Jak to jde v těch vedrech?

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 61.125 (?)
22.7.2015 15:46

My zaléváme 2x denně a to vydatně, ale jen díky studni. Mám popálené listy bohyšek, jinak zatím dobré. Rajčata, oleandry musíme zásobovat vodou dokonce 3x za den.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Marcela41 - (32) - 94.35 (?), 22.7.2015 10:56, zobrazeno: 8255x

Dobrý den, chci se jen tak poptat, jak vám jde zahrada v těch hrozných vedrech, popř. nějaké tipy na lepší přežití rostlinstva smiley.

host - 158.12 (?), 22.7.2015 11:34

Tak ja mam - BRNO - popalene hortenzie, listy i kvety, coz me mrzi nejvic. Trochu uvarene jirinky, ktere jsou ve velikem kvetinaci. Okutky, salatovky, mi m8c nekvetou, tudiz ani neplodi. Rajcatkum se to asi libi, zacinaji dozravat. Ledovy salat v pohode. Angest a rybiz to zvladly, uz je sklizeno. Travnik, diky zalivce v pohode. Ale my asi chcipnem. Prezivame jen diky rece, kterou mame u domu za brankou a bazenek na dvore. Zdravim a drzte se, dneska tady budeme mit 37 stupnu. Uz ted je obrivska vyhen.

Pavla z Brna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 39.68 (?), 22.7.2015 12:54

Tip na preziti rostlinstva - mulcovat. Používám posekanou trávu, raselinu a/nebo kobylince ke kytkam, kerum a mladým stromům. Presto mi vsak usychaji cechravy a nejake uplne mrnave keriky, ktere jsem vypestovala z rizku (tedy nebyly kontejnerovane), přestože toto vše pilně zalevam. Zeleninu nevedu.

Trávník jsem nechala schnout, máme ho cca 500 m2. Tuto plochu zalévat považuji za ekonomický i ekologický nesmysl. Snad se po dešti tráva opět vzpamatuje. V trávníku nechávám růst plazivý jetelicek, tvoří svěží zelené ostrovy i tam, kde je tráva zcela suchá. Z toho důvodu jsem se rozhodla pro příště dosivat plesata místa v trávníku jetelickem.

Jinak většinu času travim v bazenku :-) 

Marcela41 - (32) - 94.35 (?), 22.7.2015 13:15

Já trávník taky nechávám růst, neseču,a nezalevam, mame taky velkou plochu.Papriky mi visí i přes zálivku, mám popálený letos zasazený javorek shirasawanum, ovocným stromkům se daří, také jsou letos sázené, tak ty zalévám ostošest, hruška dokonce vypadá že se jí vedra líbí, rozjela se jako blázen.A chcíplo mi jedno víno i přes zalévání.No a nejhorší je to s náma.Zalíváme se taky, ale snášíme to těžce.

host - 178.235 (?), 22.7.2015 15:40

Zásoby dešťové vody vyčerpány, odpadní vodu ze zahradní sprchy zachytávám, škody,že nemám větší podzemní nádrž na odpadní vodu z domu (vyjma WC).Rychle by se použila.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 61.125 (?), 22.7.2015 15:46

My zaléváme 2x denně a to vydatně, ale jen díky studni. Mám popálené listy bohyšek, jinak zatím dobré. Rajčata, oleandry musíme zásobovat vodou dokonce 3x za den.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 22.7.2015 15:51

Jak to jde?
Blbě.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 22.7.2015 16:12

Docela to jde. Teď o víkendu napadlo 9 mm srážek, takže jsem dva dny nemusel zalévat. Teď už samozřejmě zalévám, ale jen zeleninu, trochu kytky a trošku malé stromky. Spíš se bojím krup (dnes večer). Po tom dešti vše tak pookřálo a poskočilo. Kam se hrabe umělá zálivka. Želvy mají letní období klidu, vylezou z křoví a domečku jen na chvíli brzy ráno, a skoro nežerou. Mají rozum, nesluní sesmiley. Já teda taky ne. A ještě musíme dávat pozor na psa. Nedávno z horka zkolabovala. Slinění, nekoordinované pohyby, neschopnost chůze. Takže vyčůrat a domů!

host - 248.96 (?), 22.7.2015 17:04

Jé, Kuky, to se máte, že v té vaší polovině HK pršelo! U nás ve Farářství spadlo 15, možná 16 kapek deště. Ale v centru prý lilo a padaly i kroupy (ty bych tedy oželela)... Ve studních máme málo vody, zaléváme na etapy a mám obavy, co bude, jestli to půjde takhle dál frown.           Lída

Marcela41 - (32) - 112.55 (?), 22.7.2015 18:13

Tak to se teda máte, u nás - Přerov- ani kapka, vedro jako blázen, dešťovka došla, takže zálivka z vodovodu.sad Ke všemu jsem včera pod kamenem objevila hada(nejspíš užovku),což můj hadofobní muž téměř nerozdýchal.A přitom už i na toho hada je to vedro a chtěl se nejspíš schovat.Ani naši psi nechtějí ven.Tak musíme doufat, že už brzy zaprší a snad i bez krup...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika