Hecht 927, levná jednoručka



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
host - 74.100 (?) 
2.6.2012 17:38

Tak jsem se stal novopečeným majitelem jednoručky Hecht 927 za 500,- Kč, no nekupte to. Z druhé ruky, bez záruky a dnes jsem se jí celý den věnoval.

První závadou byla prasklá hadička od nádrže ke karburátoru. Prasklou část hadičky jsem odstřihl a nastavil. Prasklá hadička svědčí o nekvalitním materiálu, protože jinak nelze vysvětlit proč hadičky na zánovní pile praskají.

Plast od matky krytu vzduchového filtru byl samozřejmě ulítnutý. Přesněji řečeno odletěla matice M5 od plastového držáku matice. Zatím provozuji bez krytu, až bude čas, zatavím mosaznou matici znovu. Plánuji našroubovat na delší šroub, nahřát na teplotu aby roztál plast a horkou matici zatavit do plastu. Připravit si trochu vody, kdyby se to roztékalo, tak poliji vodou a mělo by to klapnout. Kdyby se to nepovedlo, tak si udělám upravenou podložku a kryt budu přišroubovávat běžnou maticí M5

Další štrapáce je seřízení olejového čerpadla. Bez manuálu se to vůbec nepovedlo. Olejové čerpadlo seřízeno nemám.

V této souvislosti se chci zeptat. Existuje manuál na opravy a na údržbu pily hecht 927 na internetu? Na stránkách dovozce Werco je katalog náhradních dílů a oni tomu říkají manuál.

Volnoběh seřídit vůbec nejde. Návod nemám, dovezl jsem zkušenému automechanikovi, ani on volnoběh neseřídil. Pila chvíli jede na volnoběh, pak sama zrychlí, potom zase zpomalí a můžete s tím dělat co chcete, pokud vůbec nastartuje. Že prý to lze opravit, ale jak, to tu nikdo nenapsal. Prosím, pokud někdo ví jak, napište a taky pokud se někde vyskytuje použitelný návod na opravy Hecht 927, dejte odkaz.

Závěrem, Pila Hecht 927 je čínský polotovar pily pro znalce, typu dodělej si sám doma. Přeřezal jsem s ní dvaceticentimetrový smrkový špalek. Jeden řez, pak začala zas trucovat. Výkon měla dostatečný vzhledem ke krátké liště by mohla být funkční, než začala trucovat. Udělal jsem hodinovou přestávku, pak párkrát žblebtla a dál už ani ťuk. Benzín v nádrží mám, a další věci kontrolovat se mi dneska už nechce. Patrně totálně rozhašený a možná vadný karburátor, jenže jak seřídit bez manuálu, tak tady jsem s rozumem v koncích.

Sluncem bohatý chalupář.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.103 (?), 2.6.2012 19:06
Poradí Vám tisíce spokojených majitelů, já to dělám jen když mě ukecá kamarád, jinak to na ponku nechci vidět.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 74.100 (?), 2.6.2012 19:28

Pila měla světlou chvilku, a to tehdy, když jsem s ní přeřezal ten špalek o průměru 20 cm. Nebýt toho, tak bych věřil, že nepůjde opravit. Teď jsem se pokusil o druhý špalek, ale pila nešla do otáček, volnoběh pro změnu šel. Tak snad by to mělo jít opravit. Manuál by někde nebyl? Já zas takový automechanik (pilomechanik) nejsem, a ten co mi pomáhal se na to po několika neúspěšných pokusech vykašlal s odkazem na chybějící manuál.

Na levé straně u karburátoru jsou dírky pro seřízení šroubky s nápisem "H", "L" a "T" nahoře. Tím by se mělo asi točit, jenže bez manuálu alchymie. Možná jsou tam někde trysky a některá je ucpaná. Co seřízení plovákové komory? Vždyť to nemůže být zas taková věda, seřídit karburátor na čínské pile?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 3.240 (?), 2.10.2017 18:08
Pily plovakovou komoru nemaji, karburator je membranovy..zdrojem potizi muze byt prave membrana..sroub H je serizovani maximalnich otacek..karbec nejspis vyhodit a sehnat podobny Tilottson..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 227.2 (?), 12.8.2012 10:56

Presne tak, ani toho opravare nemuze tesit opravovat stroje, ktere sotva opravi ma na ponku zpatky a opet nejdou.Nehlede na to, ze vetsina majitelu pochybnych stroju neuzna chybu v nekvalitni znacce, ale vidi ji z jejich pohledu ve spatnem opravari.A kdyz tj.proste totalni smejd, tak ani ten nejlepsi opravar nezabrani tomu, ze se to rozsype znovu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 74.100 (?), 2.6.2012 19:59

Matici od krytu vzduchového filtru jsem už opravil. Ten mosazný váleček se závitem M5 jsem dvěma závity našrouboval na šroub M5x40 mm a položil na rozpálený vařič. Pak jsem vyexperimentoval při jaké teplotě se ten plast bude tavit. Jak se začal tavit do kapalné konzistence, vzal jsem kleště a kleštěmi přiložil mosazný váleček k plastové matici. Když se začal propalovat, ochladil jsem to celé pod tekoucí studenou vodou. Napřed to zasyčelo a pak se ochladilo a hotovo. Nechal jsem pár minut vytvrdnout a našrouboval kryt na pilu. Takže pila vzhledově bez vady. Teď ještě kdyby řezala. Buď nastartuje napoprvé nebo vůbec nezávisle na vytažení sytiče.

