Hecht 927, levná jednoručka



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 74.100 (?) 
11.8.2012 18:19

Co se dělo s pilou, než jsem ji koupil nevím, proto jsem dal pilu odborně repasovat, a pak jsem zjistil, že ji repasovali až moc odborně. No to se už v českých krajích stává a takový už je život. Stejně jak ty diskuze tady, které si po sobě přečtěte, pěkně prosím. Kolik přínosného jste tu napsal? Děláte se odborníkem, ale odborného jste tu nenapsal ani 5%. Zbytek kecy o tom jak tu pilu nepůjde opravit. No to jsou ti značkoví servisáci, podobné řeči jsem už kdesi kdysi slyšel. Pak spravují koňáci, kteří dělali dřevorubce:) A mimochodem, co je na tom takového španělského, když to umí kdejaký koňák z lesa? Naučím se taky, nebojte se i když pila není mým oborem. Co mi zbývá? Po svých zkušenostech už mám strach kdesi pilu zase vozit. Kecy v Husqarně a pak šlendriánská oprava, kecy tady na zahradě, nedivte se, omluvte mne. Tak si koupím součástky a spravím si tu Hechtku sám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 66.37 (?), 11.8.2012 21:37

Dovolím si poznámku k níže uvedenému citátu

Tak to je odpověď jak ten jeden, kterého jsem se zeptal kolik je hodin, když jsem neměl hodinky. Odpověděl "Vím."

Podle odpovědi usuzuji, že Vaše otázka nezněla? "Kolik je hodin, prosím?", ale  "Nevíte prosím kolik je hodin?". Na první otázku je správná odpověď třeba: "Je půl desáté". Na druhou otázku je logická odpověď taková, jakou jste dostal Vy. Proto se domnívám, že jste se ptal tímto způsobem. Pak ovšem neobviňujte tázaného, že Vám špatně odpověděl!

Josef.

Mimochodem: mám také levnou jednoručku Raptor 225, což je přesná obdoba Vaší Hect 927. Nařezala již desítky kubíků na polínka. V záruce opravovali či seřizovali olejové čerpadlo. Další závady (pozdější nebo nezáruční): z přílišného zápřahu utržený silentblok a následně přetržený gumový díl mezi karburátorem a motorem, přetržená šňůra startování, zlomená startovací pružina, opotřebovaný šroub napínání řetězu... Ale jinak jsem s ní spokojen a plánuji ji provozovat ještě několik dalších let a zpracovat s ní ještě několik desítek kubíků dřeva...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.58 (?), 11.8.2012 22:15
P.Josefe na stav tlumičů vibrací si dejte pozor, potom dojde k namáhání gumového dílu sání motoru a pokud by se poškodil v plné zátěži, hrozí zadření motoru, už se stalo. Problémů je na těchto pilách dost, pokud je akceptujete a výpadky z důvodů oprav nevadí, radost z pořezaného dřeva převáží.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 11.8.2012 22:19

Pane Josefe, předně Vám blahopřeji, že Vám Vaše pila slouží. Nicméně, myslel jsem že diskutuji s odborníky, inteligentními lidmi, ale vidím že se neumím ani zeptat.

Víte, Hecht anebo Raptor není Dolmar. Nezaslouží si poradit ani o ní diskutovat. Hlavně že nám nařeže polínka, jenže když to není Dolmar, tak co dělat. Někdo tady rozděluje lidi na dva druhy, na lidi a podlidi. Lidi, ti co mají Dolmar a podlidi, kteří mají Hecht anebo Raptor.

Ale k věci, co si myslím. Hecht 927 je pila na lehkou práci, ovšem jak vidím, vyrovná se jiným pilám, když se správně udržuje. Nevím jestli může prasknout silentblok na Dolmarce, podle J.S asi ne, ale nemyslím že je to zas taková tragédie, nebo důvod k sešrotování pily s prasklým silentblokem. Prostě samé banality, které se na Dolmarce nemohou stát. Jak by se mohla na Dolmarce utrhnout startovací šňůra? To snad ani není možné, dle tvrzení pana J.S?

Prostě vidím to tak, že se na našem trhu objevila konkurence a tak značky z toho mají hrzu i když nikdy nepřiznají. Vítám Vás pane Josefe do diskuze, která už začíná mít smysl. Výměna rad názorů a zkušeností od majitelů podobných pil.  Opravujete si tu pilu sám, anebo používáte služeb některého servisu? Jste spokojen s Vaším servisem? Pokud opravujete pilu sám, jak byla ta oprava složitá? Kolik stály potřebné náhradní díly? Lze některé nekvalitní součástky vyměnit za kvalitnější, například od jiné značky? Jak vidíte, máme o čem smysluplně diskutovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.204 (?), 12.8.2012 0:27

pre pána 74.100

prečo chce vajce sliepku poučovať? túto diskusiu sledujem cca rok, od času keď som sa rozhodol, že si kúpim pílu okolo domu, aby som vedel čo ma čaká a neminie a ako sa s takým zariadením zaobchádza. Sú tu rozne typy. Ľudia, ktorí robia s pílani denne, tí čo tie píly opravujú, občasný pilčici, ale nájde sa tu aj chalupár a farmár. Pán J.S. má rád poctivé stroje, niečo čo sa dnes už často nevidí, nie je zástancom toho najlepšieho, najdrahšieho, práve naopak ide mu o to, aby práca robila radosť a píla šlapala. Má skúsenosti s týmito zariadeniami. Ja mám napílené strašne málo, ale je to pre mňa radosť. Šetriť si drevo, aby som ešte mal čo rezať. chcem pílu vybrať z regálu, naplniť štartnúť a rezať, potom očistiť a odložiť. Ako asi vidíte pán 74.100 nikde tam nie je niekoľkonásobná diagnostika závady zháňanie manuálu, odborné konzultácie k oprave, zháňanie súčiastok a následná oprava, proste ja nechcem pílu iba opravovať. Ja chcem s tou pílou píliť a na základe toho som si pílu vybral. Aj napriek tomu rešpektujem vašu voľbu kúpiť si pílu, aby som si ju mohol opravovať. Prosím Vás iba o jedno nenavážajte sa do iných diskutujúcich na tomto fóre. Opravujte si svoju hechtku sám, myslite si ďalej čo si myslíte a nás ktorý chcú investovať do píly a sú ochotný minúť tie peniaze tiež nechajte tak. Ja verím tomu, že ľudia majú rozum a dokážu rozoznať, čo je pri výbere píly dôležité. A ak tie peniaze majú kúpia si pílu na pílenie nie na opravovanie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.107 (?), 12.8.2012 8:43
V podstatě jste to vystihl. Napřed bylo dřevo nutnost, neboť odebíralo čas a pilu jsme měli jen o něco silnější, než 927, Homelitku XL, ale řezala bez jediné závady. Postupně mě dřevo začalo bavit, vážím si ho, zpracuji je i tam, kde je jiní nechávají, nebo jej vůbec nechtějí. Má to pro mě hodnotu sportu, potřeby, zábavy, záliby. S tím jsou samozřejmě úzce spojeny pily. Je nemyslitelné jet několik km s navijákem a potom nenastartovat pilu, nebo motor navijáku. To je lepší nedělat, je to ztráta času. Kdyby se to stalo navíc opakovaně, je po radosti z práce. Upřesnil bych, že používám to nejlepší vs cena a kvalita. Kdo na cenu nehledí, je otázka, zda vůbec potřebuje riskovat v lese s pilou a nekoupí dřevo a zase na co dřevo, když může vytápět bez ohledu na cenu. Navážení do kvalitních značek není vůbec na místě, neboť ty se nestaly kvalitní ze dne na den a mají dlouhou tradici. No name kopíruje a nic nevyvíjí, pouze se snaží co nejvíce nafouknout zisk. Značka stojí víc, ale nesrovnatelná spolehlivost, kvalita, ergonomie, uživatelský komfort se servisním zázemím jsou v ceně. Kdybych počítal, že pouze 1x se vrátím z lesa, kdy nic neudělám, tak to je ztráta kolem 3 hod + nafta, nebo benzín a potom práce v horších klimatických podmínkách atd. Každý si může spočítat, na kolik si cení takovou ztrátu, nehledě k tomu, kdyby se opakovala. Proto je můj pohled na pily jiný, než u toho, kdo si koupí pilu za 500 a potom s ní místo řezání běhá po servisech a je jasné, že tato naučná stezka kvalitu pily nevrátí, neboť ta je daná výrobou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.208 (?), 12.8.2012 8:54

Já Vás tady zdravím a musím se zde zastat pana J.S. tento pán zde píše naprostou pravdu co se týče kvality DOLMARu i HUSKy, STIHLu i o SOLU nic Vám pane 74.100 nevnucuje ale snaží se Vám jenom lidsky vysvětlit že za kvalitu si připlatíte položte si jednoduchou otázku kolik stojí materiál a zpracování na Vaší pilce kdeby asi čína vzala za tak levný peníz tak vysokou kvalitu nedávno běžel v televizi dokument kdo v číně pracuje v továrnách jsou to děti a ženy kteří pracují za mrzký peníz a zde je jeden z problémů o kvalitě kde jsou jejich vývoje o materiálech skoro nikde a tak kradou neboli kopírují a to hodně špatně co se týče mě tak já si pořežu dřevo a jdu si sednout s kamarádama na pivko a vi hold musíte opravovat crying  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.107 (?), 12.8.2012 9:13
Ještě důležitá pozn. Několikrát v jiných diskuzích padlo, že značky jsou také poruchové a mají nedostatky. To je dané údržbou a obsluhou, nic není nezničitelné, ale to hlavní - hodně diskuzí je o požadavku porovnání výběru mezi několika značkovými pilami. Potom se srovnávají i malé nedostatky, nebo přednosti, ale pořád o několik levelů výš, než no name. To může vést k dojmu, že ty značky jsou také špatné. Ale je třeba rozlišovat, co se srovnává a co potřebuji na svou práci. Každý má tu svou oblíbenou značku. Já si mimo to vážím každého přístroje, který je kvalitně vyroben. Zdravím, a po práci z radosti chutná pivko o to víc. Mmch chtěl bych vědět, co by majitel 927 řekl o např 32C po několika desítkách metrů:-). Přechod na výkonnější a spolehlivější pilu způsobí, že je najednou více času, pohoda a za kratší dobu více dřeva. Ale třeba to někteří nepotřebují, já to oceňuji, taková práce mě baví, ale proč si ji neulehčit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 239.223 (?), 26.5.2013 0:56

Je tady snad ještě někdo, kdo si myslí, že tzv. značky se vyrábějí někde jinde než v Číně za levný peníz? Možná ještě v Korei za ještě levnější. Když tam pak vidí, za kolik se jejich výrobky prodávají, tak na další vyrobené kusy lípnou svoji značku a prodávají to ve své režii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 12.8.2012 10:32

Pokud je na trhu dalsi firma kvalitni, nic proti, jako spotrebitel mohu byti jedine rad.Ale vzdyt to tady ctu, nektere firmy typu dodelej si doma.Vim, ze clovek ma mnohdy hluboko do kapsy, ale tim spise si nemohu dovolit resit neustale servis dily, atd.Pila je technicky narocny stroj, to si zada sve, od materialu, presnost vyroby, kvalitu,atd.Pilu kupuji na dlouhe roky a kdyz dam za znackovou pilu treba o 4 tisice i vice korun, tak proste vim, ze se mi to velice pravdepodobne vyplati, pila bude pracovat, startovat,dobre mazat, bude minimum oprav, atd.To jsou vse pak dalsi naklady a neprijemnosti.Slozity stroj, proste,kdyz kupuji, tak od kvalitni firmy, kdyz na neho nemam, pozadam kamarada, nebo si jej pujcim z pujcovny, dosetrim,koupim na dalsi sezonu, atd.Pila, to nejsou vidle do hnoje za par stovek, kde asi nejaka nepresnost, nedostatek se spise ztrati a kdyz neztrati, tak netratim tisice, tam bych se treba tolik nebal neznackove veci.Ale u te pily si to dovolit proste nemohu, tam jde o velke penize a je to velky risk.Nakonec i ty vidle si koupim znackove, tech par stovek navic u veci na roky, neni co resit.Jsou lidi, kteri opravdu nemaji penize a tezce setri i na tu nejmizernejsi pilu, ale jsou taci, kteri jsou denne v hospode, kouri jednu od druhe, ale za dobrou pilu penize nedaji, tedy,alespon do te doby, nez je ta neznackova pila pekne vypece, dal tj.na kazdem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika