|
Kysané zelí
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.97 (?), 17.1.2010 19:16
Pozor na prsty.Zakládaní zeli je u nás v rodine nekolikaletá tradice.Jako nekde zabíječka.Zelí se nakládá asi 150 kg.Každý rok se samozrejme zdokonaluje receptúra.A protože se krouhání zelí ve večine prípadu spojuje s presováním vína dochází k urazúm.Takto sem prisel o dva prsty.Pochopitelne prsty byli se zelí odstranený a zelí bylo výborné.Dnes se tomu smjejeme.Ale ja sem bez prstú.Tak pozor na to!!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.34 (?), 5.9.2010 15:11
Dobrý den, prosím, kdo zná dobrý recept nan nakládání kysaného zelí. Kdysi jsem jedla kysané červené (bylo v něm i nějaké koření), moc mi chutnalo a ráda bych to chtěla zkusit letos sama si naložit.
Zná někdo návod??? Děkuji
Ferrara (Zdena)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.25 (?), 14.9.2010 7:55
Dobrý den, přeji,
koupil jsem si zelák 17l chtěl bych Vás poprosit o radu až budu nakládat zelí zdřejmě 17kg, kolik tam příjde soli, cukru atd. Budu to vyrábět poprvé tak bych chtěl poradit. Děkuji předem za Vaše rady -nápady. Milan
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.61 (?), 11.11.2009 21:53
No ono se rika, ze ve dvou jde vsechno lepe ale ja jsem na to bohuzel sama. Protoze to bude po prve co budu nakladat zeli, nebudu ho delat moc. Jde jenom o to ze bych to chtela zkusit, protoze to Alzaske zeli syce neni nejhorsi, ale ja mam stale ty vzpominky ceskeho zeli co delala nase sousedka ktera tam davala jablka a dost cibule a toto zeli nema nic spolecneho s tim z Alsace. Jana (z Francie)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.217 (?), 28.11.2009 20:53
Prosím kdo poradí s mým problémem: po naložení zelí do kameninového zeláku jsem nalel vodu kolem deklíku a čekal kdy začne kvasit, ale mé překvapení, za hodinu nebyla ani stopa po vodě, ta se vcucla dovnitř nádoby.To mi dělalo 2dny, pak zelí začalo kvasit a voda se už nevsávala.Zelí v pohodě vykvasilo, něco jsem odebral, zavřel deklíkem, nalel vodu.Za hodinu opět podtlak vysál všechnu vodu. Opět jako na začátku po několikerém doletí všechno přestalo a vodu dolévám jen tu, která se časem odpaří. Děkuji za radu pokud to někdo ví, proč jde voda z rantlíku podtlakem dovnitř hrnce. děkuji JIRKA
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|