Sluncem bohatý chalupář.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Seldi - (38) - 195.18 (?), 30.7.2012 10:18

Nemam přesně tuhle pilu hecht ale mam raptor 225.Vzledově je uplně stejná vnitřnostma to nevim.Ale koupil jsem jí v hypernově za 2tisíce jelikož se mi hodí na střechách protože jednou rukou si můžu držet lat a druhou řezat to s normální pilou de špatně.Jinak už má naprácováno tak 5 hodin a zatím jde v pořádku.Zezáčátku měla větší volnoběh ale ten jsem stáhl a už šlape normálně olejové čerpadlo maže akorát a matice krytu se mi zatim neurvala:)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 112.48 (?), 16.4.2020 2:34

také mně přestala naráz fungovat. dlouho mi trvalo než jsem na to přišel proč.

Hadička od karburátoru k ručnímu cupáku byla skoro komplet z vnějšku popraskána jedna prasklina až dovnitř takže cupák nemohl fungovat -nasával místo benzinu z karburátoru pouze vzduch bez paliva po zkrácení hadičky a nahrazení novou to zase funguje. Jinak pila ze supermarketu byla dodána nekompletní a špatně smontovaném stavu. Karburátor pouze na jednom šroubu, u druhého chyběla matice na přitažení. Záchyt řetězu při přetržení mi na pile chybí dodnes -nebyl tam. Šroub na vedení řetězu jeden volný se strhaným závitem opraveno spec. šroubem s větším závitem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 74.100 (?), 10.8.2012 19:48

Hechtky pracují, ale vyžadují zvýšenou údržbu a nejsou to pily pro začátečníky. Tak já nevím, proč by si pokročilý pilař, který má s pilami zkušenosti nemoh pilu koupit na regále.

Co se týče předvedení. Tak to je načepovat benzin, nastavit sytič a pak tahat za provaz. Po nastartování vrátit sytič do provozní polohy. Úkol pro vycvičenou opici. Jo a před tím nasadit lištu dle návodu, obyčejně s obrázky pro dislektiky, nalít olej na řetěz + správně namíchaný benzin a pak teprv starovat. Většina dřevorubců to zvládá a tak proč by pilu nemohli koupit na regále. Vedle rohlíků obvykle nebývají.

Seštelování: Hecht 927 o které je tady řeč.

1. krok" zatáhnout šroub označen "H", pak povolíš o 2 a čtvrt otáčky. Tím v základu nastavíš maximální otáčky, abys pilu nepřetočil. Musíš mít cit, pokud nemáš, nastav si max otáčky trochu nižší.

2. krok: zatáhnout šroub označen "L" a pak povol o 1 a čtvrt otáčky. Tím v základu nastavíš minimální otáčky. Pak došteluj aby ti pila nezhasínala na volnoběh,

3. krok" snad nejtěžší, to je úkol pro inteligentního šimpanze. Šroub "T". Nastav tak, aby šel pohodlně volnoběh, aby ti neroztáčel řetěz.

Pak dolij řetězový olej. Správná nádrž je označena symbolem olejničky nebo je tam napsáno "oil", abyste to nepopletli a benzín bývá označen symbolem čerpacího stojanu na benzín.

Nakonec cca pětkrát zmáčknout "cumel", nastavit sytič a potáhnout za táhlo. Jak už jednou pila chytla, startuje se bez sytiče a bez cumlu. Tak já nevím, k čemu potřebuješ specializovaného odborníka? Řezat budeš snad už sám. Před řezáním pečlivě prostuduj český návod a bezpečnostní pokyny. Bez českého návodu nekupij.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.131 (?), 10.8.2012 20:03
Nedávno se nějaký cvičený šimpanz ptal, co s touto pilou dělat a jak zahnat hejno much. Asi koupil novou s českým návodem, který si přečetl. To je jistě správné. Ne každý má takové předpoklady, aby pochopil z návodu, zejména, pokud pilu nikdy neobsluhoval. Zdánlivě jednoduché věci mohou způsobit velmi nebezpečné situace, nebo poškození pily. Naopak, kdo pilu zná, může koupit přes net. Je to jako koupit kolo, když umím jezdit. Návod by si měl přesto každý pozorně přečíst, zejména, pokud nemá zkušenosti s danou značkou, nebo modernějším modelem pily.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika