Hecht 927, levná jednoručka



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
               
host - 8.45 (?) 
4.1.2015 14:39

Pila fungovala za ty peníze dobře do okamžiku otočení lišty. Při dotažení rukou a to velmi lehce přiloženým klíčem se strhl šroub. To se stalo měsíc po prodeji při cca třetím řezání, najeto možná 4 hodiny. Servis Werco mi záruku neuznal  (mechanické poškození) a jejich chování bylo povýšené a naprosto odstrašující. Nabídli mi opravu za cca 3 500Kč! Ano. Onen šroub je zalitý v těle pily a tudíž se musí pila kompletně rozebrat a vyměnit celé tělo. Finanční nesmysl. Teprve později jsem se dočetl, že zamítání reklamací je u Werca standardem a to bez ohledu na zákon. Prostě low-cost za každou cenu. Pilu jsem vyhodil a příště si raději připlatím za slušný přístup servisu. U Werca si koupím možná tak mulčovací kůru, ale už NIKDY nic, co by potřebovaol byť jen náznak servisu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 131.110 (?), 12.2.2017 15:30

Pilu jsem koupil před více jak rokem, sezónu řezala výborně a byl jsem z ní nadšený. Je lehká a uměla. Po sezóně se ale začala bortit. Odešel vypínač, utrhl se horní držák. Poté začaly problémy s kolísáním výkonu.

Vypínač a držák mi opravili v rámci reklamace. Výkon je ale stále problém. Po nastavení servisem se to nezlepšilo. Ani po vlastní iniciativě. Není moc příjemné vracet se z "práce" dřívě kvůli nespolehlivé pile.

Protože začínám více štelovat než pracovat, dál eji ještě jednu šanci a pak ahooooj!! 

Podruhé bych ji už nekoupil. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 86.251 (?), 12.2.2017 16:54

Mama 2 v rodina a super. Ted ji maji v akci za 1700Kc

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.87 (?), 3.3.2017 19:12

Zdavím Zahradu.

Já jsem si, také v akci koupil 928R, velmi podobný model.

Co se mi naní nelíbí, je že z páčky plynu nevede bovden, jak jsem zvyklý u ostatních zahradních strojů, ale jen táhlo. A v reálu při stikávání plynu se táhlo napíná, až se najednou karburátor skokem otevře. Jak tohle funguje na 927?

Lubor

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.87 (?), 10.3.2017 21:52

Tak vyřešeno, povolil jsem o.5 závitu pružinku na osičce karburátoru a plyn už jde regulovat plynule.

Lubor

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 227.2 (?), 12.8.2012 9:57

Ted si odvezte sam, jestli ma cenu si takove pochybne stroje porizovat.Ja v tom jasno davno mam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 175.62 (?), 12.8.2012 11:40

Když už jsem se také připojil a byl jsem vyzán k odpovědi, odpovím. V záplavě příspěvků začalo (pro mne) být nepřehledno. Svou odpověď vkládám sem (na konec). Bude to jen několik bodů:

  • Děkuji panu J.S. za upozornění na úskalí při poškození silentbloků.
  • Co zvládnu, tak se pokusím opravit si sám (systém "dodělej doma" smiley): např. výměna startovací šňůry
  • Vyměnil bych i startovací pružinu, ale servisák ji zrovna měl na skladě a měl zrovna čas, tak mi ji na počkání vyměnil. (Myslím, že 145,- Kč?)
  • Šroub napínání řetězu: zatím je původní, přeskakuje, ale zatím se mi napnout řetěz daří.
  • Ještě jsem se minule nezmínil a táhlu sytiče: upadl plastový kolíček, kterým bylo táhlo zachyceno za páčku sytiče. Nahradil jsem ho šroubkem, nic složitého.
  • Až bude něco s motorem, to rozhodně nechám servisákům. Tedy pokud to ještě opravitelné.
  • Já jsem svou koupil asi před třemi lety v akci za 999,- Kč s klasickou dvouletou zárukou. (Záruku jsem využil v případě již zmíněného olejového čerpadla a bylo tam ještě něco, ale marně vzpomínám, oč se jednalo)..
  • Variantou za "levná jednoručka" je drahá jednoručka některé slovutné značky - Hitachi, Solo, Stihl, Husqvarna, kde ceny začínají na nějakých 7 tisících Kč.
  • Nevím, jestli by zmíněné drahé jednoručky vydržely při stejně náročném zacházení sedmkrát déle. Pro mně to je tak, že se ta vložená tisícovka vyplatila.
  • U jednoručky je pro mne důležitá obratnost a možnost držení jednou rukou, hlavně při práci na stromech.
  • Jako druhou pilu - na silnější dříví - mám nyní rozchozenou HQ 242.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.6 (?), 12.8.2012 14:13
P.Josefe, jste zároveň i opravář, i když v menších závadách. Úvaha, zda by značková pila vydržela 7x je však zcestná. Stejně tak může uvažovat majitel trabanta, zda vydrží 7x více octavie. Ale pořád jezdí ve starém autě s minimem moderních, bezpečnostních a komfortních výhod. Je to to stejné, pouze u pily se mávne rukou, to stačí, to nevadí, odpočinu si, opravím. To platí o levném kole vs dražší a pod. Vždy se obsluha huntuje, uskromní a sama sobě zdůvodňuje zápory a přednosti, proč to tak je. Je mě jasné, že v tomto neexistuje shoda, já upřednostňuji kvalitu a spolehlivost, jiní cenu a teprve potom to, k čemu byl výrobek vyroben. Naštěstí si každý vybíráme podle toho, co chceme mít. Tak ať to řeže.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 74.100 (?), 16.8.2012 19:14

Slíbil jsem Vám napsat, proč je pila Hecht 927 taková "olejnička"? Proč je při řezání olej všude kolem a na řetěz se ho dostane jenom trochu? Taky já jsem měl takové potíže, tak jsem nad tím přemýšlel a na mé pile už je ta závada odstraněna. Vlastně ani nešlo o závadu.

Není to tam zrovna nejšikovněji vyřešeno a to je příčina, proč olej je všude kolem. Dobře nasadit lištu s řetězem, aby všechno klaplo a dosedalo není zrovna u té pily jednoduché.

Tak zaprvé, při nasazování musí být všechno vyčištěno. Prakticky každá neodstraněná pilina na nesprávném místě může být příčinou, proč uniká olej bokem. Navíc musí být současně nastaveno napínání, napínací trn musí být v místě dírky lišty, k tomu zadní háčky musí přesně dosedat a zároveň brzdící třmen musí současně dosednout na brzdový buben. Není to snadné a pokud všechno nenasedne přesně při zachování vyčištění od pilin, jde olej bokem a pila se stává "olejničkou". Dá se tomu přizpůsovit, ale vyžaduje to cvik, když měníte řetěz nebo manipulujete s lištou.

Olejová dírka malá, lišta je jiná než jsem zvyklý u jiných pil, proto lišta vyžaduje, aby byla vyčištěna od prachu a nečistot, protáhnout drážku tenkým plíškem, aby byla drážka volná až po "rolničku". Trocha pozornosti této věci se vám odmění správným a dobrým mazáním lišty. Seřizovací šroub mazání je "uschován" vespod pily, a je tam vyznačeno kterým směrem ubrat a kterým přidat oleje.

Olejové čerpadlo jsem vymontováno neměl, protože když je pila celá od oleje, znamená to že čerpadlo funguje, akorát vytlačovaný olej jde z určité části tam, kam nemá. Mezi vyústěním oleje a lištou je plíšek, který zabraňuje, aby olej nečel kam nemá, ale když je mezi plíškem a lištou netěsnost zpsobena například zapomenutou pilinou, ztrácí plíšek funkci a pak teče olej kam chce.

-------------------

Co se týče ostatního na mé pile, pila řeže, ale spokojen s ní ještě tak úplně nejsem. Chod pily je stále ještě poněkud nestabilní. Někde bude netěsnost a tak pila saje asi falešný vzduch. Hadičky jsou vyměněny, odvzdušňovák taky, chod pily se zlepšil, pila je už schopna řezat, ale občas třeba držet volnoběh pod plynem, nebo znovu nastartovat, popřípadě načepovat.

Příčin může být několik. Podle toho, jak vypadají původní benzínové hadice za měsíc po demontáži (uschly, ztvrdly, přestaly být ohebné a jsou křehké), nedělám si iluze o dalším utěsnění motoru. No tak možná simeringy klikovky už nejsou jak zamlada. Což o to, vyměnil bych, není problém, ale original čínu už bych tam nerad dával. Tady bych byl rád, kdyby se zamyslelo nad tím fórum.

Kromě simeringů může být načatý karburátor, konkrétně mám na mysli membránu, na kterou jsem už četl několik stížností. Membrána se samostatně koupit nedá, vždycky celý karburátor za 1008 Kč včetně DPH plus 120 Kč poštovného. Což o to, dal bych za to tolik peněz, a dal bych klidně ještě víc za nějaký lepší karburátor. Jaký karburátor byste tam dali? Jaké značky z jaké pily? Jde karburátor na pilu alternovat? Mělo by jít, ale za co alternovat.

Jinak ostatní součástky mi na té Hechtce připadají OK. Válec vypadá dobrý a píst taky. Olejové čerpadlo čerpá, tak až najdu ten další zádrhel v motoře, proč je motor nestabilní, mohu si pak "zazávodit s nějakou "značkovou" jednoručkou. Pokud ne reálně, tak alespoň virtuálně.

Závěrem si myslím, že se z Hechtky dá udělat dobrá pila, ale chce to fištrona, fachy, studia a přemýšlení. Nic pro někoho, kdo chce koupit a hned řezat s absencí technického, materiálového a odborného zázemí. Začátečníkovi bych poradil nekupovat, pokud se mechanikou nemíní dál zabývat. Zkušenější kutil pilař ji koupit může, lze udělat z Hechtky dobrou pilu, ale jak čtu zdejší názory odborníků, není o to velký zájem. Po tom, co jsem zjistil stran stavu původních hadiček, musím mnohým jejich argumentům přitakat.

Pilu opravím, protože by mne neopravená pila dráždila, ale do lesa si na řezání koupím pilu značkovou. Vyhlédnutu a doporučenu prodejcem pil, kterému důvěřuji mám pilu Shindaiwa 320 TS. Dělají taky 269 TS, ale ta je dražší a pro moji práci je vhodnější Shindaiwa 320. Po stromech jak orangutan moc nelozím. Na vyvětvování si koupím vyvětvovací pilu, ale o té někdy jindy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 182.227 (?), 16.8.2012 19:40

Napsal jste to docela přesně proč je lépe se vyhnout mnohým čínským výrobkům.Oni šidí snad všechno.Díl vypadá stejně ale stejný není protože má jednoduše jiné složení.Nějaký díl z umělé hmoty se Vám počase uloupne, hadičky,simerinky, vše z gumy ztvrdne, šrouby s matičkami po dvou demontážích jsou bez závitu atd.

Mimochodem, jak mě rozčilují nějaké šmejdy, stejně mě rozčilují, někdy i více, mnohdy nehorázné ceny značkových výrobků.Jsme pro některé značky malá země a u nás mají jednoduše nastavené podstatně vyšší ceny.P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika