budoucnu jí určitě zkusím.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 236.54 (?), 19.2.2013 0:03

1. Opotřebovala se, když jsem s ní řezal moc nízko u země a byly tam kameny :-(.

2. Cca 5 cm špička se zlomila, když se mi sevřela v řezu a já v zápalu boje jsem ještě zatlačil.

3. Další pilku jsem si kupoval jako pohotovostní pilku, kterou vozím v autě (pro každý případ).

Přidám ještě další poznámky:

1. Na 10 cm větve by byla cca 18 cm pilka opravdu dost malá. Po zlomení špičky pilky (viz výše) jsem se s ní ještě nějakou dobu (dva měsíce?) snažil řezat, ale už to nebylo ono: krátká čepel se snadno vytáhne z řezu. Ale stejně jsem to vydržel do té doby, než jsem si s touto zkrácenou plkou přivodil drobné zranění na tváři. Došlo k tomu následovně: na stromě jsem řezal větev zhruba ve výši obličeje a řez jsem vedl zespodu nahoru. Při vytažení pilky z řezu došlo k onomu škrábnutí a došla mi trpělivost...

2. Lepší je vyzkoušet pro začátek levnější pilku a když se takový typ pilky osvědčí, člověk pak buď zůstane u této značky, anebo půjde do něčeho ještě lepšího (ale už má nějaké zkušenosti a ví, co může od daného typu pilky očekávat).

3. HQ bohužel nedodává náhradní listy (říkali v servisech). Při opotřebování či zlomení listu tak musím koupit celou pilku. (Bahco a další značkoví výrobci dodávají i náhradní listy)

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 182.242 (?), 19.2.2013 1:21

Dobrý večer. Se sklápěcí pilkou Husqvarna jsem velmi spokojený. Jedná se o dlouhou 220 mm. Mám ji více než pět let a používám jí v ovocnářství a lesnictví. Začínal jsem v ovocnářství obyčejnou 180mm pilkou. Koupil jsem si jí v železářství před patnácti lety cca za 130 Kč. Také se mi podařilo zlomit špičku a délka pilky už pro mě byla nedostačující. Rozhodoval jsem se mezi Fiskarsem a Husqvarnou. Nakonec jsem si vybral. Ostří opravdu drží dobře, je lehká, neklouže v ruce ani v rukavicích a její délka umožňuje prořezávat i v těžko přístupných korunách stromů. V neposlední řadě řeže rychle a rovně, pokud jí nekroutíte v řezu, to oceníte na žebříku, kde nechcete používat motorovou pilu. Pilku ještě používám na vyzdravování a tvarování listnatých mladých stromků v lesním hospodářství Převážně buku, dubu,javoru a lípy. Nevím, jak teď, ale když jsem pilku kupoval u autorizovaného prodejce, ujistili mě, že náhradní pilové listy jsou běžně k sehnání, ale převyšují prý více než polovinu ceny celé pilky, tak se jej ani nevyplatí prodávat. Pokud jsem s pilkou spokojený a slouží, tak si ji raději koupím novou. Vždyť její cena kol. 300Kč není snad pro nikoho nepřijatelná. Roman -Lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.16 (?), 19.2.2013 18:03

Tak jsem koukal na ty husquarny. Mají i mou oblíbenou délku 240 v pouzdru na opasek. V budoucnu jí určitě zkusím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 25.2.2013 15:50

Zdravim vas vsetkych, tak som sa nakoniec odhodlal a siel som pozriet na tie pilky do predajne hq, po obhliadnuti tej s 22cm listom som ju za 11eur kupil.

Predtym som velmi rozmyslal ci nekupit tu od Silky, no ta stala 25eur, a tak nakoniec som sa rozhodol ze usetrim. Az po case uvidim ci sa oplatilo setrit.

Pilka na prvy pohlad, vyzera celkom kvalitne. No prve co som si vsimol bolo, ze cast zubov pilky sa po zatvoreni, neschova uplne do rukovete. Dalsi postrech je ze pilovym listom, po zacvaknuti do vnutra, sa da hybat hore-dole asi 1,5cm (neni zackavnuty na pevno). Takisto po otvoreni a zacvaknuti poistky, ma pilovy list trocha vole, asi 1mm sa da s nim pohybovat hore-dole. 

Ak bude zaujem, tak dalsie postrehy pridam po prvom zahrievacom reze. (zatial som sa k tomu nedostal) Pod prispevok, pridam par fotiek.

PS: Dalsie pilky 24cm a 30cm, s puzdrom na opasok, vyzerali velmi dobre, a takisto cena je priatelna, tak ak budem spokojny s touto, tak o rok si mozno kupim tu dlhsiu z nich.





Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika