Jak se zbavit užovky?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6665) - 9.2 (?)
8.9.2014 8:19

Uzávěr, že té paní bude po ještěrkách smutno je naprosto mylný. Paní má k plazoidům odpor a tak to zůstane. Stěží se to přečtením nějakého článku přelomí na lásku. Buďte tolerantní i k té paní a nejen k ještěrům. Někdo holky, někdo vdolky, někdo ještěrky. Až se zahrada uklidí, ubude žoužele určitě. Ale úplně eliminovat to nejde.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 7.7.2014 0:01

Užovku jsem od včerejška neviděl. Nemám to štěstí ji vidět denně. Je to plachý had. Jenom doufáme, že je ukrytá někde v bezpečí před kočkami a hlavně lidmi.

Jenom vím, že ta mrtvá užovka byla poloviční oproti téhle.

V plné "parádě"!
V plné "parádě"!

host - 231.34 (?), 7.7.2014 21:20

Předevčírem jsem zahlédl kočku, přebornici v chytání myší, jak provádí podivný tanec na zahradě. Stála proti ní užovka, troufnu si říci tak 80-100cm délky, tlustá jak běžná hadice.Když jsem viděl ty žluté skvrnky po straně hlavy tak mne to jakž takž uklidnilo. Na dotaz na ochráncích přírody co s tím jsem dostal odpověď uklidit na čas kočku s tím, že užovka někam zaleze.(tajně jsem doufal, že by si pro ni mohli přijet).  To můj problém jaksi neřeší. Zavřel jsem všechna okénka do sklepa a dávám bacha na dveře domů i kůlen. Byl jsem zvyklý mít vše otevřené. Vzít si prodlužovák a vybalit z něj užovku - to by mi taky mohla trefit pepkacrying  Myslím, že by mi nepomohlo ani pravidelné užívání pilulek na tlak.

Igi - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (71) - 187.109 (?), 9.7.2014 16:18

Zatím jsme ji neviděli, doufáme, že se přesunula jinam. Desky, pod kterými jsme ji našli, jsme odstranili aby se tam nemohla schovávat, tak snad si našla ubytování v jiné zahradě..

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 9.7.2014 16:48

Jestli měla opravdu měsíčky obojku, tak je to najisto nejedovatá užovka. Nejen že nehrozí riziko ušknutí, ale v podstatě máte v ní známku čistého a zdravého životního prostředí na zahradě.

Vaše obava vypadá asi jako dotaz: "Jak se zbavit sýkorek, bojíme se aby se nezačali chovat jako orli a neohrožovali naši 45 kg těžkou dogu."

host - 250.18 (?), 17.7.2014 0:34

Užovky jsou velice plaché a mají rády klid... Mám je na pozemku pravidelně a vůbec mi nevadí.., nicméně stačí abych se několik dní chodil dívat na místo kde žijí a tak je to otráví, že vždy zmizí..

Prostě chce to užovku pravidelně rušit, až se raději odstěhuje.., totéž platí pro zmije..

host - 138.109 (?), 7.9.2014 23:27

Dobrý den, od května rekonstrujeme dům  , ještě ho neobýváme, ale jsme tam každý den a často sme seděli na zahradě a doposud během těch uplynulých čtyřech měsíců sme tam nic neoběvili až do včera..nejdříve sme v hromádce hlíny zahlídli slepýše..a druhý den po celé zahradě běhaly malinké asi 5 cm velké ještěrky a vůbec se nás nebojí... všude jsem četla, že mladé jsou během července..nechápu kde se tam toho tolik vzalo :( ze dne na den... a i když vím, že se ty zvířátka se víc bojí nás... mám z toho hrůzu :(,protože tyhle zvířátka opravdu nemám v lásce a hlavně je na své zahradě nechci... trnu z toho hrůzou... máme po zahradě všelijaký bordel -(hromady dříví, cihel, větví a hlavně neposekanou trávu) prostě staveniště... myslíte, že až se všechno odklidí, že si ty zvířátka najdou domov jinde??doufám, že ano... děkuji za odpověd´ Veronika

pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 64.250 (?), 8.9.2014 6:49

My jsme vždy nadšeni, když vidíme ještěrku. Víme, že je jim u nás dobře.Zahrada je příroda! Budte ráda, že máte dům se zahradou a nebydlíte v paneláku.

Ještě nikdy jsem si nevšiml v září tak malých ještěrčích miminek až letos a nevím jestli dorostou a přežijí zimu-byl bych rád! Také jsou tak veliké.

Nevím proč je nemáte v lásce-, proč taková herpetofobie=strach z plazů. Ještěrka není had! V členitém terénu mají bezpečný úkryt. 

.Až budete mít uklizenou a posekanou zahradu, jak golfové hřiště, bude vám po ještěrkách a živé přírodě ještě smutno a budete nadávat na krtky.

Ještě si Veroniko přečtěte na tomto webu vlákno s názvem:,, Ještěrka obecná" . Zdraví  vás Pepa.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6665) - 9.2 (?), 8.9.2014 8:19

Uzávěr, že té paní bude po ještěrkách smutno je naprosto mylný. Paní má k plazoidům odpor a tak to zůstane. Stěží se to přečtením nějakého článku přelomí na lásku. Buďte tolerantní i k té paní a nejen k ještěrům. Někdo holky, někdo vdolky, někdo ještěrky. Až se zahrada uklidí, ubude žoužele určitě. Ale úplně eliminovat to nejde.

semberka - (1) - 6.73 (?), 11.6.2016 7:44

Hezký den smiley

také jsme na zahradě objevili užovku a musím říct, pro mě, nepříjemný pocit. Ikdyž vím, že nám od ní nic nehrozí. 

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6665) - 9.135 (?), 11.6.2016 8:28

Zkusit UZ plašič. Nebo odstěhovat se na Nový Zéland.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz