Hecht 927, levná jednoručka



host - 120.31 (?)
17.8.2012 17:11

Takl to si ještě na ty opravy v lese kupte montážního furgona, poněvadž tolik náhradních dílu do osobáku nedáte.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.102 (?), 16.8.2012 20:09
Jak říká jedna známá, je to jen otázka času. Čím dříve to každý pochopí tím více ušetří času a peněz. Na jiný karburátor se vykašlete a za ty ušetřené peníze si kupte řetězy k nové pile.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 227.2 (?), 16.8.2012 20:54

Pane J.S.dnes jsem rezal palivove drevo na zimu, prumer 40cm.5-nadrzi jsem spotreboval, jsem utahany, jako kun, ale udelal jsem kus prace bez zbytecneho vztekani se s masinou.115i sla, jak z praku, bezna provozni udrzba a o tom tj.Ja kaslu s prominutim na usetrene 2,3,4-tisice pri koupi.Ja potrebuji praci a ne resit servis, atd.Kdyz to potrebuji natocit, tak to chytne na cuknuti, zadne,ze by to nemazalo, nebo,ze by z toho nekde tekl olej, ci to nestartovalo.To by mne z toho strejchlo.Jsem utahany, ano,ale praci mam u delanou a masina neznala pardon a tak to ma byti.Kdyz uz tedy nejsem naftovy magnat a musim makat, at tj.takhle a nijak jinak.Diky,,mejte pekny vecer.Zdravim Vas.Nechapu, ze rada lidi je nepoucitelnych a tu pusu si mudsi nabit kazdy sam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 227.2 (?), 16.8.2012 21:07

Kdyz mi pujde o dobrodruzstvi, tak si usetrim a koupim si treba let balonem, ale zazit dobrodruzstvi nechutne s smejd pilou v " lacinou, to fakt nehledam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.105 (?), 16.8.2012 21:22
Já dávám přednost PS 5000, 115i H mám už víceméně z důvodu k době a respektu, co jsem s těmito pilami bez problémů řezal a také je vyhřívaná. S PS 7300 jsem ve svahu řezal duby, tvrdé, rostlé a uschlé na kameni. Potom tahané navijákem a řezané na metry a štípání. Ten výkon překonal a eliminoval hmotnost. Rychlé řezy, krátké úseky v namáhavých polohách, snadno uřezané znečištěné dřevo. Samozřejmě, že namáhavá práce to je, ale kolik se dá udělat za danou dobu s takovým strojem. Jinak to vypadá, že 74.100 konečně pochopil, že naše rady byly v rámci možností velmi užitečné. Kdyby se začaly probírat závady a jejich opravy, dospělo by to do zbytečných investic a ztrát času. Tato forma je pro majitele 927 nejlepší, nikdo mu nic nenutil, poznal sám, v rámci okolností to nebylo zase tak nákladné procitnutí. Díky, také zdravím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 17.8.2012 9:29

Pane J.S, nepochopil jste vůbec nic, a navíc je Váš komentář o pile PS 7300 mimo téma. Tady prosím diskutujte o jednoručkách.

Hecht 927 jsem opravil. Možná chybí vyměnit simeringy. Jaký problém? Nevelký. Simeringy bych tam dal už nějaké kvalitnější. Na trhu se nepochybně najdou, ale nemám ověřeno, jestli ty stávající nejsou dobré a neměnil bych zbytečně. To snad pjde ověřit. Sice v současnosti nevím jak, avšak něco už vymyslím. Pokud jsou příčinou nestabilního chodu simeringy, znamenalo by to, že je dobrá membrána, protože vzhledem k chodu pily lze předpokládat už jen jednu závadu.

Pokud je příčinou nestabilního chodu membrána, nechtěl bych tam dávat original nový karburátor za tisícovnku plus poštovné, ale chtěl bych tam dát nějakou alternativu nejlépe od značkových pil, která by mi do té Hechtky pasovala, pokud ovšem taková alternativa existuje a já jsem přesvědčen že ano. Tak Vy jste mohl namísto úvah o řezání uschlých dubů ve svazích najít karburátor, který by tam pasoval, když se zabýváte servisem pil. Podstatná je rozteč šroubů a příruba, ostatní by mělo jít připasovat. Z pily PS 5000 asi karburátor pasovat nebude, ale není to jediná pila na světě.

Nejčastější příčinou smrti pily nebývá karburátor, ale zadřený motor. Pila se pak vyhodí celá, protože každý servisák vás přesvědčuje, že se oprava zadření nevyplatí, důvěřivý majitel pak koupí novou a starou pilu vyhodí se vším všudy včetně mnohdy dobrého karburátoru. Tak proč kupovat karburátor nový, když lze takto koupit pilu na součástky a ještě mít kromě válce s pístem všechny další náhradní součástky.

Co se týče válce, pístu, pístních kroužků. Jejich stav lze prověřit manometrem, kterým disponuje každý lépe vybavený automechanik.  Kolik má naměřit atmosfér na motorové pile nevím, ale vědět byste mohl Vy, pane J.S. Díky za informace a taky zdravím. Takže dvě otázky. Jakým karburátorem lze karburátor Hecht 927 alternovat a kolik atmosfér má být ve válci motorové pily Hecht 927, popřípadě v jiných pilách?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 17.8.2012 10:39

Tak a ted si to vsechno scitejte-cena dilu, prace,benzin, nebo listky za dopravu, zarizovani,nekdy i nervy.Ted se z toho pokousite udelat slepenec z mnoha pil ruznych znacek, ktery uz vubec nebude chtit pripadne opravit nikdo, pokud to bude vubec chodit, kdyz to jsou dily ruznych znacek, ted mnoho dni nemuzete pilu pouzivat, secteno podtrzeno, myslim,ze zaver je hodne pravdepodobny hodne pravdepodobny, pokud si jej nakonec dokazete priznat.At se dari.Ja kdyz budu rezat, tak proste budu rezat a misto nervovani se s masinou, s dily se cpanim penez do nejake neidentifikovatelne, poskladane pily, cas vyuziji daleko pro mne hodnotnejsim zpusobem.At to slouzi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 17.8.2012 11:10

A proč by to nemělo chodit a jakýpak slepenec? Buď tam dám originální součástku, ale pokud se vyskytne lepší, no tak bych tam dal tu lepší. Karburátor hledám lepší a pokud se nenajde, no tak koupím originální. U karburátorů je důležitá rozteč šroubů a příruba, ostatní se přizpůsobí.

U simeringu, to je věcí rozměrů. Tady bych neviděl žádný problém a koupil bych nějaké kvalitnější zrovna. Existuje řada specializovaných obchodů na simeringy.

Ceny dílu, práce, benzín nebo lístky na dopravu netřeba počítat, protože se servisy už jsem skončil. Simering i karburátor si vyměním sám. Stálo mne to určité studium, ba i nervy, ale byla to jednorázová investice, která se mi zúročí, pokud se mi pila pokazí v lese, a netvrďte mi prosím vás, že se kazí jenom Hechtky. Pro případ poruchy pily v lese už nebudu muset brát do lesa záložní pilu jako dříve, opravím ji v lese sám, maximálně nějakou tu náhradní součástku do zálohy

Nicméně, kupuji si Shindaiwu 320 TS, ale to neznamená, že Hechtku 927 kvůli tomu vyhodím. Opravím ji tak jak tak už kvůli vám tady, účastníkům diskuzí na zahradě, abych mohl kvalifikovaněji poradit, kdyby někdo potřeboval a možná že je začnu opravovat na kšeft, protože v tom budu míti časem praxi, živnost volná nevyžadující maturitu na SOU, stačí jenom umění a zkušenosti se zázemím příručního skladu ND, (žertuji, ale základ je reálný), taky Hechtky lze opravovat dobře se spolehlivým výsledkem, ale třeba o tom napřed něco vědět.

Hechtku, o které je tady řeč plánuji mít do zálohy, pro případ poruchy anebo rozbití Shindaiwy nebo kdyby mi někdo přišel do lesa pomoct na brigádu, je pak dobré mít dvě pily

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.31 (?), 17.8.2012 17:11

Takl to si ještě na ty opravy v lese kupte montážního furgona, poněvadž tolik náhradních dílu do osobáku nedáte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 17.8.2012 22:43

Jste plny zahad clovece.Vse, co je poskladane z ruznych masin, je pochybny slepenec, bez zaruky funkcnosti.Bud je neco, alespon trochu znacka a dam tam originalni dily, nebo proste to znacka neni a neresim to, ani to nekupuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 17.8.2012 23:03

Nemate pocit, ze siv to chtelo koupit dobrou pilu na prvni pokus?Proc si kupujete Shindawu?Protoze jasne vidite, ze Hecht je v haji zelenem a vyhodil jste penize, asi tak bych to videl.Ted uz asi jde jen o to, ze si to nedokazete priznat, nebo alespon ne tady na foru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika