Pochlubte se svojí zahrádkou



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 124.22 (?) 
2.9.2008 9:43

Ty zeravy tam má i soused za plotem, takže už tam jsou jaksi "historicky", navíc to vypadá, že pozemek je na pěkném vídrholci, takže mají zřejmě plnit funkci větrolamu. Nejsem jejich zvláštním příznivcem, ale u tak nešťastně umístěného pozemku bych asi také neodolal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Lenpel - (49) - 0.234 (?), 2.9.2008 11:15

Dobrý den, díky za podporu.Přesně jste to vystihl. Je to severní strana dlouhá 70m a pak jen pole a louky a v budoucnu opravdu žádný soused nás nečeká. Tak přesně tak budou to větrolamy. Navíc bydlíme 500m nad mořem a zeravy jsou vypěstovaný zde, takže mají velkou pravděpodobnost že se zabydlí a já mám jistotu že jsem nevyhodila dost peněz za jiné keře nebo stromky které by zapadly do české krajiny....L.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 185.31 (?), 3.9.2008 9:09

Pouziti tuji na vetrolam je casto opakovany nesmysl (viz zakony fyziky). Potrebujete listnate kere, aby se netvorily velke vetrne viry a vitr se roztristil okolo kazde vetvicky. Kdyz vitr narazi na vzrostle tuje, nezarazi se, ale prekuli se ve forme viru pres plot a casto je nicivejsi nez predtim. Predstavte si to jako vodni valec pod splavem, take byste se donej nechtela dostat. Ale pokud nemate male deti a tuje se vam libi, tak je klidne mejte. Treba kolem bazenu ci jezirka, tam maji sve opodstatneni. Pokud deti mate, tuje vytrhejte a dejte je znepratelenemu sousedovi. Podle jedne nemecke statistiky, patri tuje mezi 3 nejnebezpecnejsi rostliny v zahrade, kterymi se mohou deti otravit. Ne ze by byly smrtelne jedovate, ale deti rady trhaji jejich vetvicky a hraji si s plody. Pri sve praci na pohotovosti jsem videla docela otresne pripady otrav a podrazdeni kuze predevsim u batolat. Takze pro mne plati tuje rozhodne ne. Bohuzel jsou levne, relativne hezke a dobre rostou. Michaela

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Lenpel - (49) - 0.234 (?), 3.9.2008 11:06

Michaelo tak teda nevím,...ale pokud je třeba listnatý živý plot již vzrostlý a dobře střihaný, tak si myslím že těžko se vítr bude rozdrážet o jednotlivé větvičky. Myslím, že by se dalo polemizovat. S těmi plody na zeravech to taky nevidím tak zle.Jo být to tis tak to s Vámi zcela souhlasím.Zdravim L.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Lenpel - (49) - 0.234 (?), 2.9.2008 11:09

Milý pane, děkuji za pochvalu, ty Tuji už tak asi patří k české krajině,...L.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 2.9.2008 22:54

Milá Lenpel, nic si z toho nedělejte!  Bydlíte tam Vy a ne pan chalupář.  Nezná Vaše důvody a hned kritizuje. Je to věc každého, co si na svoji zahradu zasadí a co se mu líbí. Nenechte si zkazit náladu. Vaše zahrada je pěkná a tím to končí!!!  Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 124.22 (?), 3.9.2008 10:09

Paní Danielo, já mu přece ty zeravy nijak nekritizoval...? Dokonce vůči nim necítím ani žádnou zvláštní zášť, narozdíl od mnoha ostatních.

Sám jsem jich mnoho koupil s chalupou, budu je sice muset průběžně likvidovat, ale ne proto, že bych je vyloženě nesnášel, spíš proto, že je plot nevhodně a bez rozmyslu založený a zeravy mi stíní jabloně, takže je pod nimi neustále mokro.

Veškerým požadavkům z okolí (manželka, známí atd.) na to, abych je zlikvidoval ihned a bez náhrady jsem zatím úspěšně odolal - a že to někdy nebylo jednoduché

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Lenpel - (49) - 0.234 (?), 3.9.2008 10:56

Lenpel: Pane Chalupáři, nic nebylo myšleno proti Vašemu názoru.Naopak jak jste napsal přesně jste to zhodnotil - větrolamy. Paní Daniela se jistě přehlédla a reakce byla na příspěvek před Váma od nějakého ANONYMA. Pokud někdo kritizuje musí být taky tak odvážný a podepsat se.Já respektuji názory těch kteří se umějí podepsat.Ještě jednou díky a od toho je to diskusní forum. L.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 26.35 (?), 13.4.2009 22:31

Dobrý den,

Vaše zahrada je nádherná, o to více, že jste si ji vytvořili sami. Nás to čeká letos. Máme postavený dům a 1000 m pozemek, s bohužel ne moc pěkným výhledem v zástavbě. Rozhodně mě to ale chytlo a chystám se osázet zahradu podle našich představ a inspirace na různých fotkách, jakož i na Vašich. Co mě ale také zaujalo, je dětská část zahrady pro Vašeho synka. Protože máme 20 měsíční dvojčata - kluky začíná pro nás být aktuální i takovýto hrací kout. Měla byste pro mě prosím radu popř. návod na stavbu takového pískoviště a houpačky se skluzavkou? Z jakého je to dřeva. A to jste také dělali sami? Mám šikovného manžela, který by určitě také něco takového udělal, protože ty "kupované" jsou dost drahé.

předem díky za rady a přeji hodně zahradních úspěchů v letošním roce.

Diana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Lenpel - (49) - 0.234 (?), 16.4.2009 8:12

Dobrý den, díky za pochvalu. Dětský koutek jsme si dělali také svépomocí.Je to smrkové dřevo, přivezené z lesa. Hned čerstvé jsme ho oloupali - pak to už nejde. Skluzavku jsem posehnali v bazaru - původně byla součástí vybavení v pokojíčkách. Na zimu jí uklízíme. Stála asi 400,- což je nesrovnatelné s klasickou laminátovou skluzavkou a službu udělá taky. Akorat po první zimě zjišťujeme, že pískoviště budeme muset přetřít, protože nebylo dřevo dost vyschlé - pospíchali jsme a barva nám vypelíchala. Nejspíš je to tím jak na tom ležel dlouhou dobu sníh, protože na ostatních častech to není.L.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika