Zelí za 2 měsíce nezkvasilo



jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (801) - 206.182 (?)
20.2.2018 18:05

Kupte si menší hlávku, nakrájejte a naložte do sklenice. Nechte rozkvasit v teple a asi po 5ti dnech doplňte do soudku. Mohlo by to spustit proces kvašení.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                  
host - 160.7 (?), 21.2.2018 15:41

Standofone, proč tu mícháte co tu nepatří. Navíc procesy zpracování mléka jsou jiné a dobře hlídané, aby se vždy docílilo toho čeho mlékárna chce. Zelí nakládám aspoň padesát let a jen jednou byly chuťové vlastnosti nevalné, protože zavánělo hnilobou. Stalo se to, když chytrý agronom JZD, nešetřil na hnojivech. Při solení dvěma deky soli na kilo zelí, kdy se kvašení rozběhlo nejpozději třetí den po naložení a s dobrou péčí o hotový produkt ve sklepě, bylo zelí komzumovatelné s potřenýni vlastnostmi i po dvou letech. Zakladateli bych mohl maximálně doporučit, aby to své nekvasící zelí svěřil některé potrvinářské laboratoři, protože z těch keců nikdo nedojde konce. A jaké jiné kyseliny tam vznikají, to si budete zase vymýšklet, když nejste v oboru odborníkem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 245.57 (?), 20.2.2018 15:31

Zelí, které je určené k tomu, aby vydrželo a nekazilo se, je ošetřeno chemický. Pokud jste koupil toto zelí, může to být příčina.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 68.213 (?), 20.2.2018 16:35

Ještě by to chtělo ochutnat, možná by to napovědělo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 147.46 (?), 20.2.2018 16:54

Osobně bych to nechutnal. Kdyby to bylo letní zelí, tak by už mohlo být shnilé. Pokud je to pozdní zelí určené ke skladování, nebo kysání a ještě nezakvasilo, tak bych to raději prskl na kompost, protože se tam mohla dostat nežádocí chemie, jak píše 245.57. Opravdu raději oželím těch pár kilo zelí, než sobě a své rodině, přivodit těžké zdravotní komplikace, které se nemusí vyvrbit hned a na které lékaři nemají lékovou odpověď. Co s tím uděláte je jen vaše věc. Já bych si to ale na svědomí nevzal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 68.213 (?), 20.2.2018 16:58

Ochutnat a konzumovat je rozdil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 20.2.2018 17:57

Zelí je krásně křupavé, má pěknou barvu, nedělá se na něm povlak, ale nezkvasilo.

Já bych si to nechal patentovat jako geniální způsob konzervace čerstvého zelí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (801) - 206.182 (?), 20.2.2018 18:05

Kupte si menší hlávku, nakrájejte a naložte do sklenice. Nechte rozkvasit v teple a asi po 5ti dnech doplňte do soudku. Mohlo by to spustit proces kvašení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 248.115 (?), 21.2.2018 21:00

Já si myslím, že zelí prokvašené je.Sama dělám pickles (jen zelí a mrkev),nekvasí to nijak bouřlivě, je to křupavé a chutné do jara.Ale chutná to o dost jinak než kupované kysané zelí z obchodu.Kdybyste ve vašem zelí stanovili laboratorně obsah kyseliny mléčné, určitě byste byli spokojeni s výsledkem. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 75.169 (?), 3.11.2018 21:12

Kyslu kapustu robim iba tretim rokom, ale, dostal som velmi dobru radu. Este sa vratim, prvy rok som ho mal take nejake makke. CHutovo vyborne ale makke. Druhy rok, ked som uz o tej vyfikundancii vedel bolo asi najlepsie ake som kedy jedol a to moji starki kyslu kapustu robili desiatky rokov :-) Ta rada znie, do sudka daj pri tlaceni v polovici sudka polievkovu lyzicu KYSLEHO mlieka bez smotany :-) A kapusticka zacne bublat po dvoch troch hodinach od natlacenia. Stalo sa mi, ze sa mi kvasenie zastavilo a dobra rad zafungovala znova. Nechcel som vyhodit 15kg kapusty tak som zo zufalstva skusil len tak navrch dat este jednu lyzicu kysleho mlieka a ZAFUNGOVALO :-D (ono som predtym tak trocha presolil dolievanu vodu)  POZOR, to mlieko musi byt priamo od krav. Ziadne spracovanie v nejakych mliekarnach, z krabice ci PETky a aj skla z obchodu tam su uz kdeake chemikalie na to, aby mlieko NEKVASILO. Zatial sa mi nepodarilo ani raz zkvasit z obchodu kupovane mlieko. Takze mliecko kupujem z plechovej kravy :-)  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Optus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (273) - 99.36 (?), 5.11.2018 22:33

Pokud vím, tak mléko nekvasí, mléko vždy zkysne, mimo mléka, co bylo ošetřené UHT. Takže mléko ve skle či v petkách zkysne vždy. Do zelí bych jej ale nikdy nedal. Na kilo pozdního zelí dávám 20 deka soli, kmín odhadem, tři cibule a tři stružky česneku. Vždy nakládám do 35 litrového kamenného zelňáku a za 40 let, co jej dělám, vždy vykvasilo - křupavé, šťavnaté.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika