Husqvarna 555, 562 XP



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?) 
6.10.2011 15:56

Pavle dík za fotky, to to trvalo. Jinak jaká "sbírka"? Tři koníci nejsou sbírka.

"Ten píst je ošahanej od motéra, je naprosto v pořádku, každej použitej píst bude černej, "  Tohle Pavle beru jako doklad neznalosti a pořádně velký! To může napsat jen člověk který neviděl rozebranou ani jednu mašinu. Za 1) "montér" ano, servisák nikoliv, půjdou na demontáž pily a ještě takto nové s rukama od předchozí opravy motoru starého Zetoru. Za 2) ani po 5 letech každodenní těžby při použití kvalitního oleje ve správném poměru, nebude dno pístu a svíčka, jako při používání M6A v poměru 1:30! Navíc kvalitní motor po pár hodinách provozu nemůže propouštět takto pod kruh,  to už samo ukazuje že je něco špatně. Jasně, jeden kruh nejsou dva, ale i tak nemůže píst takto vypadat po pár hodinách. A že toho ta pila mnoho nenařezala je evidentní. Stále to ale není nic proti této řadě, jsem na ně zvědavý, 560XP jsem v práci měl, moc mne nenadchla ale zase to byl jen krátký čas na pořádné sžití.  Čekám na kolegu (IP 1.46), až po delším čase poreferuje a čekám až se tu objeví dřevař který půjde do 562XP, pak to teprve bude to pravé ořechové. Protože zatím podle všech opravdu ověřených signálů spotřeba normál,  výkon slušný, ale nemají rády přetěžování. Ale provokovat můžete dál, rád se zasměju pohádkám. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 156.239 (?), 6.10.2011 16:16

To je dobré vědět, že je to úplně nah... pila, to abych se jí rychle zbavil a koupil nějakou co umí řezat se spadlým řetězem a nemá začouzenou svíčku, věříte tomu co říkáte ???

Kam čert nemůže, nastrčí Radoslava

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 6.10.2011 16:50

Ještě mám HQ 266 a HQ 36, ale ty mám na chatě a zas tak moc se mi tam nechce letět jen fotit pilky, prostě já nejsem ten, kdo si vymýšlí pohádky

1) kdo seděl za kamerou na videu, jestli řezník, servisák, záškodník od firmy Stihl je pouze domněnka, já u videa s botama vycházel aspoň z nadpisu, né z ničeho.

2) jaký olej a poměr byl použit = stejné jako v bodu 1.

3) jak dlouho bylo s pilou řezáno = bod 1

4) zvědavost a škodolibost jsou dvě různé slovíčka, neplést si to, vím, že nějaké náznaky v tomto ohledu už zde zazněly.

5) nenedchnutí chápu, koho by také nadchnul zdařilý výrobek konkurence, kór když v tom německém videu je mistr světa v řezání a rozplívá se tam nad ní, stejně tak jako ostatní řezající, stejně jako zatím všichni majitelé, pak je samosebou jasné, že Stihl základnu toto netěší.

Kdyby mi dal do ruky někdo vaši 441, hádejte co bych o ní řekl, co se týče spokojenosti.

6) 0,3L na hodinu chodu je normál, pak ok stačí mi normál

7) "výkon slušný"  - to muselo být hodně těžké toto vypustit, ještě že jste mohl dodat kompenzaci v podobě dovětku o přetěžování

Jen by mě zajímalo, který pilka si v přetěžování libuje a hoví

Pohádky mám od druhých taktéž rád a taktéž se bavím

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 6.10.2011 17:03

To jste řekl vy Pavedlíno, zajímavé že vždy rychle dokážete překroutit všechno co je napsané, ale odpovědět jakkoliv na odborné úrovni to už nějak nejde co? Jestli ono to nebude tím "začátečníkem".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 6.10.2011 17:18

Čí ta pila vlastně je je pouze doměnka a vaše tvrzení, takže pohádky můžete vyprávět dětem.

K ostatnímu nemá cenu ani nic psát, to vámi nasmolené hovoří za vše. Máte možnost na rozdíl ode mne kontaktovat mne, domluvíme se a můžete se přijet ukázat i s tou HQ 560XP, rád vás uvítám a nebojte, práce budete mít víc než se vám bude líbit, jak v dílně (rád se přiučím od mistra), tak v lese a nečekejte žádné šejtky 40 cm na pařezu, mám tu cca 100 kubíků modřínu ve hmotě 3+, cca 150 borovice 1+, a o smrku ani nemluvím. Jen jsem zvědav zda vám bude při té práci co platné mít jen sluchátka a brejličky. Doporučuji si na ně pořídit stírátka, brzy budou notně zarosené. K bodu 7)  pokud by výkon nebyl v tomto obsahu slušný, pak už by to nebyla pila, ale jen její napodobenina! K bodu 6) jste na velkém omylu, nejsem ze STIHL základny, prodávám a servisuji je, to ano, dělám s nimi, to také, ale vážím si každé dobré mašiny ať je od kohokoliv, pravda Němci mi jsou bližší. Mmch, mistra světa v řezání neznám, znám jen MS v těžbě! Opět důkaz neznalosti Pavedlína! Jo na všechno státnice z angliny nestačí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 6.10.2011 17:26

To bych samozřejmě mohl, ale je to novinka a závěry na odborné úrovni dělat nemůžu, zatím můžu jen ohodnotit výkon, řez atd.

Řetěz mi ještě za 20 let řezání nepraskl, nespadl a olej eko nepoužívám, ředím 1:50 jak jste psal, uvidíme časem co na ni budou říkal profíci. Jen jsem chtěl vámi napsané chtěl trochu vyvážit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 6.10.2011 17:54

" Čí ta pila vlastně je je pouze doměnka a vaše tvrzení, takže pohádky můžete vyprávět dětem. " 

Ale tak, až tak hluboko??? Vážně???

K ostatnímu:

To by bylo fajn, ale stavím momentálně dva RD a času není, věřím, že přiučení by jste přivítal a potřeboval

Na německé, made in china a podobné podřadné výrobce pil ang. nestačí, v tom s vámi souhlasím, ve švédsku se domluvím


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 6.10.2011 18:08

Pavle Díííííky, vy mne vždy po té hoře blábolů, překrucování, provokací a bůh ví čeho dalšího tak upřímně rozesmějete. Kolik jste toho za těch 20 let řezání nakrájel? Proč by jste vy, takový odborník co jasně pozná špinavý píst od rukou montéra, nemohl dělat odborné závěry? Proč zrovna u novinky ne? To mi hlava nebere, nejprve takový pevný postoj a po nabídce ukázat se takhle couvete? Rád si i tu video kameru pořídím, aby tady každý viděl jak umíte. Tam i tam. Kdybych řezal 20 let jen dříví do kamen, taky by mi nejspíš řetěz nespadl, nepraskl. Eko olej používat musím (dle lesního zákona), a ředím vždy dle předpisu výrobce stroje, za těch více než 40 let řezání a servisování mi sem tam nějaká ta pila rukama prošla, nějaký ten řetěz praskl a nebo spadl. Takže si dovolím popsat co znám a vidím. 

Tak co, ozvete se a přijedete, rád vás uvítám. Tím to mnou napsané určitě lépe vyvážíte. Ba přímo mi to vyvrátíte. A budu rád když si to, já s tou hroznou MS 441 a vy s tou super HQ 560XP, rozdáme v těžbě. Necháme to natočit a konečně bude na netu i video jak s ní někdo kácí, ne jen krájí plátky jako salám, nebo fotky u uříznuté větve.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 6.10.2011 18:21

To není o až tak hluboko, to je reakce na to vaše zpochybňování, taky to tak jde a věřte, u pořadného výrobce ve Švédsku jsem se Německy domluvil a nedělalo jim to žádný problém, dokonce jeden čas to tam šlo i Česky, bohužel onen člověk tragicky zahynul před třemi roky. V Německu s anglinou také občas zabodujete, oni špičkoví výrobci mají i špičkové vzdělání!

Vidíte, to se máte a to budete bydlet v obou najednou?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.46 (?), 6.10.2011 18:23

Tak jsem si pocetl. Nejak jste se tady rozepsali. Moje 562 ma narezano asi 400kubiku smrku hmota mezi 3-7kubiku. Hodnoceni jednoduche proste reze a je nova. Pro me je kazda pila dobra, ktere staci normalni udrzba a beha.. Byl jsem nadsenej z kazde nove Husq. Ono hlavne zalezi jak je nabrousenej retez a jak to clovek umi. Kdyz date cloveku do ruky tu nej nej pilu a bude mit tupej retez tak udela h... Jinak jako kazde husq.tak i 562 moc nevoni bio olej na retez.. Jinak retez mi naposled praskl pred 20lety a to ceskej ČZ, kterej jsem fasoval jako novacek u Statnich lesu. Zaver 562 je silna lehka pila, ktera mi vyhovuje protoze me uz boli ruce ted mam i zanet slach a 372 nebo 365 jsou o dost tezsi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika